Η KTM στοχεύει και σε δορυφορική ομάδα το 2018

Η KTM ήρθε για να μείνει στο MotoGP, με τους Αυστριακούς να έχουν ως στόχο την προμήθεια μοτοσυκλετών τους και σε δορυφορική ομάδα το 2018.

Το 2017 σηματοδοτεί την χρονιά που οι ‘πορτοκαλί’ κάνουν ντεμπούτο στη μεγάλη κατηγορία των Grand Prix, με τον Διευθύνων Σύμβουλο της εταιρίας να αναφέρει ότι ήδη έχει κλείσει συμφωνία για την παραχώρηση των RC16 και σε άλλη ομάδα για το 2018.

Τη φετινή χρονιά οι εταιρίες που θα διαθέτουν μόνο εργοστασιακές ομάδες είναι η Suzuki, Aprilia και η KTM. Αυτό όμως πρόκειται να αλλάξει σύντομα, καθώς όπως ανέφερε ο Stefan Pierer η KTM θα έχει και άλλους εκπροσώπους του χρόνου.

Σε παρόμοια πορεία είναι και η Suzuki, η οποία όπως αποκαλύψαμε σε παλαιότερο άρθρο μας, στοχεύει και αυτή σε δορυφορική ομάδα για το 2018. Έτσι, από ότι φαίνεται μόνον η Aprilia αναμένεται να μείνει με μία μόνο ομάδα, καθώς οι Ιταλοί έως τώρα δεν έχουν ως τώρα κάποιο νέο σχετικά με τροφοδότηση άλλης ομάδας με μοτοσυκλέτες της.

Σχετικά με το θέμα ο Pierer αποκάλυψε στο motorsport.com: «Επικεντρωνόμαστε στην εργοστασιακή ομάδα για τον πρώτο χρόνο.

«Έχουμε ένα πενταετές συμβόλαιο με τη Dorna, έχουμε ήδη συμφωνήσει ότι στον δεύτερο χρόνο θα προμηθεύουμε υλικά κια μοτοσυκλέτες για μια ιδιωτική ομάδα. Αυτό είναι το πλάνο για τα επόμενα δύο χρόνια.

«Νομίζω ότι η προτεραιότητά μας είναι να ετοιμαστούμε με την εργοστασιακή ομάδα και να προετοιμαστούμε για την προμήθεια (μοτοσυκλετών) σε μια δεύτερη ομάδα.»

Έπειτα, ο Pierer μίλησε και για τις πρόσφατες δοκιμές στο Phillip Island, όπου οι Pol Espargaro και Bradley Smith ολοκλήρωσαν δυνατά το τεστ, με τον πρώτο να βρίσκεται την τελευταία ημέρα 1.3sec μακριά από τον πρωτοπόρο Vinales.

Παράλληλα μίλησε και για την ομάδα ‘πρότυπο’ για τους Αυστριακούς, η οποία δεν είναι άλλη από την Suzuki και την πολύ καλή πορεία που έχει διανύσει ως τώρα.

«Πάντα έλεγα στους συναδέλφους μου, ότι ως σημείο αναφοράς, η Suzuki έχει κάνει σπουδαία δουλειά,» τόνισε ο Pierer. «Αυτή είναι βασικά το σημειο αναφοράς μας.

«Τα πρώτα τεστ για εμάς ήταν δύσκολα, λόγω του ότι δοκιμάζαμε διαφορετικές ρυθμίσεις. Δεν έχουμε μια βάση όπως οι άλλοι.

«Όμως πάει πολύ καλά και το Phillip Island μας έδωσε κίνητρο ότι είμαστε στη σωστή κατέυθυνση.

«Στο Dakar μας πήρε επτά χρόνια (να κερδίσουμε). Σε αυτά τα (πρώτα) τρία χρόνια θέλουμε να φτάσουμε κοντά στο βάθρο και να το αγγίξουμε.»

Αφήστε μια απάντηση