Ετοιμάζεται νέα touring Benelli 1200;

Αυτό φαίνεται από την εικόνα που δημοσιεύθηκε στο Αυστραλέζικο AMCN, το οποίο απεικονίζει έναν νέο, τρικύλινδρο κινητήρα που προορίζεται για μια νέα touring Benelli 1200 κυβικών εκατοστών.

Το σχέδιο αυτό κατατέθηκε από το γκρουπ στο οποίο ανήκει η Ιταλική φίρμα, με την Benelli να είναι η μοναδική εταιρία του γκρουπ η οποία διαθέτει μοτοσυκλέτες μεγάλου κυβισμού. Έτσι, η χρήση του στις μοτοσυκλέτες με την καταγωγή από το Pesaro είναι μονόδρομος.

Ο νέος κινητήρας αναμένεται να χρησιμοποιηθεί σε δύο μοντέλα, με το ένα να προορίζεται για τουριστική χρήση και το άλλο για πιο… adventure καταστάσεις.

Πιθανολογείται μάλιστα ότι η μετάδοση των μοντέλων που θα φέρουν τον εν λόγω κινητήρα θα γίνεται με άξονα (όπως στις BMW GS), αφήνοντας κατά μέρος το πιο ‘παραδοσιακό’ σύστημα με τα γρανάζια και την αλυσίδα.

Benelli 1200
Μετά την φετινή αποκάλυψη της νέας touring μοτοσυκλέτας των Ιταλών, η νέα Benelli 1200 ίσως να μην απέχει και πολύ από αυτό το σχέδιο

Τέλος, να πούμε ότι η όψη του νέου κινητήρα των Ιταλών θυμίζει την σχεδίαση αυτού που είχαμε δει παλαιότερα στην Tornado Tre 900, έτσι δεν αποκλείεται να δούμε και μια πιο ‘άγρια’΄superbike έκδοση που θα χρησιμοποιεί τον ίδιο κινητήρα ως βάση.

Εμείς αυτό που ευχόμαστε είναι να έχουμε ένα σχέδιο της Benelli 1200 σύντομα, με τον νέο αυτό κινητήρα να αποκτά υπόσταση. Μείνετε συντονισμένοι!