WSBK Jerez Test – 1η και 2η Ημέρα – Σε άλλο επίπεδο ο Rea

Μετά την Πορτογαλία οι ομάδες του WSBK επέστρεψαν στη γνώριμη για αυτές Jerez de la Frontera, για τις τελευταίες δοκιμές επί Ευρωπαϊκού εδάφους.

Η βροχή έπεξε το ρόλο της στο τεστ, με το πρωϊνό της πρώτης ημέρας να περιορίζεται σημαντικά, ενώ την επόμενη, έβρεχε καθ’όλη τη διάρκεια της.

Ο αναβάτης όμως που δεν δείχνει να πτοείται ούτε από τον καιρό, αλλά ούτε και από τους αντιπάλους του, είναι ο Jonathan Rea. Ο Ιρλανδός ήταν και πάλι ο ταχύτερος (όπως και στα προηγούμενα τεστ της Jerez), με τη διαφορά του στο στεγνό να είναι εξωπραγματική σε σχέση με τους αντιπάλους του.

Ο Rea έχει βαλθεί να μας αποδείξει ότι και φέτος είναι αυτός που έχει τον πρώτο λόγο για το πρωτάθλημα, αφήνοντας την πρώτη ημέρα τον teammate του στην Kawasaki, Tom Sykes, 1.672sec πίσω του!

Την επόμενη ημέρα το σκηνικό δεν άλλαξε στην κορυφή, με τον Rea να σημειώνει μόλις 11 γύρους στις βρόχινες συνθήκες (έναντι 40 του Sykes), κατορθώνοντας όμως να θέσει εαυτόν και πάλι στην πρώτη θέση της κατάταξης. Ο Sykes ήταν 2ος, 0.373sec μακριά από τον Rea.

Πίσω από τις Kawasaki την πρώτη ημέρα βρέθηκε ο Leandro Mercado, ο οποίος στη σέλα μιας Aprilia ήταν αρκετά ανταγωνιστικός. Αυτή ήταν μόλις η δεύτερη φορά που ο Αργεντίνος, πρώην αναβάτης της STK1000, έκανε την εμφάνισή του στο WSBK.

Την επόμενη ημέρα ο Mercado ήταν και πάλι εξαιρετικός, προσπαθώντας να κατανοήσει όσο το δυνατόν περισσότερο τη νέα του μοτοσυκλέτα σε βρόχινες συνθήκες. Ολοκλήρωσε την ημέρα του στην 4η θέση, δείχνοντας πολύ καλά στοιχεία.

Άλλη μια έκπληξη στις δοκιμές της Jerez ήταν ο Riccardo Russo, ο οποίος στο στεγνό οδόστρωμα της πρώτης ημέρας ήταν 4ος. Την δεύτερη ημέρα ο Russo οδήγησε για πρώτη φορά τη μοτοσυκλέτα του υπό βροχή, σημειώνοντας χρόνο 6sec από την κορυφή.

Σε πολύ καλή κατάσταση δείχνει και ο Alex De Angelis, ο οποίος ήταν 5ος στη στεγνή πρώτη ημέρα, ενώ την δεύτερη ανέβασε την Kawasaki του Pedercini στην 4η θέση.

Αυτή ήταν και μια καλή ευκαιρία για όλους τους αναβάτες να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους σε υγρές συνθήκες, καθώς οι περισσότεροι εξ’ αυτών δεν είχαν αντιμετωπίσει κάτι παρόμοιο με τις νέες τους μοτοσυκλέτες.

Τώρα ομάδες και αναβάτες ετοιμάζονται για το μακρινό ταξίδι τους στο Phillip Isalnd της Αυστραλίας, για το τελευταίο τεστ πριν την έναρξη της χρονιάς αλλά και τον πρώτο αγώνα που θα φιλοξενηθεί εκεί στις 24-26 Φεβρουαρίου.

 

Αφήστε μια απάντηση