WSBK Misano – Race 1 – Νίκη Sykes, ψυχρολουσία για Rea-Davies-Melandri

Η νίκη του Α’ Σκέλους του WSBK στο Misano πήγε στον Tom Sykes, με τον τελευταίο γύρο του αγώνα να περιλαμβάνει δράματα από τις πτώσεις των Davies, Melandri και Rea. Στο βάθρο με τον Sykes ανέβηκαν οι Lowes και Rea, με τον Βορειοϊρλανδό να σηκώνει την Kawasaki του και να ελαχιστοποιεί τις απώλειες.

Η διαδικασία της superpole είδε τον Sykes να σημειώνει τον ταχύτερο χρόνο, όμως ο ίδιος δεν είχε το ίδιο καλό ρυθμό στον αγώνα. Ο αναβάτης της Kawasaki οδηγούσε καθ’ όλη τη διάρκεια του Α’ Σκέλους εκτός βάθρου, όμως η πτώση του Melandri στις αρχές του τελευταίου γύρου και η σύγκρουση των Rea-Davies του χάρισαν τη δεύτερη φετινή του νίκη.

Η μάχη των τριών πρώτων ήταν πολύ δυνατή ως και το σημείο που άρχισαν να βγαίνουν εκτός αγώνα, με την πτώση του Davies στη Στροφή 14 να προκαλεί και την πτώση του Rea, ο οποίος δεν κατάφερε να αποφύγει τον αντίπαλό του.

Ο Davies δεν κατάφερε να συνεχίσει, ενώ οι μετέπειτα ιατρικοί έλεγχοι έδειξαν ότι ο Ουαλός απέκτησε θωρακικό τραύμα και χτύπημα στους σπονδύλους από την πτώση του.

Ο Rea όμως κατάφερε να σηκωθεί, ενώ η διαφορά που είχαν σχηματίσει με τον Davies από τους διώκτες τους ήταν τόσο μεγάλη, που ο δύο φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής έχασε θέσεις μόνον από τον teammate του και τον Alex Lowes.

Κάπως έτσι, δραματικά, συμπληρώθηκαν οι τρεις θέσεις του βάθρου, με τον Jordi Torres να τερματίζει στην 4η θέση και τον Xavi Fores να ολοκληρώνει την πρώτη πεντάδα.

Οι Eugene Laverty, Randy Krummenacher, Roman Ramos, Lorenzo Savadori και Raffaele de Rosa ολοκλήρωσαν τους δέκα πρώτους αναβάτες της κατάταξης, τη στιγμή που στη λίστα των αναβατών που εγκατέλειψαν προστέθηκαν τα ονόματα των Stefan Bradl, Leandro Mercado, Riccardo Russo, Fabio Menghi και Michael van der Mark.

Ο τελευταίος μάλιστα οδήγησε τον αγώνα στη μεγαλύτερη διάρκειά του, έχοντας χτίσει αρχικά μια πολύ μεγάλη διαφορά στα πρώτα στάδια της κούρσας. Στη συνέχεια η διαφορά του ροκανίστηκε, με τον ίδιο να καταλήγει στο έδαφος 7 γύρους πριν το πέσιμο της καρό σημαίας.

Αναλυτικότερα η κατάταξη του Α’ Σκέλους:

WSBK Misano 2017 Αποτελέσματα Αγώνα
Αποτελέσματα WSBK Misano Race 1

Το Β’ Σκέλος του WSBK στην Imola θα πραγματοποιηθεί αύριο, 18/6. Μείνετε συντονισμένοι!