Lorenzo – Μπορούμε να κερδίσουμε αγώνες

Μετά από τρεις ακόμη ημέρες δοκιμών πάνω στη νέα του μοτοσυκλέτα, ο Jorge Lorenzo δηλώνει αισιόδοξος, αναφέροντας μάλιστα ότι η Desmosedici είναι σε θέση να κερδίσει αγώνες.

Ο Lorenzo ολοκλήρωσε την Δευτέρα, πρώτη ημέρα των δοκιμών μόλις στην 17η θέση, στη συνέχεια όμως κατάφερε να βελτιώσει την αίσθησή του πάνω στη μοτοσυκλέτα του, βελτιώνοντας τις επόμενες ημέρες τους χρόνους του σε μεγάλο βαθμό.

Ο Ισπανός κατάφερε ως την Τετάρτη να βελτιώσει τον ταχύτερό του χρόνο κατά 1.5sec, κλείνοντας τις δοκιμές της Μαλαισίας στην 10η θέση των συνδυασμένων αποτελεσμάτων. To σημαντικό όμως για τον νέο αναβάτη της Ducati ήταν ότι ο χρόνος του την τελευταία ημέρα των δοκιμών, ήταν μόλις 0.399sec από τον αναβάτη στην κορυφή, Maverick Vinales. Την πρώτη ημέρα η διαφορά του από την 1η θέση ήταν στο 1.669sec.

Το πρόγραμμα του Lorenzo ήταν αρκετά βεβαρημένο, καθώς η Ducati είχε φέρει πληθώρα νέων εξαρτημάτων για την Desmosedici. Παρ’ όλα αυτά, o 29χρονος αναβάτης κατόρθωσε να πραγματοποιήσει και μία προσωμοίωση αγώνα, 19 γύρων.

Ολοκληρώνοντας τις δοκιμές την Τετάρτη, ο Ισπανός δήλωσε: «Ακόμη μια πολύ καλή ημέρα για εμάς. Η θέση δεν είναι φανταστική όμως και πάλι, (είχαμε) μια μεγάλη βελτίωση στο γυρολόγιό μας, και στην κατανόηση της μοτοσυκλέτας. Κάθε φορά νιώθω καλύτερα και καλύτερα και μπορώ να είμαι ταχύτερος.

«Επίσης, δοκίμασα και κάτι με τη νέα μοτοσυκλέτα. Κάναμε και μια προσομοίωση με τη νέα μοτοσυκλέτα, αν και δεν την ρυθμίσαμε, κάναμε μόνο δύο γύρους, μια μικρή δοκιμή και έπειτα κάναμε την προσομοίωση.

«Δεν ήταν τέλεια, η μοτοσυκλέτα δεν ήταν ρυθμισμένη πολύ καλά, όμως τέλος πάντων, ήταν καλό πράγμα που κάναμε πολλούς γύρους στη σειρά και καταλάβαμε πολλά πράγματα.

«Αλλάξαμε ήδη τόσα πολλά πράγματα. Χρειαζόταν να οδηγήσω τη μοτοσυκλέτα λίγο πιο επιθετικά, περισσότερο on-off με το γκάζι και επίσης στο φρενάρισμα.

«Επίσης η μοτοσυκλέτα πρέπει να βελτιωθεί σε κάποια σημεία, τα οποία ο Gigi (Dall’Igna, ο επικεφαλής της ομάδας της Ducati Corse) και οι μηχανικοί γνωρίζουν. Όμως έχουμε και πολλά δυνατά σημεία από τα οποία μπορούμε να πάρουμε κέρδος στο μέλλον.»

Στη συνέχεια ο Lorenzo αναφέρθηκε και σε ποιο σημείο βρίσκεται σχετικά με την προσαρμογή του στη μοτοσυκλέτα. «Είναι θέμα χρόνου» τόνισε. «Την πρώτη ημέρα ήταν ένα μεγάλο σοκ και ένιωσα ότι ίσως χρειαζόμουν περισσότερο χρόνο από ότι περίμενα.

«Όμως τελικά, (είχαμε) μια μεγάλη βελτίωση μέσα σε μόνο δύο ημέρες. Πιστεύω ότι είμαστε ακόμη πολύ μακριά από το όριο μας, όμως αυτό είναι καλό πράγμα, επειδή είμαστε μακριά από το όριό μας αλλά είμαστε ήδη γρήγοροι. Αυτό σημαίνει ότι όταν φτάσουμε εκεί (στο όριο), θα είμαστε πολύ, πολύ γρήγοροι. Αυτό προσμένουμε.»

Τέλος, ο αναβάτης της Ducati αναφέρθηκε και στο πρωτάθλημα του 2017, τονίζοντας: «Πιστεύω ότι αυτή τη στιγμή, χωρίς καμία τροποποίηση – στο μέλλον θα βελτιώσουμε κάποια από τα σημεία που πρέπει να βελτιώσουμε – μπορούμε να κερδίσουμε αγώνες.

«Δεν ξέρω για το πρωτάθλημα, όμως μπορούμε να κερδίσουμε αγώνες. Όμως για να κερδίσουμε περισσότερους αγώνες πρέπει να βελτιώσουμε κάποια στοιχεία που πρέπει να βελτιωθούν και τότε το αποτέλεσμα θα έρθει μαζί (με την βελτίωση).

Αφήστε μια απάντηση