Vinales – Έχω εκπληκτικό ρυθμό με τη Yamaha

Ο Maverick Vinales εκτός από τους φίλους των αγώνων φαίνεται να έχει εκπλήξει και τον ίδιο του τον εαυτό, καθώς περιγράφει το ρυθμό του κατά τη διάρκεια των δοκιμών ως ‘εκπληκτικό’.

Ο Ισπανός ήταν καταιγιστικός στις τέσσερις επίσημες δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν ως τώρα, σημειώνοντας τον ταχύτερο γύρο στη Βαλένθια, τη Μαλαισία, την Αυστραλία αλλά και το Κατάρ. Οι εμφανίσεις του αυτές τον καθιστούν αυτόματα ως ένα εκ των φαβορί για τον φετινό Τίτλο.

Ο ίδιος, ανέφερε ότι η νίκη στον εναρκτήριο Γύρο στις 26 Μαρτίου δεν είναι επιτακτική, η φόρμα όμως στην οποία βρίσκεται του επιτρέπει να τη θεωρεί ως έναν ρεαλιστικό στόχο. Ο Vinales δήλωσε στο Autosport.com:

«Στόχος μας είναι να προσπαθήσουμε να κερδίσουμε επειδή μετά το τεστ βλέπουμε ότι έχουμε έναν εκπληκτικό ρυθμό και θέλουμε να προσπαθήσουμε να συνεχίσουμε σε αυτό το επίπεδο.

«Πρέπει να δουλέψουμε για τη νίκη, όμως δεν νομίζουμε ότι πρέπει (κατ’ ανάγκην) να κερδίσουμε, είναι απλά ο πρώτος αγώνας, πρέπει να πάρουμε εμπειρία. Δεν έβαλα τόση πίεση ούτε σε μένα και ούτε στην ομάδα μου.

«Δουλεύουμε πραγματικά καλά – γνωρίζω ότι στον ένα γύρο μπορώ να είμαι πολύ γρήγορος και ένιωθα πραγματικά δυνατός στο τέλος (της προσομοίωσης αγώνα). Μπορούσα να πάω ακόμη λίγο ταχύτερα – ίσως ήταν πολύ ριψοκίνδυνο, όμως ολοκληρώσαμε τις δοκιμές με καλό τρόπο

Για τον νεαρό αναβάτη της Movistar Yamaha μίλησε το δίδυμο της Ducati αλλά και ο Marc Marquez, αναγνωρίζοντας ότι ο Ισπανός ήταν ένα βήμα εμπρός στο νυκτερινό Κατάρ.

Ο Andrea Dovizioso, παρ’ όλο που την πρώτη ημέρα στο Losail ήταν 1ος και την τελευταία 3ος, λιγότερο από ένα δέκατο μακριά απο τον Vinales, τόνισε ότι ο ρυθμός του ήταν καλός, αλλά όχι τόσο καλός όσο του αντιπάλου του.

«Είμαι κάπως χαρούμενος, όχι πολύ χαρούμενος. Ο ρυθμός μου είναι καλός αλλά εν συγκρίσει με του Maverick, δεν είναι και τόσο καλός. Είναι πολύ γρήγορος, είναι πραγματικά σίγουρος.

«Σε οποιεσδήποτε συνθήκες, κάθε μέρα, ήταν πραγματικά γρήγορος, σχετικά με το ρυθμό αλλά και το (ένα) χρονομετρημένο γύρο. Πιστεύω ότι ήταν σε θέση να κάνει καλύτερο γύρο αν πραγματικά ήθελε να πιέσει

Για τον αναβάτη που πήρε τη θέση του στη σέλα της εργοστασιακής M1 μίλησε και ο Jorge Lorenzo. «Ο Vinales είναι πολύ δυνατός και δεν πιστέυω ότι είναι απλά η Yamaha, καθώς είναι μπροστά από τους υπόλοιπους αναβάτες της Yamaha

Ο περσινός πρωταθλητής Marquez τόνισε χαρακτηριστικά: «Υπάρχει ένας αναβάτης, ο Maverick, ο οποίος είναι μπροστά σε αυτή την πίστα – όμως μετά από αυτόν πιστέυω ότι θα είμαστε εκεί να παλέψουμε.»

Αφήστε μια απάντηση