MotoGP – Marquez και Lorenzo μιλούν για τον Zarco

Ο Johann Zarco ήρθε στη μεγάλη κατηγορία του MotoGP μόλις φέτος, όμως η έως τώρα απόδοσή του αλλά και οι πράξεις του μέσα στην πίστα έχουν στρέψει πολλά βλέμματα επάνω του. Μετά τον αγώνα της Jerez μίλησαν για τον Γάλλο τόσο ο Marc Marquez, όσο και ο Jorge Lorenzo.

Ο Zarco, έπειτα από τέσσερις συμμετοχές στη μεγάλη κατηγορία, έχει καταφέρει να ηγείται τόσο της κατάταξης των δορυφορικών αναβατών, όσο και αυτής των rookie.

Έχει καταφέρει επίσης να προηγείται ενός αγώνα (Κατάρ), να δώσει μάχες με τους σπουδαιότερους αναβάτες των ημερών μας (Rossi, Marquez, Lorenzo), ενώ στους τελευταίους τρεις αγώνες έχει ισάρριθμους τερματισμούς στην πρώτη πεντάδα.

Μετά το τέλος του αγώνα στην Ισπανία, ο περσινός Παγκόσμιος Πρωταθλητής δήλωσε για τον αναβάτη της Tech3: «Ο Zarco ήταν ήδη εντυπωσιακός στο Κατάρ – σήμερα πάλεψα μαζί του για δύο, τρεις γύρους, λόγω του ότι το πίσω μου ελαστικό δεν ήταν ακόμα αρκετά καλό και πίεζα πολύ.

«Μου θυμίζει κάπως τον εαυτό μου όταν ήρθα στο MotoGP – πραγματικά επιθετικός, πιέζοντας στο όριο με προειδοποιήσεις και παρολίγο πτώσεις, όμως τελικά αυτός είναι ο τρόπος να μάθεις

Στη συνέχεια ο Ισπανός τόνισε ότι αν ο Zarco επιθυμεί να μάθει το MotoGP, πρέπει να οδηγεί με τον τρόπο που το κάνει τώρα. «Αν θέλει (ο Zarco) να μάθει, πρέπει να είναι έτσι. Πρέπει να πιέζει από την αρχή και να προσπαθεί να φτάσει όπου μπορεί. Πιστεύω ότι είναι σε καλό δρόμο και σήμερα ήταν η πρώτη Yamaha, έτσι δεν τα πήγε άσχημα.»

Ο Zarco εκτός από την σχόλια για την δεδομένη ταχύτητά του, έχει ήδη προκαλέσει και κάποιες κριτικές σχετικά με την επιθετική οδήγησή του. Ο Valentino Rossi ήταν ο πρώτος από τους κορυφαίους αναβάτες που είχε μια πολύ έντονη μάχη με τον Γάλλο, με τον Ιταλό να μην αρέσκεται στο στυλ οδήγησης του rookie Zarco.

Ο Marquez από την πλευρά του θεωρεί ότι ο Zarco δεν κάνει κάτι λάθος, με την άποψη του Jorge Lorenzo να κλίνει προς αυτή του Rossi, χωρίς όμως δριμεία κριτική.

Ο Jorge Lorenzo έδωσε μάχες με το νεαρό Γάλλο στο GP της Jerez

«Μου αρέσει πολύ η στάση του Johann επειδή σκέφτεται σχετικά με τους αγώνες, προπονείται πολύ και είναι πολύ αποφασιστικός πάνω στη μοτοσυκλέτα ξεκίνησε να λέει ο Lorenzo. «Αν υπήρξε δύο φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής στη Moto2, αυτό συνέβη επειδή είναι καλός, πολύ καλός.

«Προφανώς, η Yamaha για έναν rookie σου δίνει πολύ σιγουριά και είναι μια εύκολη μοτοσυκλέτα. Όμως σίγουρα, είναι πολύ αποφασισμένος, πολύ γρήγορος – και κάποιες φορές πολύ αδίστακτος, ειδικά όταν μάχεται με έναν άλλο αναβάτη.

«Πρέπει να προσέχει λίγο περισσότερο επειδή αυτές οι μοτοσυκλέτες είναι μεγαλύτερες και έχουν μεγαλύτερη αδράνεια από τις μοτοσυκλέτες της Moto2. Όμως εκτός αυτού, μου αρέσει πολύ η στάση του και είναι πραγματικά ένας πολύ καλός αναβάτης.»