Ducati Multistrada 2018 – Έρχεται με τα 1262 κυβικά της XDiavel!

Η Ducati Multistrada έρχεται εφοδιασμένη με νέα, μεγαλύτερη ‘καρδιά’ για το 2018, καθώς σύμφωνα με το California Air Resources Board, η sport-touring μοτοσυκλέτα των Ιταλών θα διαθέτει έναν κινητήρα όπως αυτόν της XDiavel με τα 1262cc.

Το California Air Resources Board (CARB) – το οποίο ασχολείται με την ποιότητα του ατμοσφαιρικού αέρα στο Sacramento της California – αποκάλυψε κάποια έγγραφα, τα οποία πιστοποιούν την έλευση της νέας Multistrada 1260.

Σύμφωνα με τα έγγραφα του CARB, η νέα Multistrada θα φέρει τον Testastretta DVT (Desmodromic Variable Timing)  κινητήρα των 1262cc που χρησιμοποιείται στην XDiavel.

Όμως, οι κινητήρες της νέας Multistrada και της νέας XDiavel έχουν κατατεθεί σε ξεχωριστά έγγραφα, με αυτόν της sport-touring μοτοσυκλέτας να εκπέμπει περισσότερους ρύπους από αυτόν της αντίστοιχης cruiser των Ιταλών.

Ducati XDiavel engine
Ο κινητήρας της XDiavel φαίνεται ότι ‘μετακομίζει’ στην νέα Ducati Multistrada για το 2018. Η αρχική του ιπποδύναμη είναι μικρότερη σε σχέση με αυτή της Multistrada, έτσι θα είναι ενδιαφέρον να δούμε κατά πόσο θα διαφοροποιηθεί για τα νέα του ‘καθήκοντα’.

Αυτό το στοιχείο μας δείχνει ότι ο κινητήρας της νέας Multistrada ίσως και να διαφέρει σε κάποια σημεία σε σχέση με αυτόν την XDiavel. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η απόδοση της μοτοσυκλέτας θα αλλάξει, έχοντας πιθανώς περισσότερη ιπποδύναμη αλλά και ροπή σε σχέση τον προκάτοχό της λόγω της αύξησης στον κυβισμό.

Από τα έγγραφα του CARB ανακαλύπτουμε ότι θα υπάρχουν τρείς εκδόσεις της νέας Multistrada για το 2018. Η πρώτη θα είναι η βασική, ενώ θα υπάρχουν και οι εκδόσεις ‘S’ και ‘Pikes Peak’.

Όμως, η ονομασία της ολοκαίνουργιας Ducati Multistrada 1200 Enduro Pro δεν άλλαξε σε αυτά τα έγγραφα, κάτι που ίσως υποδηλώνει ότι αυτή η έκδοση ίσως μείνει με τον παλαιό κινητήρα των 1198cc. Περισσότερες αλλαγές δεν αναφέρονται, έτσι θα πρέπει να περιμένουμε νεότερα από το εργοστάσιο του Borgo Panigale σχετικά με διαφοροποιήσεις ή τη διαθεσιμότα της νέας μοτοσυκλέτας.

Μείνετε συντονισμένοι!