Kawasaki Z1 μια μοτοσυκλέτα σταθμός στην ιστορία.

Σήμερα θα ταξιδέψουμε πίσω στο μακρινό 1972 για να θυμηθούμε την Kawasaki Z1. Μια μοτοσυκλέτα που είναι σταθμός στην ιστορία της Ιαπωνικής εταιρείας αλλά και της μοτοσυκλέτας γενικά.

Το Σεπτέμβριο του 1972 πρώτο θέμα στις ειδήσεις ήταν η τρομοκρατική επίθεση στους Ολυμπιακούς του Μονάχου και τον θάνατο έντεκα Ισραηλινών αθλητών.

Η ζωή όμως παρ’ όλα τα θλιβερά γεγονότα συνεχίζεται, έτσι λοιπόν στον κόσμο της μοτοσυκλέτας,  η προσοχή στράφηκε στην έκθεση της Κολωνίας όπου η Kawasaki παρουσίασε την Z1.

Μέχρι εκείνη την στιγμή η Honda με την CB750 κυριαρχούσε στην αγορά. Η Ζ1 ήταν η μοτοσυκλέτα που την κατέβασε από τον θρόνο και ανέβασε τον πήχη. Με την εμφάνιση της Ζ1 ξεκίνησε και ο μεγάλος πόλεμος των superbikes.

Η Kawasaki, μερικά χρόνια προηγουμένως, ετοίμαζε μια μοτοσυκλέτα στα 750cc αλλά η Honda της χάλασε τα σχέδια παρουσιάζοντας την CB750 στην έκθεση του Τόκυο το 1968. Αμέσως τα σχέδια άλλαξαν και ένα νέο project ξεκίνησε με σκοπό να ξεπεράσει την CB750. Ίσως η απογοήτευση σε συνδυασμό με τον καινούργιο στόχο, να φτιάξει μια μοτοσυκλέτα που θα κατακτήσει την κορυφή και θα ξεπεράσει την Honda, την ώθησε να μας δώσει την εξαιρετική Ζ1. Το νέο project ονομάστηκε «New York Steak». Το όνομα του project φυσικά δεν ήταν τυχαίο αλλά έδειχνε την κατεύθυνση που ήθελε να ακολουθήσει η Kawasaki με την καινούργια μοτοσυκλέτα. Η Z1 προοριζόταν κυρίως για την αγορά των ΗΠΑ. Για αυτό λοιπόν οι δοκιμές και η ανάπτυξη έγιναν κυρίως στους δρόμους των ΗΠΑ. Τα επόμενα χρόνια έγιναν πάρα πολλές δοκιμές και αρκετές αλλαγές μέχρι η μοτοσυκλέτα να φθάσει στο επιζητούμενο τελικό στάδιο.

Στην έκθεση της Κολωνίας ο τύπος της εποχής, δεν υποδέχτηκε την Ζ1 με καλά σχόλια αφού η εμφάνιση ήταν συντηρητική εν σχέση με προηγούμενα μοντέλα της Kawasaki. Αυτό όμως άλλαξε γρήγορα όταν άρχισαν οι δοκιμές από τους δημοσιογράφους. Η Ζ1 ήταν η πιο γρήγορη και πιο τεχνολογικά ανεπτυγμένη μοτοσυκλέτα της εποχής. Η Kawasaki Z1 μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα 210 χλμ., 16 χλμ. περισσότερο της CB750. Ο κινητήρας είναι 903cc DOHC (διπλός εκκεντροφόρος) τετρακύλινδρος, στην σειρά, αερόψυκτος, με απόδοση 82 ίππων στις 8500 στροφές.  15 ίππους περισσότερους από την Honda CB750 .

Η Ζ1 παρόλο που είναι μια βαρετή μοτοσυκλέτα αφού ζυγίζει 246 κιλά γεμάτη, στην όψη φαίνεται λεπτή. Σε αυτό βοηθούσαν οι χρωματισμοί του 18 λίτρων ντεπόζιτου, και το χαμηλό κέντρο βάρους.

Ο πίνακας οργάνων είναι απλός και αποτελείται από δύο ρολόγια με προειδοποιητικές ενδείξεις στο κέντρο.

