WSBK – Οι επιβεβαιωμένες συμμετοχές του 2017

Το 2016 είδε τον Jonathan Rea να επικρατεί για δεύτερη συνεχή χρονιά στο WSBK, με τον teammate του όμως, Tom Sykes, αλλά κυρίως τον Chaz Davies της Ducati, να αναμένεται να του κάνουν τη ζωή δύσκολη τη νέα χρονιά. Πάμε όμως τώρα να δούμε, ποιοι έχουν συμφωνήσει να αγωνιστούν στο πρωτάθλημα του 2017.

Kawasaki Racing Team – Jonathan Rea και Tom Sykes

Η εργοστασιακή ομάδα της Kawasaki και πρωταθλήτρια των τελευταίων δύο ετών, έχει στη σύνθεσή της τους ίδιους αναβάτες για τρίτη συνεχή χρονιά. Οι δύο Βρετανοί, Rea και Sykes έχουν ακριβώς τον ίδιο στόχο, την διατήρηση δηλαδή του τίτλου για το Ιαπωνικό εργοστάσιο. Ο 29χρονος Rea πάντως, φαντάζει για ακόμη μια χρονιά το φαβορί.

 

Aruba.it Ducati – Chaz Davies και Marco Melandri

Η Ducati φαίνεται πιο έτοιμη από ποτέ για τον φετινό τίτλο, έχοντας στις τάξεις τις τον Chaz Davies, ο οποίος έκανε εξαιρετική χρονιά το 2016. Ο Βρετανός μάλιστα ήταν ασταμάτητος στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος, κερδίζοντας περισσότερους αγώνες από κάθε άλλον. Στο πλάϊ του θα έχει τον Ιταλό Marco Melandri, ο οποίος μετά από ένα χρόνο εκτός αγώνων επιστρέφει στην ενεργό δράση. Ο ίδιος όπως αναφέρει, δεν επιστρέφει απλά για να συμμετέχει.

 

Honda World Superbike Team – Nicky Hayden και Stefan Bradl

Το δίδυμο της Honda αποτελούν δύο πρώην αναβάτες του MotoGP, με τον Αμερικανό Hayden να είναι έτοιμος να εκκινήσει την δεύτερή του χρονιά στο WSBK. Ο Stefan Bradl από την άλλη θα κάνει ντεμπούτο, παίρνοντας τη θέση του M. Van der Mark. Για την ομάδα πάντως θα είναι μια σημαντική χρονιά, καθώς οι αναβάτες της θα αγωνιστούν με την ολοκαίνουργια Fireblade για τον Παγκόσμιο Τίτλο.

 

Pata Crescent Yamaha – Michael Van der Mark και Alex Lowes

Στη Yamaha προσπαθούν απεγνωσμένα να κάνουν την R1 ανταγωνιστική, με τα περσινά αποτελέσματα να μην είναι τίποτα σπουδαίο. Ο Sylvain Guintoli αποχώρησε, ενώ την θέση του πήρε ο Van der Mark, ο οποίος θα μοιράζεται τα box της νέας του ομάδας με τον Alex Lowes.

 

Althea BMW – Markus Reiterberger και Jordi Torres

Η ομάδα της Althea BMW ανακοίνωσε τους Reiterberger και Torres, με τους δύο να αγωνίζονται για ακόμη μια χρονιά στο πρωτάθλημα με μία BMW. Ο Γερμανός προέρχεται από μία 16η θέση στην τελική κατάταξη του 2016, προσμένοντας φέτος καλύτερα αποτελέσματα, τη στιγμή που ο Ισπανός βρέθηκε 6ος στην περσινή βαθμολογία.

 

Milwaukee Aprilia – Eugene Laverty και Lorenzo Savadori

Θα αγωνίζονται με μία RSV4 το 2017, με τον Laverty να προέρχεται από το MotoGP, διψασμένος για διάκριση. Μην απορήσετε αν τον δείτε στη μάχη του φετινού τίτλου. Δίπλα του ο Lorenzo Savadori, ο οποίος αγωνιζόταν και πέρυσι με μια Aprilia, τερματίζοντας 10ος στην τελική κατάταξη.

