Moto2 – Τέλος η Honda! Έρχεται η Triumph;

Οι φήμες πληθαίνουν τις τελευταίες ημέρες στο χώρο των paddock, θέλοντας την Βρετανική Triumph να αντικαθιστά την Honda, ως επίσημος προμηθευτής κινητήρων της μεσαίας κατηγορίας (Moto2).

Αυτό βέβαια ακόμη και αν αληθεύει, δεν θα γίνει πριν το 2019, καθώς οι Ιάπωνες έχουν συμβόλαιο με την Dorna ως και το τέλος του 2018. Πάντως, οι ίδιες φήμες θέλουν την Dorna να έχει ήδη υπογράψει συμβόλαιο με την εταιρία από το Hinckley, χωρίς όμως να έχουν ανακοινώσει ακόμη τη συνεργασία τους.

Η Moto2 αντικατέστησε την κατηγορία των 250cc το 2010 και έκτοτε όλες οι ομάδες χρησιμοποιούν τον κινητήρα της CBR 600RR. Με το συμβόλαιο της Honda να φτάνει στο τέλος του, στις διαθέσιμες επιλογές «έπεσε» και το όνομα της MV Agusta, όπως διέδωσε το Speedweek.

Όμως η πολύπαθη εταιρία αν και έχει αρχίσει να τακτοποιεί ήδη τα χρέη της, είναι δύσκολο να αναλάβει ένα τέτοιο project, που θα βάρυνε περαιτέρω τα οικονομικά της.

Έτσι η επιλογή της – πιο έτοιμης – Triumph φάνηκε καλύτερη στους ανθρώπους του πρωταθλήματος, η οποία αν τελικά αναλάβει την προμήθεια των κινητήρων, θα φέρει μαζί της και αλλαγές· οι κινητήρες φημολογείται ότι θα είναι πλέον τρικύλινδροι, 750cc, με την ιπποδύναμή τους να αναμένεται να αγγίζει τους 160hp.

Έρχεται νέα εποχή στη μεσαία κατηγορία; Ίσως είναι καιρός, καθώς πέρασαν αρκετά χρόνια χωρίς κάποια σημαντική αλλαγή στη Moto2.

Αφήστε μια απάντηση