KTM – Στόχος μας η απεχθής Honda

Στην παρουσίαση της KTM στο Mattighofen βρέθηκε και ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας, Stefan Pierer, ο οποίος δεν δίστασε να ανοίξει λεκτικό πόλεμο με τους Ιάπωνες της Honda.

Η βάση των λεγομένων του ισχυρού άνδρα της KTM προέρχεται από συγκεκριμένα περιστατικά που είχαν οι δύο εταιρίες μεταξύ τους, με τον Pierer να κατηγορεί την Honda για υποτιθέμενες απόπειρες εξαπάτησης κατά των αντιπάλων της.

Ο Pierer έδειξε τη δυσαρέσκειά του προς τη Honda, όταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο αποκλειστικής προμήθειας κινητήρων στο μέλλον στην κατηγορία Moto2. Να θυμίσουμε ότι ως το 2019 η Honda έχει συμβόλαιο συνεργασίας με την διοργανώτρια αρχή, ενώ έπειτα την προμήθεια των κινητήρων θα αναλάβει η Triumph.

«Η Moto2 είναι φθηνότερη από τη Moto3, λόγω του ότι η εξέλιξη του κινητήρα είναι ‘παγωμένη’. (Ο κινητήρας) προέρχεται από τον πιο μισητό μου αντίπαλο, τη Honda ήταν τα πρώτα λόγια του ανθρώπου της KTM.

«Όμως δεν έχω κανένα πρόβλημα με αυτό, να τον καλύψω και να το βάλω πάνω σε αυτή την KTM. Και από ότι άκουσα, η Triumph θα προμηθεύει τους κινητήρες (από το 2019) και ίσως ακούγεται καλύτερα!»

Μετά από αυτές του τις δηλώσεις, η επόμενη λογική ερώτηση ήταν από που πηγάζει αυτή του η έχθρα με τη Honda, με τον Αυστριακό να πιστεύει ότι οι αντίπαλοί του έχουν ξεπεράσει τα όρια.

Το πρώτο περιστατικό που ανέφερε ήταν αρκετά πρόσφατο, κάνοντας λόγο για το φετινό Rally Dakar. Εκεί, οι αναβάτες της Honda πήραν ποινή μιας ώρας, καθώς ανεφοδίασαν τις μοτοσυκλέτες τους σε απαγορευμένη περιοχή.

Φυσικά αυτό λειτούργησε θετικά για τον αναβάτη της KTM, Sam Sunderland, ο οποίος πήρε και τη νίκη στον πολύφημο αγώνα. Έπειτα αναφέρθηκε και στην μικρότερη κατηγορία του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, Moto3, με τον Pierer να αναφέρει ότι το 2015 η μοτοσυκλέτα του Dany Kent,  ξεπερνούσε το όριο στροφών της κατηγορίας.

«Η Honda είναι η μεγάλη πρόκληση και κατά δεύτερον η Honda προσπαθεί πάντα να κλέψει γύρω από τους κανονισμούς. Κοιτάξτε το Dakar, τι συνέβη δύο μήνες πριν.

«Είναι πάντα το ίδιο – στη Moto3 επίσης. Δεν ξέρω γιατί, δεν χρειάζεται να το κάνουν. Αυτός είναι ο λόγος που θέλουμε να νικήσουμε τη Honda.»

Για το 2017 οι δύο αντίπαλοι θα μοιράζονται και τον ίδιο χορηγό στα fairing των μοτοσυκλετών τους στο MotoGP, με την Red Bull να κοσμεί τόσο την Honda RC213V, όσο και την KTM RC16.

Αφήστε μια απάντηση