MotoGP – Ο Wayne Rainey μιλά για τους Rossi-Vinales

Ο τρεις φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής της μεγάλης κατηγορίας των Grand Prix μίλησε για το δίδυμο της Movistar Yamaha δηλώνοντας αρχικά θαυμαστής του Vinales, ενώ στη συνέχεια τόνισε ότι ο πραγματικός Valentino εμφανίζεται τις Κυριακές.

Ο Αμερικάνος που είδε το καραβάνι του MotoGP να επισκέπτεται την χώρα του την περασμένη Κυριακή παρακολούθησε τον αγώνα και αναφέρθηκε στο περιστατικό της πτώσης του 22χρονου Vinales. Ένα περιστατικό όπου πολλοί ήταν αυτοί που δεν κατάλαβαν πως έγινε, ενώ και ο ίδιος ο αναβάτης της Yamaha δυσκολευόταν να εξηγήσει.

«Είμαι σίγουρος ότι δεν ήταν να συμβεί σήμερα και ήταν περίεργο – δεν έδειχνε πραγματικά εκτός γραμμής, δεν χτύπησε πραγματικά κάποιο σαμαράκι, απλά φάνηκε να φεύγει εκτός,» ξεκίνησε να λέει ο Rainey. «Αυτοί ίσως καταλαβαίνουν καλύτερα… Θα σκεφτόμουν αν είχε κάνει λάθος, όλοι θα είχαν δει το λάθος. Όμως πραγματικά δεν είδα ένα λάθος

Με τον Rainey να βρίσκεται στην πίστα του Texas, η πρώτη επαφή με τον νεαρό Vinales ήρθε το Σάββατο.

«Μου έδειξε πολύ σεβασμό, ήταν τζέντλεμαν. Για μένα αυτό ήταν πραγματικά ωραίο λόγω του ότι όλα μου τα πρωταθλήματα είχαν τελειώσει πριν αυτός γεννηθεί. Είμαι θαυμαστής του. Νομίζω πως θα είναι καλός για το άθλημα.

Στη συνέχεια ο πρωταθλητής του 1990, 1991, 1992 δεν παρέλειψε να τονίσει τα δυνατά σημεία του διεκδικητή του φετινού Τίτλου, αναφέροντας:

«Είναι πολύ βέβαιος, πολύ δυνατός. Ελέγχει τα συνασθήματά του, από όσο μπορώ να πω, τόσο στην μέσα όσο και έξω από την πίστα. Νομίζω ότι η οδήγηση έρχεται από μέσα του, όμως την ίδια στιγμή είναι και πολύ επιθετικός.

«Ξέρει τι θέλει από τη μοτοσυκλέτα· νομίζω ότι καταλαβαίνει τα τωρινά ηλεκτρονικά και τι χρειάζεται η μοτοσυκλέτα για να εκμεταλλευτεί την τεχνική του.

«Έτσι πιστεύω ότι είναι το μέλλον και με αυτόν και τον Marquez να ανταγωνίζονται – ξέρετε μου θυμίζει κάπως όταν κάποια άλλη στιγμή οι Αμερικάνοι ήταν σε θέση να το κάνουν αυτό! Το απολαμβάνω, παρ’ όλο που αυτά τα παιδιά  είναι Ισπανοί, πρόκειται να ανταγωνίζονται μεταξύ τους και αυτό είναι σπουδαίο για τους φιλάθλους.»

Αφότου ο Αμερικάνος ολοκλήρωσε τις δηλώσεις του αναφορικά με τον Vinales, ξεκίνησε να μιλά για τον Valentino Rossi ο οποίος, στα 38 του χρόνια, ηγείται του φετινού Παγκοσμίου Πρωατθλήματος.

«Ο Valentino είναι αυτός ο πανούργος, μεγάλος (σε ηλικία) τύπος που φαίνεται ότι ξέρει ότι δεν χρειάζεται να προπονηθεί (στις ελεύθερες δοκιμές), να κάνει καλές κατατακτήριες, να εξελίξει τη μοτοσυκλέτα

«Την Κυριακή μπαίνει στον αγώνα και για αυτόν γίνονται όλα. Έτσι προσωπικά, φυσικά και πιστεύω ότι προσπαθεί σκληρά σε όλες τις άλλες περιόδους, όμως νομίζω ότι ο πραγματικός Valentino εμφανίζεται την Κυριακή

Ο Rainey έδωσε στη συνέχεια τη δική του οπτική, μέσα από την οποία αναλύει το που βρίσκει ο Ιταλός το κίνητρο ώστε να συνεχίζει μετά από τόσα χρόνια.

«Μιλούσα με τον Valentino σήμερα. Νομίζω ότι πραγματικά απολαμβάνει την οδήγηση, απολαμβάνει τον συναγωνισμό, απολαμβάνει την προσπάθεια. Και αυτό είναι τα πάντα. Για μένα, δεν το απολάμβανα και τόσο αποκάλυψε ο Rainey.

«Όταν κοιτάζω πίσω, σκέφτομαι πως θα μπορούσα να το έχω αλλάξει αυτό; Ίσως ένας τρόπος θα ήταν, αν τα τετράχρονα είχαν έρθει νωρίτερα. Το πράγμα με τα δίχρονα ηταν κάπως τελιωμένο όταν σταμάτησα· δεν άλλαξαν και πολύ από τότε.

«Έτσι, το να οδηγείς το ίδιο πράγμα ξανά και ξανά, μόνο με αλλαγές στα ελαστικά (στη μάρκα)… Ήμουν ένας Αμερικάνος που ζούσε στην Ευρώπη, ήμουν 33 χρονών. Περίμενα απλά τις Κυριακές τις περισσότερες φορές, επειδή ήξερα ότι το κίνητρό μου ήταν καλό την ημέρα του αγώνα. Δεν ήταν το ίδιο την Παρασκευή ή το Σάββατο.

«Πολλές φορές κερδίσαμε αγώνες που δεν ήταν να κερδίσουμε. Και λάτρευα αυτό το κομμάτι! Όμως οι αγώνες σου παίρνουν πολλά.»

Η συνέντευξη δώθηκε στον δημοσιογράφο, Steve English.