Δυναμική επέκταση γκάμας για την Benelli το 2018

Η Ιταλική φίρμα Benelli αποκάλυψε στην EICMA του Μιλάνου πολλά νέα μοντέλα και αρκετές παραλλαγές μοτοσυκλετών που υπήρχαν ήδη στην γκάμα της, παρουσιάζοντας έναν πιο πλήρη και ανανεωμένο στόλο για το 2018.

Έπειτα από το άνοιγμα σε νέες αγορές που είδαμε τα τελευταία χρόνια από την εταιρεία, ήρθε η ώρα για την Benelli να ‘χτίσει’ πάνω στην εμπειρία που αποκόμισε από την συμμετοχή της σε νέες κατηγορίες κυβισμού αλλά και τύπου.

Στην Διεθνή Έκθεση του Μιλάνου που ολοκληρώθηκε την περασμένη Κυριακή, το περίπτερο της Benelli γέμισε με νέα μοντέλα διαφορετικών κατηγοριών, με την παράσταση να κλέβει η καθ’ όλα εντυπωσιακή Leoncino Sport.

Με το Café racer στυλ της, την εντυπωσιακή τριχρωμία της και μια δοκιμασμένη βάση από την βασική έκδοση της Leoncino, η Sport έχει πολλές προοπτικές να κερδίσει μεγάλο κοινό. Η Scrambler μοτοσυκλέτα της φίρμας παρουσιάσθηκε σε ακόμη μία trail έκδοση με πιο off road καταβολές στον ίδιο κυβισμό, ενώ υπήρξε και μια μικρότερη εκδοχή της με 250cc.

Εντελώς νέα ήταν η κλασσικού στυλ Imperiale 400, η οποία αναβιώνει ένα όνομα του πολύ μακρινού παρελθόντος. Η πρώτη Imperiale 125 παρουσιάσθηκε το 1956 και η Benelli έχει κάνει φιλότιμες προσπάθειες ώστε να φέρει αναλλοίωτο το στυλ της μοτοσυκλέτας στο σήμερα. Μετά την πρώτη επαφή μας στο Μιλάνο, όλα δείχνουν ότι τα έχει καταφέρει αρκετά καλά.

Μια νέα naked μοτοσυκλέτα ήταν και η όμορφη και λιτή 752S, η οποία δημιουργεί ένα νέο δρόμο, εντελώς διαφορετικό από αυτό των TNT. Με μινιμαλιστικές διαστάσεις, επιθετική σχεδίαση και εκτιμώμενο χαμηλό κόστος, η νέα naked της Benelli δείχνει ότι μπορεί να κερδίσει μέρος ενός κοινού στο οποίο η εταιρεία δεν είχε εκπρόσωπο.


Ολόκληρη η αποστολή του BikersTime.com και όλα τα νέα μοντέλα της Διεθνούς Έκθεσης του Μιλάνου (EICMA) είναι εδώ.

Στη συνέχεια είδαμε και την ‘μικρή’ της οικογένειας των ‘γυμνών’ BN, την 125. Η νέα μοτοσυκλέτα της Benelli έρχεται να καλύψει το κενό που υπήρχε στη σειρά, σε έναν κυβισμό όπου η επιλογή της εταιρείας ήταν μόνον η TNT 125 με τους μικρότερους τροχούς.

Δίδυμη off-road αδελφή απέκτησε η καλοπουλημένη στο νησί μας και σε πολλές χώρες του εξωτερικού, TRK502, με την έκδοση TRK502X να έχει διαφορετική ουρά, ακτινωτούς τροχούς με χωμάτινα ελαστικά και νέα εξάτμιση. Μάλιστα η σειρά TRK απέκτησε και ακόμη ένα νέο μέλος, μικρότερο σε κυβισμό, την TRK251.

Νέα ήταν και η cruiser 402S, μια ογκώδης μοτοσυκλέτα που σε καμία περίπτωση δεν πιστεύεις ότι είναι 400cc. Το στυλ είναι ξεκάθαρα επηρεασμένο για την Αμερικάνικη αγορά, όμως οι εσωτερικές μας πληροφορίες μας λένε ότι ίσως να μην την δούμε στην ίδια μορφή στην παραγωγή.

Νέες ήταν και οι παρουσίες των supersport 302R (θυμηθείτε την εδώ) και TNT 125, σε ένα περίπτερο το οποίο είχε πολλά νέα πράγματα να εξερευνήσεις.

Τέλος, το BikersTime εξασφάλισε αποκλειστικές πληροφορίες για τους αναγνώστες του, καθώς άνθρωποι της Benelli μας πληροφόρησαν ότι αναμένονται ακόμη περισσότερα νέα μοντέλα στο μέλλον, ενώ εξετάζεται και νέα, μεγαλύτερη TRK με κυβισμό κοντά στα 750cc.

Ανοιχτό άφησαν και το ενδεχόμενο για μοτοσυκλέτες άνω των 1000cc, μια πληροφορία που πρώτο το BikersTime σας είχε μεταφέρει μέσα από σχέδια της Ιταλικής φίρμας (θυμηθείτε εδώ).

Η γενικότερη εικόνα που αποκομίσαμε πάντως από την εταιρεία είναι ότι μπορούμε να περιμένουμε ακόμη μεγαλύτερες εκπλήξεις στο άμεσο μέλλον!

*Όλα τα νέα μοντέλα της Benelli θα έχουν αναλυτική παρουσίαση σε επόμενα άρθρα μας.