4ος Παγκύπριος Αγώνας Motocross – Μακούντα – Τους τα «χάλασε» η λάσπη, αγωνίστηκε μόνο η MX1

Οι βροχοπτώσεις που έπεσαν στην πίστα της Μακούντας το τελευταίο διάστημα προμήνυαν παρόμοιες συνθήκες και για τον 4ο αγώνα του φετινού Παγκύπριου πρωταθλήματος motocross, όμως αυτή που έπεσε την ημέρα πριν τον αγώνα μετέτρεψε το χώμα σε μια απέραντη λασπουριά. Σε αυτές τις συνθήκες αγωνίστηκε μόνο η MX1 και μάλιστα για ένα μόνο Σκέλος.

Οι αναβάτες όλων των κατηγοριών το σκέφτηκαν, το συζήτησαν και τελικά αποφάσισαν ότι η πίστα δεν είναι κατάλληλη για αγώνες. Όλοι εκτός της μεγάλης κατηγορίας MX1 και μερικών ακόμη αναβατών της MX3 και MX3 Open, με τους τελευταίους να βγαίνουν στην πίστα παρά μόνο για μερικούς γύρους, χωρίς αυτοί να προσμετρούν στο πρωτάθλημα.

Εκ μέρους της κατηγορίας MX3 στην πίστα βγήκε ο Νικηφόρος Αντρέου και για την MX3 Open οι Γιώργος και Μαρίνος Τσαγγαράς, οι κατηγορίες του όμως χρειάζονταν τέσσερις και πλέον αναβάτες για να πάρουν επίσημη κατάταξη και βαθμολόγηση.

Μόνο η MX1 πραγματοποίησε αγώνα και αυτή μόνο για ένα Σκέλος. Σε αυτό, ήταν ο πρωτοπόρος του βαθμολογικού πίνακα, Χρήστος Τσαγγαράς, αυτός που έδειξε να μην έχει αντίπαλο στην πίστα της Μακούντας, κερδίζοντας με χαρακτηριστική άνεση.

Πίσω του τερμάτισε ένας άλλος Τσαγγαράς, ο Λάμπρος, ενώ την τελευταία θέση του βάθρου συμπλήρωσε με τη συμμετοχή του ο Σάββας Σάββα. Ο Γιώργος Παπαλοΐζου – που φέτος υπερασπίζεται τον τίτλο που κατέκτησε πέρυσι έδειξε να δυσκολεύεται στο δύσκολο τερέν της πίστας, ολοκληρώνοντας στην 4η θέση του αγώνα.

Μετά και από αυτόν τον αγώνα ο Χρήστος Τσαγγαράς έχτισε μια διαφορά εννέα βαθμών σε σχέση με τον μεγάλο του αντίπαλο για τον φετινό τίτλο, όμως υπάρχει ακόμη δρόμος και άλλοι πέντε Γύροι για την ολοκλήρωση του φετινού πρωταθλήματος.

Όσο για τις υπόλοιπες κατηγορίες, θα πρέπει να κάνουν υπομονή ως τις αρχές Φεβρουαρίου, ώστε να λύσουν τις διαφορές που έμειναν άλυτες από τον Γύρο της Μακούντας.


Το επόμενο ραντεβού του Παγκύπριου motocross θα πραγματοποιηθεί στις 4/2/18 στην πίστα MX Pro.


Θυμηθείτε τον πρώτο αγώνα στην Λίμνη εδώ.
Θυμηθείτε τον δεύτερο αγώνα στην Ποταμιά εδώ.
Θυμηθείτε τον τρίτο αγώνα στην Λίμνη εδώ.