Παρουσίαση – Kawasaki ZX-10RR 2018

Η Ιαπωνική φίρμα αποκάλυψε την μοτοσυκλέτα που θα την εκπροσωπεί στην κατηγορία των Superbike για το 2018, αλλάζοντας ουσιαστικά… τίποτα.

Η ZX-10RR βασίζεται στην έκδοση που συνοδεύεται από ένα ‘R’ λιγότερο και η οποία ανανεώθηκε μόλις πέρυσι. Έτσι, η Kawasaki, έχοντας πρόσφατα εξασφαλίσει ακόμη έναν Παγκόσμιο Τίτλο στο WSBK, προτίμησε να μην αλλάξει την συνταγή της νίκης.

Πίσω από τα κατάμαυρα fairing της μοτοσυκλέτας θα παραμείνει ο κινητήρας των 998cc, ο οποίος έχει μερικές σημαντικές διαφορές σε σχέση με αυτόν που χρησιμοποιείται στην βασική έκδοση (θυμηθείτε τις διαφορές εδώ).

Ίδια παραμένουν και τα υπόλοιπα μέρη της μοτοσυκλέτας, με την Kawasaki να αλλάζει μονάχα χρώματα σε δύο σημεία της ZX-10RR σε σχέση με πέρυσι. Η πρώτη αλλαγή αφορά τις τάπες στο πάνω μέρος του πηρουνιού, οι οποίες πέρασαν από το κόκκινο στο πράσινο.

Η άλλη αλλαγή έχει να κάνει και πάλι με το μπροστινό σύστημα της ανάρτησης, με τα δοχεία που βρίσκονται στο πίσω μέρος των  πηρουνιών να έχουν γίνει ασημί από κόκκινα.

Για την ‘νέα’ ZX-10RR, ο διευθυντής της Kawasaki Motors Europe, Morihiro Ikoma, δήλωσε: «Στα χέρια των αναβατών μας στην KRT (Kawasaki Racing Team), Jonathan Rea και Tom Sykes, η Ninja ZX-10RR πέτυχε Superpole, ταχύτερους γύρους, νίκες σε αγώνες και, τελικά, το Τίτλο του World SBK στην πρώτη χρονιά παραγωγής της.

«Για τις ομάδες αγωνιστικών μοτοσυκλετών, τους φανατικούς των track day και τους πιστούς αναβάτες των δρόμων, η Ninja ZX-10RR του 2018 αντιπροσωπεύει ένα σπουδαίο πακέτο επιδόσεων και μια τέλεια βάση για αγωνιστική επιτυχία