Video – Concept – Bimota EB1

Ο κόσμος της μοτοσυκλέτας δείχνει να αλλάζει και όλο και περισσότερα φουτουριστικά σχέδια δείχνουν να κάνουν την εμφάνισή τους. Εκτός αυτού, οι ηλεκτροκίνητες δίτροχες αναπτύσσονται συνεχώς και αυτοί είναι οι δύο άξονες στους οποίους κινήθηκε η νέα Bimota EB1.

Φυσικά όταν λέμε ‘νέα’, μη φανταστείτε ότι είναι έτοιμη για παραγωγή, δεν είναι καν έτοιμη ως ένα μοντέλο με ‘σάρκα και οστά’. Η Bimota EB1 (το γράμμα ‘E’ προέρχεται από το ‘Electric’ και το ‘B’ παραδοσιακά από το ‘Bimota’) είναι ένα ψηφιακό, κινούμενο σχέδιο των φοιτητών της Διεθνούς Σχολής Σχεδίου (ISD), το οποίο εδρεύει στην Γαλλία.

Η εμφάνιση που έδωσαν οι φοιτητές στη μοτοσυκλέτα τους ολοκληρώθηκε μετά από 10 μήνες εργασίας, ενώ φυσικά δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για το αν θα δούμε αυτό το μοντέλο κάποια στιγμή έστω με τη μορφή ενός concept.

Τώρα γιατί διάλεξαν Bimota; Ίσως γιατί η Ιταλική εταιρία είναι πρωτοπόρος στις σχεδιαστικές ιδέες και μας έχει δώσει κατά καιρούς αρκετά εντυπωσιακά μοντέλα με εξωτική εμφάνιση.

Και αυτό που μπορούμε να πούμε με σιγουριά είναι ότι, η Bimota EB1 έρχεται από το μέλλον με μια αρκετά διαφορετική και εντυπωσιακή εμφάνιση.

Δείτε το video!