MotoGP – Miller – ‘Έκοψα’ για να επιτρέψω στους άλλους να με περάσουν!

Ο Jack Miller προχώρησε σε δηλώσεις μετά  το τέλος του εντός έδρας αγώνα του στο GP Αυστραλίας, αναφέροντας ότι ο λόγος της ξαφνικής υποχώρησής του στην κατάταξη είναι ότι προτίμησε να μείνει πίσω από τους πρωτοπόρους, έτσι ώστε να παρακολουθήσει το πώς διαχειρίζονται το πίσω ελαστικό.

Έπειτα από μία καταπληκτική εκκίνηση από την δεύτερη γραμμή του grid, o Miller πήρε την πρωτοπορία του αγώνα μέχρι και τον πέμπτο γύρο. Στην συνέχεια υποχ’ωρησε στην 8η θέση, διατηρώντας όμως στενή επαφή με τους πρωτοπόρους. Το αποτέλεσμα ήταν να δίνει συνεχείς μάχες στον ‘χαμό’ του Phillip Island, πολλές φορές μέχρι και την πρώτη τριάδα. Τελικά, πήρε μία καταπληκτική 7η θέση για την Marc VDS Honda.

Στις δηλώσεις του μετά τον τερματισμό παραδέχτηκε ότι δεν ήθελε να έχει την πρωτοπορία του αγώνα για πολύ και ότι ο ίδιος σκόπευε να ακολουθήσει τους μπροστινούς οδηγούς ώστε να συλλέξει πληροφορίες για το πώς διαχειρίζονται το πίσω ελαστικό. Έτσι πιστεύει ότι θα είναι καλύτερα προετοιμασμένος για τον αγώνα του Phillip Island το 2018!

«Σκεφτόμουν, ‘Χριστέ μου, συμβαίνει αυτό στην πραγματικότητα;’» ανέφερε για την εκρηκτική του εκκίνηση που τον έφερε στην 1η του αγώνα.

«Έκανα μία καταπληκτική εκκίνηση και τότε ο Marc (Marquez) άνοιξε λίγο την γραμμή του και παράλληλα την πόρτα για να τον προσπεράσω. Έτσι πίεσα για να τον περάσω γιατί σκέφτηκα, ‘τι καλύτερο από το να είσαι πρώτος στον πρώτο γύρο’; Πίεσα αρκετά για δύο γύρους και ήταν καταπληκτικό ότι είχα δημιουργήσει ένα μικρό προβάδισμα από τους υπόλοιπους».

«Δεν ξέρω πως νιώσατε εσείς αλλά για μένα ήταν τα πάντα!!! Ειλικρινά, στον τρίτο γύρο έκοψα λίγο τον ρυθμό μου για να επιτρέψω στους πίσω οδηγούς να με περάσουν. Ίσως σε αυτούς τους τρεις γύρους να πίεσα παραπάνω από όσο έπρεπε τα ελαστικά μου και έτσι να προκάλεσα κάποια φθορά σε αυτά που δεν έπρεπε.

«Απλά ήθελα κάποιος να με προσπεράσει έτσι ώστε να δίνει  τον ρυθμό και να μην οδηγώ σπινάροντας πολύ με αποτέλεσμα να καταστρέφω το ελαστικό μου».

«Πιθανόν να το έκανα αυτό (να μην σπνάρισμα) λίγο παραπάνω όταν για λίγους γύρους ακολούθησα τον Marc. Κατάλαβα τι έκανε με το ελαστικό του στην Στροφή 2 και 3 και ειδικά στη Lukey Heights. Ξεκίνησα να το κάνω αλλά πιθανώς ήταν αργά. Ελπίζω ότι για του χρόνου θα είμαι έτοιμος».

Ο Miller λέει ότι είναι πολύ ικανοποιημένος με την 7η θέση στον αγώνα, μιας και αυτή ήταν η πρώτη του εμφάνιση μετά την χειρουργική επέμβαση στο πόδι του τρεις εβδομάδες πριν.

«Ο χαρούμενος, γεμάτος αυτοπεποίθηση εαυτός μου έλεγε ‘εντάξει θα είσαι μία χαρά’. Αλλά στην πραγματικότητα, έλεγα, ‘περίμενε, αυτό δεν θα είναι εύκολο. Να οδηγήσεις το ίδιο ανταγωνιστικά όπως συνήθως’» δήλωσε.

«Ήταν ένα πολύ καλό Σαββατοκύριακο. Ήμουν στους πρώτους δέκα και σχεδόν στους πρώτους πέντε σε όλα τις περιόδους, έτσι είμαι πολύ ευχαριστημένος από την απόδοση μου αυτό το διήμερο. Έλεγα στα παιδιά της ομάδας  ότι το πόδι μου δεν με πονάει και τόσο.

«Δεν το είχα αντιληφθεί και τόσο όμως μέχρι την στιγμή που έκανα ένα burnout μπροστά στου οπαδούς μου. Κάθισα στην στροφή 4 και προσπάθησα να το τεντώσω αλλά σκέφτηκα ότι πονάει. Όταν οδηγούσα ήταν καλύτερα.»

Εμείς να θυμίσουμε ότι οι επόμενοι δύο αγώνες θα είναι οι τελευταίοι του Miller στη σέλα μιας Honda, καθώς του χρόνου ‘μετακομίζει’ στη σέλα της Ducati Desmosedici της Pramac.