Το πλαίσιο είναι ατσάλινο σωληνωτό. Το μπροστινό ελαστικό είναι 19 ιντσών ενώ το πίσω είναι 18 ιντσών.  Στα φρένα μπροστά υπάρχει μονός δίσκος 295 χιλ. με δεύτερο δίσκο σαν αξεσουάρ. Πίσω υπάρχει φρένο τυμπάνου με διάμετρο 203 χιλ.

Στις αναρτήσεις υπάρχει μπροστά τηλεσκοπικό πιρούνι χωρίς ρύθμιση, ενώ πίσω υπάρχουν δύο αμορτισέρ με ρυθμιζόμενη προφόρτιση.

Αυτό που επίσης έκανε εντύπωση δεν ήταν μόνο η ταχύτητα αλλά και η ικανότητα του κρατήματος στον δρόμο, καθώς και η αξιοπιστία. Σε γενικές γραμμές η απόδοση της ήταν καταπληκτική. Το ψηλά τοποθετημένο  μεγάλο τιμόνι καθώς και το άνετο κάθισμα, σε ύψος 800 χιλ., δεν σε προέτρεπαν για μεγάλες ταχύτητες αλλά μάλλον για μια άνετη και χαλαρή οδήγηση. Έδειχνε ότι ήταν φτιαγμένη για μεγάλες διαδρομές, ίσως στην διάσημη Route 66, το όνειρο κάθε Αμερικανού μοτοσικλετιστή και όχι μόνο.

Ανοίγοντας το γκάζι νοιώθεις την δύναμη της μοτοσυκλέτας που σε προκαλεί να αναπτύξεις ταχύτητα. Η δύναμη της σε συνδυασμό με τον βρυχηθμό από τις τέσσερεις εξατμίσεις, προκαλεί φόβο για το τι θα επακολουθούσε. Για τους πιο παλιούς ο χαρακτηριστικός ήχος, που δεν υπάρχει πλέον στις σύγχρονες μοτοσυκλέτες, ξυπνά αισθήσεις και θυμίζει εποχές όπου ο ήχος αποτελούσε σημαντικό κομμάτι της μοτοσυκλέτας.

Το κιβώτιο 5 ταχυτήτων και ο ελαφρύς συμπλέκτης δουλεύουν άνετα προσφέροντας εντυπωσιακή αλλά ομαλή επιτάχυνση.

Αν ψάξεις για  μειονεκτήματα θα μπορούσε να επικεντρωθεί κάποιος σε παράπονα για γρήγορη φθορά του πίσω ελαστικού, της αλυσίδας και του πίσω αμορτισέρ.

Θα πρέπει να θυμόμαστε ότι μιλάμε για μια μοτοσυκλέτα που παρουσιάστηκε πριν σχεδόν 50 χρόνια. Πολλά από αυτά που θεωρούμε σήμερα δεδομένα τότε ήταν πρωτοποριακά. Είναι φυσικό ότι αν γίνει σύγκριση της Kawasaki Z1 με μια σύγχρονη μοτοσυκλέτα θα υστερεί σε όλους τους τομείς. Αν όμως αναλογιστούμε τις συνθήκες της ζωής τότε, θα καταλάβουμε πόσο πρωτοποριακή ήταν η Z1.

Η Kawasaki Z1 δεν είναι απλώς μια ρετρό μοτοσυκλέτα, είναι μια μοτοσυκλέτα από αυτές που σημαδεύουν η αν θέλετε αλλάζουν την ιστορία. Είναι μια μοτοσυκλέτα που ανέβασε την φήμη της Kawasaki. Για αυτό τον λόγο η Kawasaki το 2018 για να τιμήσει αλλά και για να μας την θυμίσει πόσο σημαντική ήταν η Ζ1, παρουσίασε την Z900RS. Μια σύγχρονη ρετρό μοτοσυκλέτα  που στην εμφάνιση είναι παρόμοια με την Ζ1.

Ευτυχώς η Kawasaki είχε κατασκευάσει περισσότερες από εκατό χιλιάδες Ζ1, έτσι είναι σίγουρο ότι θα υπάρχουν και μερικές στην χώρα μας. Αν λοιπόν υπάρχει κάποιος που ήταν η είναι ιδιοκτήτης μιας, θα θέλαμε να ακούσουμε την γνώμη και τις εμπειρίες του.