Moto3 Misano – Race – Βροχή… πτώσεων και νικητής ο Fenati

Σε έναν αγώνα όπου οι πτώσεις έφτασαν σε διψήφιο αριθμό, ο Romano Fenati κατάφερε να φτάσει στη δεύτερη φετινή του νίκη, με πολύ μεγάλη διαφορά μάλιστα από τον 2ο Joan Mir. Το βάθρο συμπλήρωσε με τη συμμετοχή του ο Fabio Di Giannantonio, με τη Honda να πετυχαίνει για πολλοστή φορά φέτος το hat-trick σε ένα Grand Prix.

Η εκκίνηση της Moto3 πραγματοποιήθηκε με ελαφριά βροχή, με τον poleman Jorge Martin να διατηρεί τα ηνία της κούρσας ως και τον τρίτο γύρο. Πολύ κοντά του βρίσκονταν τόσο ο Romano Fenati όσο και ο Joan Mir, με τον Ιταλό όμως να περνά σύντομα μπροστά επιδεικνύοντας εξαιρετικό ρυθμό μέσα στην πατρίδα του.

Στον πέμπτο γύρο του αγώνα ο Fenati είχε ήδη ‘χτίσει’ μια διαφορά ασφαλείας της τάξεως των 2sec από τον Martin, ο οποίος βρέθηκε να δίνει μάχες με τον Mir για την 2η θέση. Οι δύο αναβάτες άλλαξαν δύο φορές θέσεις στον επόμενο γύρο, όμως μετά από ένα λάθος για τον καθένα επέστρεψαν στις αρχικές τους θέσεις.

Όσο οι Martin και Mir μάχονταν, ο Fenati ξέφευγε διαρκώς στην κορυφή με πολύ ταχύτερο ρυθμό από τους διώκτες του. Στον ένατο γύρο του αγώνα η διαφορά του σε σχέση με το γκρουπ που τον ακολουθούσε είχε φτάσει τα 13sec, με τον Martin να τίθεται εκτός αγώνα στον ίδιο γύρο ‘χαρίζοντας’ μια θέση στον πρωτοπόρο του πρωταθλήματος, Mir.

Με τους γύρους να περνούν, ο Ιταλός αναβάτης της Rivacold Snipers συνέχισε να ‘γυρίζει’ την πίστα στο δικό του ρυθμό, αυξάνοντας διαρκώς τη διαφορά του από το συμβιβασμένο με τη 2η θέση Mir. Με την υπόθεση ‘νίκη’ να έχει κριθεί από πολύ νωρίς στον αγώνα, ο Fenati ολοκλήρωσε τον βρόχινο αγώνα της Moto3 με διαφορά 28.594sec από τον Mir, o οποίος είδε τη διαφορά του στο βαθμολογικό πίνακα να αγγίζει τους 61 βαθμούς.

Ο Fenati με αυτή του τη νίκη ανέβηκε και στη 2η θέση του πρωταθλήματος, καθώς ο Aron Canet – ο οποίος είχε ως και το GP του Misano τη 2η θέση – εγκατέλειψε ύστερα από πτώση που είχε δύο γύρους πριν το πέσιμο της καρό σημαίας. Ο Ισπανός πάλεψε με τον Di Giannantonio για την 3η θέση του βάθρου, όμως μετά την πτώση του πρώτου, ο Ιταλός ήταν τελικά αυτός που πανηγύρισε στο San Marino.

Στην 4η θέση ολοκλήρωσε τον αγώνα του ο Phillip Oettl, ενώ η πρώτη KTM στην Ιταλία τερμάτισε στην 5η θέση, με αναβάτη τον Niccolo Bulega. Πίσω από τον αναβάτη της Sky VR46 Team βρέθηκε η KTM του Bo Bendsneyder, ο οποίος παρ’ όλο που σημείωσε πτώση, κατάφερε να συνεχίσει και να τερματίσει στην πολύ αξιόλογη 6η θέση.

Την καλύτερή του εμφάνιση στη Moto3 πραγματοποίησε ο Albert Arenas, ο οποίος τερμάτισε στην 8η θέση μπροστά από τους Migno και Masia. Ο Masia – που αντικαθιστά τον τραυματία Darryn Binder – συνέχισε τις εξαιρετικές του εμφανίσεις, έχοντας κατακτήσει σε μόλις τρεις συμμετοχές 13 βαθμούς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στους 31 αναβάτες που πήραν εκκίνηση στο σημερινό GP του Misano, μόνο 15 κατάφεραν να δουν την καρό σημαία του τερματισμού.

Αναλυτικότερα τα αποτελέσματα του αγώνα:

Moto3 Misano Αποτελέσματα Αγώνα – Race Results
Moto3 Misano Αποτελέσματα Αγώνα – Race Results