Husqvarna E-Pilen

Οι φήμες αναφέρουν ότι η Husqvarna ετοιμάζει μια ηλεκτρική μοτοσυκλέτα την οποία ονομάζει  E-Pilen .

Αυτό φυσικά δεν είναι έκπληξη μιας και η ΚΤΜ όπως και η Gas Gas  (αδελφικές της εταιρείες) εδώ και μερικά χρόνια εργάζονται, και έχουν ήδη παρουσιάσει ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες. Η διαφορά όμως είναι ότι η E-Pilen θα είναι μοτοσυκλέτα δρόμου ενώ οι άλλες 2 εταιρείες παρουσίασαν off-road μοτοσυκλέτες.

Οι ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες γίνονται μέρος της ζωής μας και είναι φυσικό όλες οι εταιρείες να θέλουν μερίδιο της αγοράς η να είναι έτοιμες όταν η αγορά θα μεγαλώσει.

Η Husqvarna έχει σχέδια για δύο εκδόσεις της E-Pilen, η οποία αναμένεται να παρουσιαστεί το 2022. Η παραγωγή θα γίνει στην Ινδία στο εργοστάσιο της Bajaj Auto’s Chakan. Αναμένεται επίσης να μοιάζει και να έχει αρκετά χαρακτηριστικά από τις Svartpilen 250 και Vitpilen 250.

Η E-Pilen θα έχει σαν στόχο τους πρωτοεισερχόμενους στον κόσμο της μοτοσυκλέτας καθώς και αυτούς που χρησιμοποιούν την μοτοσυκλέτα σαν μέσο διακίνησης στην πόλη.

Εκτός από την E-Pilen η Husqvarna θα παρουσιάσει το 2021 και ένα ηλεκτρικό scooter συμπληρώνοντας έτσι την γκάμα της για ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες δρόμου.

Husqvarna ηλεκτρικό scooter
Husqvarna electric scooter

Αναμένουμε λοιπόν να μάθουμε περισσότερα για τις ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες από την Husqvarna.