Moto2/3 Losail – FP3 – Έλαμψαν οι Morbidelli και Martin

Σε μια ημέρα με περίεργες καιρικές συνθήκες, το δίδυμο της Estrella Galicia 0,0 κυριάρχισε στη μεσαία κατηγορία, με τον Franco Morbidelli να επικρατεί για πολύ λίγο του Alex Marquez. Κορυφή πάτησε και ο Jorge Martin στη Moto3.

Moto2 – Επιβεβαιώνουν τη φόρμα τους οι αναβάτες της Estrella Galicia 0,0

Το δίδυμο της ομάδας του Marc van der Straten (Marc VDS Estrella Galicia 0,0 Team) ήταν καταιγιστικό σήμερα, με τους Morbidelli και Marquez να μονοπωλούν τους χρόνους. Ο Ιταλός κατάφερε για πολύ λίγο να υπερισχύσει του teammate του, με τον Ισπανό να χάνει την κορυφή για μόλις 0.023sec.

Ο χρόνος του Morbidelli τον έφερε στην κορυφή της κατάταξης και των συνδυασμένων αποτελεσμάτων, τη στιγμή που ο ‘μικρός’ Marquez συνεχίζει να κάνει πράξη τα λεγόμενά του, ότι θα είναι δηλαδή στους διεκδικητές του φετινού Τίτλου.

Στην 3η θέση βρέθηκε ο ανανεωμένος Danny Kent, όντας ο ταχύτερος αναβάτης με πλαίσιο της Suter. Μια θέση πιο πίσω και χωρίς να καταφέρει να βελτιώσει το χθεσινό του χρόνο βρέθηκε ο Tom Luthi, ο οποίος υποχώρησε στην 3η θέση των συνδυασμένων αποτελεσμάτων από την 1η που βρισκόταν εχθές.

Τη δεκάδα των σημερινών χρόνων έκλεισαν οι Aegerter, Vierge, Quartararo, Oliveira, Schrotter και Raffin τη στιγμή που ο Takaaki Nakagami – πρωτοπόρος στο πρόσφατο τεστ στην ίδια πίστα – δεν κατάφερε να κάνει κάτι καλύτερο από την 15η θέση.

Μακριά από τη χθεσινή του πολύ καλή εμφάνιση βρέθηκε ο Francesco Bagnaia (23ος), ενώ πολύ άσχημα τα πήγαν και οι Luca Marini (21ος) και ο περσινός Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Moto3, Brad Binder (18ος).

Αναλυτικότερα η κατάταξη του FP3:

 

Moto3 – Δυνατός σήμερα ο Martin, ανέβηκε ο Fenati, σταθερά γρήγορος ο Oettl

Λίγοι παραπάνω από τους μισούς αναβάτες κατάφεραν να βελτιώσουν τις χθεσινές τους επιδόσεις, με τον Jorge Martin να καταφέρνει να επιβληθεί των αντιπάλων του, σημειώνοντας παράλληλα τον ταχύτερο γύρο στα συνδυασμένα αποτελέσματα.

Ο Ισπανός αναβάτης του Gresini ήταν ελαφρώς ταχύτερος σήμερα σε σχέση με τον χθεσινό χρόνο του Γερμανού Oettl, φέρνοντας τη Honda του στην κορυφή της κατάταξης. Μια θέση πιο πίσω ολοκλήρωσε την ημέρα του ο Romano Fenati, ο οποίος ‘σκαρφάλωσε’ και στην 3η θέση των συνδυασμένων αποτελεσμάτων πίσω από τον Oettl.

Ο Γερμανός από την πλευρά του απέδειξε ότι η χθεσινή του εμφάνιση δεν ήταν ‘πυροτέχνημα’, σημειώνοντας τον 3ο ταχύτερο γύρο της ημέρας. Την πολύ καλή του κατάσταση επιβεβαίωσε και ο Bo Bendsneyder, με τον εργοστασιακό αναβάτη της KTM να ολοκληρώνει στην 4η θέση. Μια θέση πίσω του, ο teammate του, Niccolo Antonelli.

Migno, Canet, Guevara, Norrodin και McPhee συμπλήρωσαν την πρώτη δεκάδα, με τον Nicolo Bulega της Sky VR46 Team να βρίσκεται οριακά εκτός αυτής (11ος).

Αναλυτικότερα η κατάταξη του FP3:

Η δράση στην πίστα του Κατάρ θα συνεχιστεί αύριο με το FP4 του MotoGP, τις κατατακτήριες των Moto2-Moto3 και το Q1-Q2 του MotoGP. Μείνετε συντονισμένοι!

Αφήστε μια απάντηση