MotoGP – P. Espargaro – Η KTM θέλει τον Τίτλο σε 3 χρόνια

Ο Ισπανός πρώην Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Moto2 μίλησε στο motogp.com, αναφέροντας ότι οι νέοι του εργοδότες θέλουν να βρίσκονται στη μάχη του Τίτλου σε τρία χρόνια από τώρα.

Για τον μεγαλοπρεπή στόχο που έθεσε η ομάδα του, ο Pol Espargaro ανέφερε:

«Για μένα δείχνει πολύ δύσκολο και σχεδόν αδύνατο, όμως θα τους εμπιστευθώ. Είμαι εδώ για να μάχομαι ώστε να κερδίζω αγώνες και το έχουν προσπαθήσει σε όλα τα επίπεδα, οπότε γιατί όχι και στο MotoGP;

«Δεν ξέρω, η ζωή είναι φτιαγμένη για περιπέτειες, έτσι ας το προσπαθήσουμε. Η εξέλιξη της μοτοσυκλέτας είναι τόσο γρήγορη, δεν μπορείς να φανταστείς τι πρόκειται να συμβεί στο μέσο της χρονιάς. Δεν ξέρω, ελπίζω να παλεύουμε για τους βαθμούς το συντομότερο δυνατό. Θα είναι δύσκολο όμως εμπιστεύομαι την KTM.»

Στη συνέχεια ο Espargaro μίλησε και για το οδηγικό του στυλ πάνω στην RC16, η οποία όπως τόνισε του ταιριάζει πολύ περισσότερο από ότι η M1.

«Με τη Yamaha πάντα προσπαθούσα να έχω ροή πάνω στη μοτοσυκλέτα λόγω του ότι είμαι αρκετά επιθετικός όταν οδηγώ μοτοσυκλέτα. Προσπαθούσα να είμαι ομαλός και δεν μπορούσα να οδηγήσω όπως ήθελα.

Ο Pol Espargaro στο grid του Κατάρ πάνω στη νέα του μοτοσυκλέτα

«Με την KTM νιώθω τη μοτοσυκλέτα δική μου, είναι άγρια, είναι δυνατή στα σημεία φραναρίσματος και μου αρέσει να φρενάρω αργά μπαίνοντας σε μια στροφή. Μου αρέσει ο τρόπος που οδηγείς αυτή τη μοτοσυκλέτα και νομίζω πως είναι κάπως καλύτερη για μένα από ότι η Yamaha

Τέλος, ο Ισπανός αναβάτης της KTM μίλησε και για το βαθμό δυσκολίας που είχε η απόφασή του να μετακινηθεί από την πιο ‘έτοιμη’ Yamaha του Herve Poncharal στην εντελώς νέα μοτοσυκλέτα των Αυστριακών.

«Μερικά χρόνια πριν, στη Moto2, έπαιζα και πάλευα με κάποιους αναβάτες που τώρα κερδίζουν αγώνες και είναι λίγο απογοητευτικό επειδή νομίζω και ξέρω ότι μπορώ να το κάνω, όμως δεν μπορούσα εκεί που ήμουν.

«Η KTM έρχεται στο MotoGP με ένα πολύ καλό project μαζί με την Red Bull, μου το πρόσφεραν και είπα: ‘Ναι. Αυτό είναι που θέλω, εκεί θέλω να πάω.’ Μετά την πρώτη μου χρονιά στην Tech3 και την Yamaha είχα την ευκαιρία να πάω στη Suzuki και είπα, ‘Όχι, θέλω να μείνω στη Yamaha’.

«Μετά από ότι έκανε ο αδερφός μου, έπειτα από ότι έκανε ο Maverick και έπειτα από αυτό που έγινε στη Suzuka, είπα, ‘Έκανα λάθος επιλογή’.Όταν εμφανίστηκε η KTM είπα, ‘ OK, δεν ξέρω αν θα είναι όπως στην Suzuki, καλύτερα ή χειρότερα… όμως σίγουρα είναι εργοστάσιο και έχουν αυτό το πνεύμα της νίκης.»