HD350 η μικρή Harley Davidson

Φήμες και φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν εδώ και λίγο καιρό δείχνουν την Harley Davidson να ετοιμάζει μια μικρή μοτοσυκλέτα, την HD350.

Μετά λοιπόν την ηλεκτρική μοτοσυκλέτα που παρουσίασε και διαφήμισε με το Long Way Up και την adventure Pan America, φαίνεται να ετοιμάζει ακόμη μια μοτοσυκλέτα που την βάζει σε καινούργιους δρόμους από ότι μας είχε συνηθίσει.

Τώρα φυσικά πρέπει να πούμε ότι το project ξεκίνησε με τον προηγούμενο CEO Matt Levatich, που είχε ως σκοπό να προωθήσει την Harley Davidson σε καινούργιες αγορές. Η μικρή και χαμηλού κόστους Harley προορίζεται για την αγορά περισσότερο της Ασίας. Το ερώτημα έρχεται με τον καινούργιο διευθυντή Jochen Zeitz ο οποίος δεν δείχνει διατεθειμένος να προχωρήσει με όλες τις μοτοσυκλέτες που σχεδιάστηκαν όταν ήταν ο προκάτοχος του.

Η Harley HD350 κατασκευάζεται από την κινέζικη εταιρεία Zhejiang Qianjiang Motorcycle Co Ltd, με την οποία η Harley ξεκίνησε συνεργασία την προηγούμενη χρονιά. Οι πληροφορίες λένε ότι η HD 350 θα έχει δικύλινδρο κινητήρα 353cc και θα αποδίδει 36 ίππους. Το βάρος θα είναι 176 κιλά γεμάτη.

Ο Zeitz ρωτήθηκε από δημοσιογράφους για την μικρή Harley αλλά απέφυγε να απαντήσει, λέγοντας ότι οι ανακοινώσεις για καινούργιες μοτοσυκλέτες θα γίνονται όταν πλησιάζει η παρουσίαση και εφόσον έχει αποφασιστεί η παρουσίαση τους.

Θα περιμένουμε λοιπόν να δούμε αν η Harley Davidson κάνει είσοδο και στην κατηγορία της μικρής μοτοσυκλέτας και εάν αυτό θα αποφέρει κέρδος σε μια δύσκολη οικονομικά περίοδο για την εταιρεία.