Video – Η ώρα της ανακατασκευής της Suzuki του Barry Sheene! (Μέρος 1ο)

Η Suzuki αποφάσισε την ανακατασκευή της μοτοσυκλέτας με την οποία ο Barry Sheene κέρδισε τον Παγκόσμιο Τίτλο των Grand Prix το 1976.  Ετοίμασε λοιπόν ένα video που αποτελείται από δύο μέρη, δείχνοντας μας όλη την δουλειά που έγινε ώστε να αναζωογονηθεί η πρωταθλήτρια!

Η μοτοσυκλέτα είναι μια RG500 XR 14, η οποία μπορεί στην αρχή του video να φαίνεται σε πολύ καλή εξωτερική κατάσταση, όμως όπως θα δείτε στη συνέχεια, η ακινησία των πολλών ετών έχει επιφέρει προβλήματα. Το δύσκολο έργο της ανακατασκευής της μοτοσυκλέτας δεν θα μπορούσε να έχει αναλάβει κάποιος που δεν την γνώριζε ήδη αρκετά καλά.

Ο Martyn Ogborne – ο οποίος δούλεψε στα box της Suzuki τη δεκαετία του 1970 και ήταν ο τεχνικός αγώνων του Barry Sheene – αποτελεί το ένα ένα μέλος της ομάδας που θα επανέφερε την RG στην αρχική της κατάσταση. Το άλλο μέλος της ομάδας είναι ο Nigel Everett, με τον ίδιο να είναι μηχανικός των GP από το 1975 ενώ δούλεψε στην Suzuki από το 1982.

Barry Sheene Suzuki RG500 XR 14 1976
Ο Barry Sheene πάνω στη Suzuki RG500 που 40 χρόνια μετά τέθηκε προς ανακατασκευή

Η μοτοσυκλέτα με την οποία ασχολήθηκαν οι δύο μηχανικοί ανήκει ακόμη στην οικογένεια Sheene, με την ανακατασκευή της να αποφασίζεται το 2016 ως μέρος των εορτασμών της Suzuki που σηματοδοτούσε τα 40 χρόνια από τον πρώτο Παγκόσμιο Τίτλο του Barry Sheene.

H απόφαση για την αναζωογόνηση της RG500 XR 14 ήταν κοινή τόσο από την Suzuki όσο και από την οικογένεια του μεγάλου Βρετανού αναβάτη, με το Πρόγραμμα Suzuki Vintage Parts να στηρίζει την όλη προσπάθεια.

Και αν αναρωτιέστε τι είναι αυτό το ‘Πρόγραμμα’, να σας πω ότι αυτό κατασκευάζει γνήσια μέρη για τα Suzuki μιας άλλης εποχής, δίνοντάς τους ξανά ζωή.

Δείτε το video!

Το επόμενο μέρος με την τελική μορφή της μοτοσυκλέτας θα δημοσιευθεί στις 7 Ιουνίου. Μείνετε συντονισμένοι!