Μοτοσυκλετιστές οργανώνουν ομάδα κρούσης ενάντια στο έγκλημα

Και μάλιστα όχι σε οποιοδήποτε έγκλημα, αλλά ενάντια στην κλοπή των scooter και των μικρών μοτοσυκλετών. Οι κλοπές έχουν αυξηθεί κατακόρυφα το τελευταίο διάστημα στο Λονδίνο και κάποιοι μοτοσυκλετιστές αποφάσισαν να πάρουν τον νόμο στα χέρια τους.

Σύμφωνα με το Biker and bike, ένα φυλλάδιο κολλήθηκε έξω από το πασίγνωστο Ace Café του Λονδίνου, αναγράφοντας ‘Come TMAX hunting’, θέλοντας προφανώς να συγκεντρώσει και άλλους μοτοσυκλετιστές για την πάταξη του εγκλήματος.

Οι κλοπές έχουν αυξηθεί σε βαθμό που οι συμμορίες έχουν πλέον το δικό τους όνομα, με τον Τύπο στο Λονδίνο να τους ονομάζει ‘moped muggers’ ή σε ελεύθερη μετάφραση, κακοποιούς μικρών μοτοσυκλετών.

Σύμφωνα με το ίδιο site γίνονται πάνω από μία επιθέσεις κάθε ώρα στο Λονδίνο, με πάνω από 11.000 περιστατικά να έχουν καταγραφεί από πέρυσι την ίδια εποχή.

Το φυλλάδιο που προαναφέραμε φέρει και αριθμό τηλεφώνου, ούτως ώστε οι ενδιαφερόμενοι ‘εκδικητές’ να μπορούν να συνομιλήσουν με τον μοτοσυκλετιστή που είχε την αρχική ιδέα και να λάβουν μέρος στην εκστρατεία του.

Όσο για το Ace Café του Λονδίνου; Οι ίδιοι οι άνθρωποί του λένε πως ‘δεν υποστηρίζουν την ιδέα’ και δεν έχουν καμία σχέση με την ανάρτηση του συγκεκριμένου φυλλαδίου.

Οι αρχές από την πλευρά τους, έχοντας ήδη δημιουργήσει ειδικό τμήμα για την καταπολέμηση του εγκλήματος που περιλαμβάνει scooter ή μικρές μοτοσυκλέτες, ανέφεραν στη Huffington post διά στόματος του επιθεωρητή Mark Payne:

«Δεν υποστηρίζουμε δραστηριότητες ατόμων ή ομάδων που στοχεύουν ύποπτους εγκληματίες. Οι ‘εκδικητές’ μπορεί να βάζουν τον εαυτό τους σε κίνδυνο ή να παρεμποδίσουν τις τρέχουσες έρευνες».

Και ολοκλήρωσε λέγοντας: «Η συμβουλή μας προς όποιον έχει πληροφορίες σχετικά με έναν ύποπτο ή μάρτυρες ενός εγκλήματος, είναι να επικοινωνήσει με την αστυνομία το συντομότερο δυνατό, ώστε να μπορεί να διερευνηθεί και, όπου είναι δυνατόν, να φέρει τους ανθρώπους στη δικαιοσύνη».