Παρουσίαση Moto2/3 – Αποκαλύφθηκαν οι KTM της μικρής και μεσαίας κατηγορίας

Στη χθεσινή παρουσίαση της KTM στο Mattighofen εκτός από την αποκάλυψη της νέας RC16, πραγματοποιήθηκε και η παρουσίαση των μοτοσυκλετών της Moto2 και Moto3.

Ο Αυστριακός κατασκευαστής συνεργάζεται στη μεσαία και τη μικρή κατηγορία με το Φινλανδό Aki Ajo, έναν team manager που έχει επιτύχει εξαιρετικά αποτελέσματα τα τελευταία χρόνια.

Το line-up της ομάδας για τη μεσαία κατηγορία αποτελείται από τον περσινό Παγκόσμιο Πρωταθλητή της Moto3, Brad Binder και τον Πορτογάλο Miguel Oliveira. Οι δυνατότητες της ομάδας είναι πολύ μεγάλες και οι δύο αναβάτες στοχεύουν στο πρωτάθλημα από την αρχή κιόλας.

Η μοτοσυκλέτα της ομάδας για τη Moto2

Να θυμίσουμε ότι η KTM (όπως και οι υπόλοιπες ομάδες) θα συμμετέχει στο πρωτάθλημα με κινητήρα της Honda, ενώ θα γίνει ο πρώτος κατασκευαστής (εκτός της Honda) που θα συμμετέχει με πλήρη υποστήριξη στην κατηγορία. Η υπόλοιπη μοτοσυκλέτα είναι κατασκευασμένη στην Αυστρία.

Λίγο μετά την παρουσίαση της ομάδας, ο Πορτογάλος Miguel Oliveira πήρε το λόγο αναφέροντας στο motogp.com: «Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι μέρος αυτού του project.

#44 Miguel Oliveira

«Αφότου δούλεψα με την KTM το 2015 είναι ωραία που επιστρέφω και εναγκαλίζομαι με μια νέα πρόκληση. Ανυπομονώ για αυτό.

«Όλα είναι πολύ θετικά και ώς τώρα όλα πάνε καλά. Έχουμε ακόμη πολλά πράγματα να βελτιώσουμε, όμως σίγουρα θα τα βελτιώσουμε.»

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Brad Binder, ο οποίος πέρασε το μεγαλύτερο μέρος του χειμώνα αναρρώνοντας από έναν τραυματισμό που είχε σε δοκιμές.

#41 Brad Binder

«Η μεταπήδησή μου από τη Moto3 στη Moto2 θα είναι πάντα δύσκολη, όμως για να είμαι ελικρινής δεν έχω θέσει ένα στόχο.

«Απλά θέλω να ανέβω στη μοτοσυκλέτα και να βελτιώνομαι κάθε φορά. Απλά να συνεχίσω να δουλεύω όσο το δυνατόν σκληρότερα και θα δούμε που θα καταλήξουμε.»

Στη μικρότερη κατηγορία ο Bo Bendsneyder παρέμεινε για το 2017 στη θέση του, με τον Niccolo Antonelli να έρχεται στην ομάδα έχοντας ως στόχο την κατάκτηση του πρώτου του Παγκόσμιου Τίτλου.

Η μοτοσυκλέτα της ομάδας για τη Moto3

Tον λόγο πήρε και ο team manager της ομάδας, Aki Ajo, ο οποίος τόνισε: «Πρώτα από όλα είμαστε όλοι πολύ περήφανοι που είμαστε μέρος αυτού του project.

«Είναι δύσκολο μετά από καλές χρονιές λόγω του ότι οι προσδοκίες είναι πραγματικά υψηλές, όμως πρέπει να διατηρήσουμε τα πόδια μας στο έδαφος.

#23 Niccollo Antonelli και #64 Βo Bendsneyder

«Κάθε χρονιά είναι διαφορετική, ειδικά με το νέο project στη Moto2 – είναι σαν να ξεκινούμε από το μηδέν και δεν μπορούμε να περιμένουμε να κερδίσουμε κατ’ ευθείαν, όμως αυτός είναι ο στόχος μας.

«Και στη Moto3 παλέψαμε για τον Τίτλο αυτή τη χρονιά και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το ίδιο. Οι στόχοι μας είναι υψηλοί.»

Αφήστε μια απάντηση