MotoGP – Iannone – Μου πήρε αρκετό χρόνο για να εμπιστευτώ την Suzuki

O Ιταλός αναβάτης της Team Suzuki Ecstar στο MotoGP δυσκολεύτηκε αρκετά στο ξεκίνημα της φετινής σαιζόν με τον Ιάπωνα κατασκευαστή, ωστόσο όπως και ο ίδιος αναφέρει, αναγκάστηκε να αλλάξει τον τρόπο που προσεγγίζει τους αγώνες ώστε να βελτιωθεί.

Η Suzuki το 2016 είχε αρκετούς τερματισμούς στο podium με τον Maverick Vinales, ενώ είχε πάρει και την νίκη στην πίστα του Silverstone. Εκείνη η σαιζόν όμως δεν είχε την ανάλογη συνέχεια φέτος, αφού ο Iannone κατάφερε να τερματίσει μόλις τέσσερις φορές μέσα στην πρώτη δεκάδα, στους 14 πρώτους αγώνες.

Ωστόσο βελτιώθηκε πολύ στους τελευταίους Γύρους, κατακτώντας την 4η θέση στην πίστα του Motegi και δύο 6ες θέσεις στο Phillip Island και την Valencia.

Ο Iannone στις δηλώσεις του ήταν ειλικρινής για το τι έφταιξε, «…αυτή η χρονιά δεν ήταν εύκολη για εμάς και σίγουρα πιο δύσκολη από ότι περιμέναμε.

«Όταν δοκιμάσαμε την GSX-RR για πρώτη φορά στην Valencia το 2016, ένιωθα πολύ καλά και με όλη την ομάδα πιστεύαμε ότι μπορούμε να πετύχουμε καλά αποτελέσματα.»

Κατά την γνώμη του Ιταλού αναβάτη αυτά δεν ήρθαν καθώς «…παρόλο που ο πρώτος αγώνας στο Qatar ήταν καλός, στη συνέχεια υπέφερα και μου πήρε αρκετό χρόνο μέχρι να συνηθίσω την μοτοσυκλέτα της Suzuki.

«O επικεφαλής της ομάδας μου, Marco Rigamonti και εγώ, ήμασταν νέοι στη Suzuki, που σημαίνει ότι έπρεπε να μάθουμε την μοτοσυκλέτα και την φιλοσοφία που δουλεύουν οι άνθρωποι του Ιάπωνα κατασκευαστή από το μηδέν.»

«Kάθε ομάδα του MotoGP είναι διαφορετική, όταν αλλάζεις περιβάλλον εργασίας είναι δύσκολο να προσαρμοστείς κατ’ ευθείαν και συνήθως  αντιμετωπίζεις προβλήματα.

«Όμως, καθώς ο χρόνος περνάει στο γκαράζ, μαθαίνεις να εμπιστεύεσαι τους συναδέλφους σου και αποκτάς ένα πλεονέκτημα όταν βλέπεις τον τεράστιο αριθμό πραγμάτων που έχουν να σου εξηγήσουν και να σου διδάξουν για την μοτοσυκλέτα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Iannone.

O Ιταλός πιστεύει ότι πλέον έχει βρει την αυτοπεποίθηση του με την Suzuki και με την δυναμική που απέκτησε στους τελευταίους αγώνες της περσινής σαιζόν, είναι έτοιμος να ξεκινήσει δυνατά στο φετινό πρωτάθλημα.

Όπως τόνισε, «…η υπομονή και η συγκέντρωση είναι το κλειδί της επιτυχίας, αυτό είναι κάτι το οποίο πάντα πίστευα. Αυτό αποδείχθηκε και φέτος. Συνεχίζαμε να δουλέυουμε λίγο-λίγο, βήμα-βήμα. Είχαμε απογοητευθεί αλλά ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές μας δεν χάσαμε την πίστη μας στην σκληρή δουλειά.»

«Τελικά στο Brno και ύστερα στην πίστα της Aragon κάποιες αλλαγές στα τεχνικά χαρακτηριστικά της μοτοσυκλέτας επιβεβαίωσαν τις πεποιθήσεις μας. Βρήκαμε τα λάθη μας, έιχαμε κάποιες λύσεις και το 2018 φαίνεται πιο ελπιδοφόρο. Αυτό συνέβη με την ομαδική δουλειά, η οποία είναι το κλειδί,» κατέληξε ο Andrea Iannone.