 

MV Agusta Reparto Corse – Leon Camier

Η επίσημη συμμετοχή των Μιλανέζων της MV θα πραγματοποιηθεί με μπροστάρη – και φέτος –  τον Βρετανό, Leon Camier. Ο 30χρονος είναι ο ένας και μοναδικός αναβάτης της Ιταλικής ομάδας, ενώ οι δύο πλευρές συνεργάζονται τα τελευταία δυόμιση χρόνια στο WSBK. Πέρυσι ο Camier ολοκλήρωσε 8ος, φέτος θα κυνηγήσει τον τερματισμό στο βάθρο, μιας και το 2016 έφτασε αρκετές φορές, πολύ κοντά.

 

Barni Ducati – Xavi Fores

Ο Fores θα είναι και πάλι ο αναβάτης του Ιταλικού συνεργείου Barni Moto, με την ομάδα από το Bergamo να έχει στη διάθεσή της και φέτος μια μοτοσυκλέτα της Ducati. O Iσπανός αναβάτης πέτυχε ένα βάθρο το 2016, θέτοντας ως στόχο της επανάληψη αυτού του επιτεύγματος.

 

Puccetti Kawasaki Racing – Randy Krummenacher

Η ομάδα του Manuel Puccetti εντάσσει για το 2017 στο δυναμικό της τον Krummenacher, με τον Ελβετό να κάνει ντεμπούτο στην κατηγορία στη σέλα μιας ZX-10R. Οι δύο πλευρές συνεργάστηκαν και το 2016, στην κατηγορία World SSP.

 

Grillini Kawasaki Racing Team – Ayrton Badovini και Ondrej Jezek

Ακόμη μια ομάδα που θα έχει μοτοσυκλέτες της Kawasaki να την αντιπροσωπεύουν, με το δίδυμο των αναβατών της να κάνει ταυτόχρονα το βήμα για το WSBK από το WSSP όπου και συμμετείχαν πέρυσι.

 

IodaRacing Aprilia – Leandro Mercado

H IodaRacing είναι ακόμη μια Ιταλική ομάδα στο πρωτάθλημα, η οποία από το 2011 έως το 2015 συμμετείχε στο MotoGP. Για το 2017 θα έχει στη σύνθεσή της τον Αργεντινό Mercado, ως τον μοναδικό εκπρόσωπό της.

 

Team GoEleven Kawasaki – Roman Ramos

Ιταλική ομάδα με Kawasaki μοτοσυκλέτα – η συνταγή γνωστή. Ο αναβάτης της ομάδας είναι ο Ισπανός Roman Ramos, ο οποίος αγωνίστηκε και τις χρονιές 2015 και 2016 με μια ZX-10R, καταλαμβάνοντας και τις δύο φορές την 15η θέση στην τελική κατάταξη.

 

Pedercini Kawasaki – Alex de Angelis

Η ιστορική – στον χώρο των WSBK – ομάδα του Pedercini, θα έχει ως αναβάτη της για το 2017 τον έμπειρο, Alex de Angelis. O 32χρονος από το Ρίμινι έχει μια μακρά καριέρα στα Παγκόσμια Πρωταθλήματα, ενώ πέρυσι συμμετείχε για πρώτη φορά στο WSBK στη σέλα μιας Aprilia, ολοκληρώνοντας τη χρονιά στην 13η θέση.

 

Guandalini Yamaha – Riccardo Russo

Ο Russo κάνει ντεμπούτο το 2017 στο πρωτάθλημα, με μια ομάδα που θα είναι μόλις η δεύτερη που θα χρησιμοποιήσει μοτοσυκλέτα της Yamaha για την εκπροσώπησή της.

 

Με το πρωτάθλημα να εκκινά στο Phillip Island της Αυστραλίας σε κάτι παραπάνω από ένα μήνα, αναβάτες, ομάδες αλλά και φίλαθλοι ετοιμάζονται για μια ακόμη χρονιά γεμάτη μάχες και έντονες συγκινήσεις. Ειδικά με την αλλαγή στους κανονισμούς για το 2017, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα SBK, αναμένεται πιο συναρπαστικό από ποτέ!

Αφήστε μια απάντηση