MotoGP Misano – FP&Q – Τέταρτη φετινή pole position για Vinales

Ο Maverick Vinales έφτασε στην τέταρτη φετινή pole position του, μια pole που ήρθε μετά από επτά ολόκληρα Grand Prix. Πίσω του και πολύ κοντά σε απόλυτο χρόνο βρέθηκαν οι Andrea Dovizioso και Marc Marquez, με τον τελευταίο να σημειώνει μάλιστα πτώση κατά τη διάρκεια των κατατακτήριων δοκιμών.

FP3: Οι πρώτες ελεύθερες δοκιμές της ημέρας πραγματοποιήθηκαν με μεσαίες θερμοκρασίες στο οδόστρωμα του σιρκουΐ του San Marino, με τη θερμοκρασία να φτάνει τους 27°C. Οι χθεσινοί χρόνοι ‘έπεσαν’ για τους περισσότερους αναβάτες και ο Marc Marquez ήταν ο ταχύτερος με χρόνο 1.33.231. Στη 2η θέση ολοκλήρωσε ο Maverick Vinales, ο οποίος έμεινε 0.154sec μακριά από τον συμπατριώτη του.

Την πρώτη πεντάδα συμπλήρωσαν οι Crutchlow, Dovizioso και Lorenzo, με τους Petrucci, Pedrosa, Zarco, Pirro και Aleix Espargaro να είναι οι υπόλοιποι αναβάτες που πέρασαν απ’ ευθείας στο Q2.

FP4: Με τη θερμοκρασία να ανεβαίνει σημαντικά στο FP4 (39°C στην επιφάνεια της πίστας), ο Andrea Dovizioso έδειξε ότι παρ’ όλο που πίστευε ότι η χάραξη του Misano δεν ταιριάζει στην Ducati, εντούτοις ο ίδιος μπορεί να πρωταγωνιστήσει. Το Ισπανικό δίδυμο των Marquez-Vinales ήταν και αυτή τη φορά δυνατό, καταλαμβάνοντας τις θέσεις 2 και 3.

O Jorge Lorenzo επιβεβαίωσε τη δυναμική του στην Ιταλική πίστα όντας 4ος και μόλις 0.217sec πίσω από τον teammate του, την ώρα που ακόμη ένα Ισπανικό δίδυμο – αυτό των Bautista και Pedrosa ολοκλήρωναν την πρώτη εξάδα.

Q1: Αυτή τη φορά οι πρώτες κατατακτήριες δοκιμές δεν έκρυβαν κάποιο μεγάλο όνομα, με όλες τις εργοστασιακές συμμετοχές των Honda, Ducati και Yamaha να έχουν περάσει απ’ ευθείας στην τελική φάση των κατατακτήριων δοκιμών. Δύο Ducati ήταν αυτές που ξεχώρισαν και πέρασαν στο Q2, με τους Bautista και Abraham να αφήνουν εκτός τους υπόλοιπους αναβάτες.

Άσχημα τα πήγε ο Bradley Smith με την KTM, με τον Βρετανό να δείχνει σε ακόμη ένα GP ότι κάτι δεν πάει καλά με την χρονιά του. Ο αναβάτης των ‘πορτοκαλί’ έμεινε στην προτελευταία θέση, έχοντας σχεδόν μισό δευτερόλεπτο διαφοράς από τον teammate του, Pol Espargaro, που βρέθηκε στην 7η θέση της διαδικασίας.

Στην τελευταία θέση έμεινε ο Sam Lowes, ο οποίος μετά την πτώση που είχε στις αρχές της διαδικασίας, δεν κατάφερε να επιστρέψει στην πίστα για κάτι καλύτερο.

MotoGP Misano Cal Crutchlow
Τι και αν έκοψε πρόσφατα το δάχτυλό του με κουζινομάχαιρο ο Cal Crutchlow… Σήμερα κατάφερε να σημειώσει τον 4ο ταχύτερο χρόνο, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά πόσο σκληρό καρύδι είναι

Q2: Με τον Marc Marquez να έχει πραγματοποιήσει μια εξαιρετική εμφάνιση στο Misano ως και τις κατατακτήριες, ο Ισπανός ήταν ο αναβάτης που κατάφερε να θέσει ψηλά τον πήχη ως και τα μισά της διαδικασίας του Q2. Παρ’ όλο που ο ίδιος χρειάστηκε να εγκαταλείψει τις πρώτες του δύο προσπάθειες, εντούτοις κατάφερε στην τρίτη προσπάθειά του να σκαρφαλώσει στην κορυφή της κατάταξης.

Πίσω του βρέθηκε ο Vinales, με τον αναβάτη της Yamaha να συνεχίζει τις πολύ καλές εμφανίσεις του αυτό το τριήμερο. Κοντά σε αυτό το δίδυμο ήρθε να προστεθεί και ο Lorenzo, o οποίος λίγο μετά τη μέση των κατατακτηρίων βρισκόταν στην 3η θέση, μόλις ένα δέκατο μακριά από την κορυφή.

Με δύο λεπτά να απομένουν όμως ήταν ο Andrea Dovizioso αυτός που είχε σημειώσε το ταχύτερο πέρασμα, ‘ρίχνοντας’ τον χρόνο του Marquez κατά 0.020sec. Ο Ισπανός προσπάθησε να απαντήσει άμεσα, όμως ενώ είχε το ρυθμό για να το κάνει, έχασε το εμπρός μέρος της Honda του και μαζί τις όποιες ελπίδες του για την pole position του Κυριακάτικου αγώνα.

Αυτό που δεν κατάφερε να κάνει ο Marqeuz το έκανε ο Vinales, με τον 22χρονο να σημειώνει 1.32.439, ένας χρόνος που του χάρισε την πρώτη του pole position μετά τον έκτο αγώνα της χρονιάς και το Mugello. Έτσι ο Ισπανός έκανε το 2 στα 2 επί Ιταλικού εδάφους όσο αφορά τις pole position, ενώ μένει να δούμε αν αύριο θα καταφέρει να μετατρέψει τη σημερινή του εμφάνιση σε νίκη στον αγώνα.

Ο Andrea Dovizioso ολοκλήρωσε έτσι στη 2η θέση, με τον Marquez να μένει 3ος, χωρίς να προλαβαίνει να επιστρέψει στην πίστα. Τη δεύτερη σειρά του αυριανού grid συμπλήρωσαν οι Crutchlow, Lorenzo και Zarco, ενώ η πρώτη δεκάδα ‘έκλεισε’ από τους Pedrosa, Petrucci, Aleix Espargaro και Bautista.

Αναλυτικότερα το αυριανό grid:

MotoGP Misano Grid 2017
MotoGP Misano Grid 2017