WSBK Misano – Race 2 – Πρώτη νίκη για Melandri μετά από το 2014

Ο Marco Melandri οδήγησε την Ducati του στην πρώτη προσωπική φετινή του νίκη, ενώ παράλληλα αυτή ήταν και η πρώτη νίκη του Ιταλού μετά το 2014. Στο βάθρο βρέθηκαν και οι Kawasaki των Rea και Sykes.

Η pole position του Β’ Σκέλους πήγε στον 4ο του πρώτου αγώνα, Jordi Torres, με τον Ισπανό αναβάτη της BMW να διατηρεί τα ηνία της κούρσας για τους πρώτους οκτώ γύρους. Από την 10η θέση του grid ξεκίνησε την μεγάλη του επίθεση ο Melandri, με τον Ιταλό αναβάτη να ανεβαίνει αρκετά γρήγορα θέσεις.

Οδηγώντας εξαιρετικά την Panigale του, ο Melandri κατάφερε να αφήσει πίσω του τις δύο Kawasaki των Sykes και Rea, ενώ στη συνέχεια κατάφερε να ξεπεράσει και το εμπόδιο του Torres μετά από μια μάχη μερικών γύρων.

Την ώρα που ο Melandri ξεμάκραινε στην κορυφή, το ‘πράσινο’ δίδυμο έδινε τη δική του μάχη στην πίστα του Misano και ο Torres υποχωρούσε πιο πίσω, αντιμετωπίζοντας τεχνικά προβλήματα με την S 1000 RR του. Ο Ισπανός τελικά εγκατέλειψε 3 γύρους πριν το πέσιμο της καρό σημαίας, οδηγώντας ως εκείνη τη στιγμή από την 2η θέση του αγώνα.

Έτσι ο Melandri έφτασε στην πρώτη του φετινή νίκη και την 100η για Ιταλό αναβάτη στο WSBK, πραγματοποιώντας το ιδανικό comeback μετά την χθεσινή του πτώση που τον οδήγησε στην εγκατάλειψη.

Στον σημερινό αγώνα με την εγκατάλειψη του Torres, οι Rea και Sykes ανέβηκαν μια θέση και τερμάτισαν με αυτή τη σειρά στη 2η και 3η θέση του αγώνα, με την πρώτη πεντάδα να συμπληρώνεται από τους van der Mark και Laverty.

Lorenzo Savadori, Raffaele de Rosa, Randy Krummenacher, Leandro Mercado και Stefan Bradl ολοκλήρωσαν την πρώτη δεκάδα αναβατών στο Γύρο του Misano.

Οι άλλοι δύο αναβάτες που πήραν κατάταξη στον αγώνα ήταν οι Badovini και Jezek, σε έναν Β’ Σκέλος πλούσιο σε εγκαταλείψεις όπου μόλις 12 αναβάτες είδαν τη σημαία του τερματισμού.

Οι Camier, Fores και Ramos εγκατέλειψαν (όπως και ο Torres που προαναφέραμε) από τεχνικά προβλήματα, ενώ δεν έλειψαν και οι πτώσεις όπως αυτή του Lowes.

Ο Chaz Davies δεν συμμετείχε στον αγώνα, μετά τον τραυματισμό που αποκόμισε από την πτώση του στο Α’ Σκέλος του Σαββάτου.

Αναλυτικότερα η κατάταξη του Β’ Σκέλους:

Αποτελέσματα WSBK Misano Race 2
Αποτελέσματα WSBK Misano Race 2

Μπορείτε να θυμηθείτε το Α’ Σκέλος του WSBK στο Misano εδώ.

Μπορείτε να δείτε τη βαθμολογία του πρωταθλήματος εδώ.

Ο επόμενος αγώνας του WSBK θα πραγματοποιηθεί στη Laguna Seca, στις 7-9/7.