Andrea Dovizioso – MotoGP – Week 23

Δύσκολη εβδομάδα για την απόφαση του επικρατέστερου Biker Of The Week. Andrea Migno και Mattia Pasini ήταν στους υποψήφιους λόγω των εξαιρετικών τους εμφανίσεων στις κατηγορίες Moto3 και Moto2, όμως η νίκη του Andrea Dovizioso στο MotoGP είχε κάτι το ξεχωριστό.

Ο ‘DesmoDovi’ είναι ένας από τους αναβάτες του MotoGP που κανείς δεν έχει κάτι να του προσάψει. Φιλικός, χαμογελαστός, προσεκτικός στις κινήσεις του, λίγες είναι οι φορές στην καριέρα του που έχει οδηγήσει επιθετικά σε μάχη με κάποιον αντίπαλό του.

Αφήνει χώρους ίσως και παραπάνω από όσο χρειάζεται, μη θέλοντας να βάλει σε περιπέτειες τον αγώνα των άλλων ή τον δικό του. Όμως, ο Ιταλός αναβάτης από την Firlimpopoli – αν και πολύ γρήγορος – δεν έχει κατακτήσει ακόμη αυτά που θα μπορούσε.

Ίσως και λόγω της ταπεινότητας που επιδεικνύει, ίσως μετά από τόσα χρόνια και με τις τόσες ατυχίες που του έχουν συμβεί να μην το πιστεύει πια. Να μην πιστεύει δηλαδή ότι μπορεί να φτάσει στην κορυφή του MotoGP. Φέτος μάχεται με μια μοτοσυκλέτα η οποία δεν είναι και η καλύτερη, γνωρίζει όμως καλά πως να πάρει το μέγιστο από αυτή.

Και το κάνει σχεδόν σε κάθε αγώνα, επισκιάζοντας ως τώρα το μεγάλο όνομα της ομάδας, Jorge Lorenzo. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι ο Ιταλός έχει βρεθεί μπροστά από τον Ισπανό σε όλους τους αγώνες έως τώρα, πλην αυτού στη Jerez.

Στο Mugello όμως ο Dovizioso ήταν σε εξαιρετικό επίπεδο από την αρχή, για αυτό και έκλεινε πονηρά το μάτι μετά την 3η θέση του στις κατακτήριες του Σαββάτου. Πιθανότατα γνώριζε ότι την Κυριακή μπορεί να φτάσει στη νίκη.

Και έφτασε οδηγώντας αθόρυβα και με την χαρακτηριστική σιγουριά που τον διακατέχει. Δεν έδειξε σε καμία περίπτωση να αγχώνεται και όταν έπρεπε να βγει μπροστά το έκανε με τον σωστό τρόπο. Τώρα είναι 2ος στη βαθμολογία, 26 βαθμούς μακριά από την 1η θέση και τον Maverick Vinales.

Σίγουρα πάντως η υπόθεση ‘Τίτλος’ φαντάζει δύσκολη για τον ίδιο, καθώς γνωρίζει πολύ καλά ότι η Desmosedici δεν μπορεί να ταιριάξει το ίδιο εύκολα σε κάθε πίστα όπως η M1 (περισσότερο) και η RC213V (λιγότερο).

Κάτι ακόμη όμως που είναι αρκετά σίγουρο είναι ότι ο ‘DesmoDovi’ θα συνεχίσει να είναι ανταγωνιστικός και όταν θα έρθει ξανά η ώρα που η Ducati του θα είναι δυνατή, θα είναι εκεί να δώσει την μάχη του για τη νίκη.