MotoGP – P. Espargaro – Στόχος μας η πεντάδα την επόμενη σαιζόν

       Ο Ισπανός αναβάτης της KTM πιστεύει ότι το 2018 η ομάδα του, στην δεύτερη χρονιά της στο MotoGP,έχει τις δυνατότητες να βρίσκεται στην πρώτη πεντάδα του grid. Ο P. Espargaro στηρίζει την άποψή του στο ότι φέτος, στην πρώτη χρονιά του κατασκευαστή στην κορυφαία κατηγορία, κατάφερε να τερματίσει σε μερικούς αγώνες μέσα στην πρώτη δεκάδα.

Η KTM έχει τουλάχιστον έναν οδηγό της στην πρώτη δεκάδα στους έξι από τους τελευταίους οκτώ αγώνες, ενώ ο P. Espargaro πήρε μια 9η θέση στην πίστα του Phillip Island και μία 10η στον αγώνα της Sepang.

Ο αναβάτης του  κατασκευαστή από την Αυστρία λέει ότι η ομάδα πέτυχε τον στόχο που είχε θέσει την φετινή σαιζόν, ο οποίος ήταν η παρουσία της στην πρώτη δεκάδα του τερματισμού σε ορισμένες πίστες  και του χρόνου στοχεύει σε καλύτερα αποτελέσματα.

«Στην αρχή του χρόνου ο στόχος μας ήταν να τερματίσουμε τουλάχιστον έναν αγώνα μέσα στην πρώτη 10αδα και στους υπόλοιπους μέσα στις βαθμολογούμενες θέσεις. Όμως ήδη έχουμε τερματίσει σε κάποιος αγώνες μέσα στους 10 πρώτους ενώ σε κάθε πίστα παλεύουμε να είμαστε εκεί,» δηλώνει.

«Είναι εντυπωσιακή η πρόοδος που έχουμε πετύχει μέχρι τώρα, αν αναλογιστεί κανείς ότι αυτή την στιγμή βρίσκομαι ανάμεσα στις δύο Suzuki στην βαθμολογία των οδηγών για το πρωτάθλημα και πολύ κοντά στην Aprilia» λέει ο Ισπανός, ενώ τονίζει ότι «…αυτό είναι εντυπωσιακό για μία ομάδα η οποία δεν υπήρξε ποτέ ξανά στον κόσμο του MotoGP».

Όσον αφορά τον teammate του, Bradley Smith, δηλώνει πολύ χαρούμενος που η ομάδα του θα τον κρστήσει και την επόμενη σαιζόν. «Αυτό ήταν αρχικά το πλάνο της KTM, να κρατήσει τον Bradley. Είμαστε πολλά χρόνια μαζί και έχω μία πολύ καλή σχέση μαζί του.

«Είναι ένας πολύ καλός οδηγός και χαίρομαι που θα βρίσκεται του χρόνου στην ομάδα. Είναι πολύ θετικό που θα εξελίξουμε μαζί την μοτοσυκλέτα για την επόμενη σαιζόν. Θα δούμε τι μπορούμε να καταφέρουμε μαζί».

Ο P. Espargaro βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην 16η θέση της κατάταξης του πρωταθλήματος με 55 βαθμούς, ενώ ο teammate του, Bradley Smith, στην 22η θέση με 24. Η ομάδα της KTM βρίσκεται στην τελευταία θέση του πρωταθλήματος των κατασκευαστών με 64 βαθμούς έναν αγώνα πριν το τέλος του πρωταθληματος.