Moto2 Red Bull Ring – Race – Δυνατές μονομαχίες με νικητή τον Morbidelli

Ο αγώνας της Moto2 έκρυβε δυνατές συγκινήσεις, με τους πρώτους τρεις αναβάτες να δίνουν δυνατές μάχες καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα. Τελικά στη νίκη εφτασε ο Franco Morbidelli, διαχειριζόμενος εξαιρετικά τον αγώνα μπροστά από τους Alex Marquez και Thomas Lüthi.

Με τα σύννεφα να βρίσκονται και σήμερα πάνω από την πίστα του Red Bull Ring, ο αγώνας της μεσαίας κατηγορίας πήρε εκκίνηση με τον Morbidelli να στρίβει 1ος στην Στροφή 1, αφήνοντας πίσω του τον poleman, Mattia Pasini. Στην ίδια στροφή είχαμε και μια μεγάλη σύγκρουση στις πιο πίσω θέσεις, η οποία περιελάμβανε εννέα αναβάτες, με τους τέσσερις να σημειώνουν πτώση.

Στη συνέχεια του πρώτου γύρου ο Pasini υποχώρησε ακόμη  μία θέση, με τον Lüthi να δείχνει δυνατότερος και να τον περνά σε μια προσπάθεια να μείνει μαζί με τον πρωτοπόρο Morbidelli. Ο Marquez από την πλευρά του δεν ήθελε να αφήσει τους δύο να ξεφύγουν μπροστά και ως τον τρίτο γύρο είχε ανέβει στην 3η θέση, υποβιβάζοντας τον Pasini στην 4η.

Ένα γύρο μετά η έκπληξη της εκκίνησης της κούρσας, Brad Binder, σημείωνε τον ταχύτερο γύρο, έχοντας αναρριχηθεί στην 6η θέση από την 17η που είχε στο grid. Ο Νοτιοαφρικανός έδειχνε δυνατός στον εντός έδρας αγώνα της ομάδας του, όμως ακόμη δυνατότερος έδειχνε ο teammate του, Miguel Oliveira.

Ο Πορτογάλος πέρασε τον Binder για την 6η θέση στον πέμπτο γύρο, ενώ στη συνέχεια ανέβασε ρυθμούς για να φτάσει την πρώτη πεντάδα μπροστά του. Παράλληλα ο Lüthi σημείωνε διαδοχικά ταχύτερα περάσματα, με την πρώτη τριάδα να δίνει συνεχώς δυνατές μάχες με αλληλοπροσπεράσματα, τα οποία γίνονταν κυρίως στην Στροφή 3.

Τα ταχύτερα περάσματα συνεχίστηκαν δίχως διακοπή ως τον δέκατο γύρο, με τους Oliveira και Morbidelli να παίρνουν τη σκυτάλη από τον Lüthi. Μπροστά, η μάχη περιοριζόταν κυρίως ανάμεσα στους Marquez και Lüthi, με τον Morbidelli να διατηρεί τα ηνία της κούρσας χωρίς να εμπλέκεται σε πολλές μάχες.

Ο Oliveira – που στο μεταξύ είχε ανέβει 4ος – πλησίαζε συνεχώς τους πρώτους τρεις, την ώρα που ο Pasini έχανε έδαφος υποχωρώντας ως και την 6η θέση. Στον 16ο γύρο ο αναβάτης της KTM είχε φτάσει το πρώτο γκρουπ στο +1.4sec, ενώ με συνεχόμενα ταχύτερα περάσματα κατάφερε στους επόμενους δύο γύρους να ‘κολλήσει’ πίσω τους.

Όμως, παρ’ όλο που ο Πορτογάλος είχε τον ρυθμό ώστε να φτάσει τουλάχιστον στο βάθρο, στον 20ο γύρο είχε ένα άσχημο highsiding στην Στροφή 8 που τον έθεσε εκτός αγώνα. Τα όνειρα των Αυστριακών για ένα εντός έδρας βάθρο ‘γκρεμίστηκαν’, με τον Oliveira να μένει για λίγο στο έδαφος, πηγαίνοντας στη συνέχεια στο ιατρικό κέντρο του Red Bull Ring.

Στην κορυφή, οι Marquez και Lüthi έκαναν μια τελευταία προσπάθεια να περάσουν τον Morbidelli, με τον Ισπανό να χάνει όμως τα φρένα στην είσοδο της 3 και τον Ελβετό να ανοίγει τη γραμμή του για να τον αποφύγει.

Ο Morbidelli, που στο μεταξύ είχε ήδη πάρει μια διαφορά 0.5sec κατάφερε και πήρε μια μεγάλη ‘ανάσα’ σε εκείνο το σημείο, καθώς πλέον η απόσταση από τους διώκτες του είχε ξεπεράσει το 1sec. Με το γκρουπ να διασπάται ο Ιταλός έφτασε με σχετική άνεση στη νίκη, με τους Marquez και Lüthi να τον ακολουθούν στο βάθρο και τον Fransesco Bagnaia να ολοκληρώνει στην 4η θέση, νικώντας στους τελευταίους γύρους τον Pasini.

Η πρώτη δεκάδα των αναβατών συμπληρώθηκε από τους Nakagami, Binder, Navarro και Aegerter.

Αναλυτικότερα τα αποτελέσματα του αγώνα:

Moto2 Red Bull Ring Αποτελέσματα Αγώνα - Race Results
Moto2 Red Bull Ring Αποτελέσματα Αγώνα – Race Results