Texas – Σαλόνι Χειροποίητων Μοτοσυκλετών – Μέρος 1ο – Κάποιοι τολμούν και… δημιουργούν!

Κάθε χρόνο, στο Austin του Texas, πραγματοποιείται το Σαλόνι Χειροποίητων Μοτοσυκλετών, με εκθέματα από ιδιώτες ή/και εταιρίες αξεσουάρ και περιποίησης που ασχολούνται με το χώρο.

Το περίεργο της υπόθεσης είναι ότι το γεγονός πραγματοποιείται την ίδια χρονική περίοδο με το αγωνιστικό τριήμερο του MotoGP στην πίστα ‘Circuit Of The Americas’, προσελκύοντας μάλιστα αρκετά σημαντικό αριθμό επισκεπτών.

Αυτό δεν γνωρίζουμε κατά πόσο κάνει ‘ζημιά’ στο ετήσιο αγωνιστικό γεγονός της πόλης, ή αν εκμεταλλέυεται την επιπλέον επισκεψιμότητα από τους τουρίστες που επισκέπτονται το Texas για το MotoGP προς όφελος της Έκθεσης.

Αυτό που έχει πάντως σημασία είναι ότι τα εκθέματα είναι κάθε χρόνο και καλύτερα, ενώ όπως θα δείτε και από το φωτογραφικό υλικό που συλλέξαμε, οι ιδέες απλών ανθρώπων που δεν εργάζονται σε κάποιο εργοστάσιο κατασκευής μοτοσυκλετών, μπορούν να είναι αρκετά πρωτοποριακές ενώ είναι σίγουρα… μοναδικές!

Μια Moto Guzzi του 1969 από τον Craig Rodsmith
Η Scrambler BMW R100 του AJ Pushkarna
Κοιτάξτε από που πέρασαν την εξάτμιση!
Άλλη μια Moto Guzzi, με την Revival Cycles να ετοιμάζει αυτή την πολύ όμορφη 850t ‘Beto’
Κάτι τέτοιες λεπτομέρειες κάνουν την διαφορά
Η Ducati 900ss της Motorworks
Η Husqvarna του David Mucci θυμίζει λίγο το concept Spitfire της CCM. Το μόνο σίγουρο είναι ότι αυτό αποτελεί τυχαίο γεγονός
Η Kawasaki του πολύ γνωστού για τις δημιουργίες του Shinya Kimura
Η εντυπωσιακή Ducati του Walt Siegl

Θα ακολουθήσει και δεύτερο μέρος με τα υπόλοιπα εντυπωσιακά εκθέματα από το χώρο του Texas.

*Το φωτογραφικό υλικό ανήκει στον Morgan Gales.