3ος Παγκύπριος Αγώνας Motocross – Λίμνη – Λάσπη, δράση και καταιγιστικός Πάμπουκκας!

Έπειτα από μια μικρή διακοπή λόγω του αναβληθέντος αγώνα στην πίστα της Λίμνης, το Παγκύπριο πρωτάθλημα Motocross ξαναέβαλε εμπρός τις μηχανές του για τον 3ο αγώνα της χρονιάς στην ίδια πίστα.

Σχεδόν μισό μήνα μετά την προκαθορισμένη ημερομηνία διεξαγωγής του 3ου φετινού αγώνα, το Παγκύπριο πρωτάθλημα Motocross επέστρεψε στην πίστα της Λίμνης. Η πίστα ήταν ιδιαίτερα απαιτητική για τους αναβάτες, οι οποίοι εκτός από τον μεταξύ τους συναγωνισμό, είχαν να αντιμετωπίσουν και τα μεγάλα λούκια που δημιουργούνταν στη λασπωμένη πίστα.

Η πάντοτε δραστήρια Λέσχη Μοτοσυκλετών Αμμοχώστου έκανε και αυτή τη φορά μια άψογη διοργάνωση, καταφέρνοντας να παραδώσει στους αθλητές μια πίστα κατάλληλη για αγώνα, παρά τα προβλήματα που προξένισαν οι έντονες βροχοπτώσεις των περασμένων εβδομάδων.

MX1: Ο αγώνας της μεγάλης κατηγορίας είδε τον Χρήστο Τσαγγαρά να είναι ο απόλυτος κυρίαρχος και στα δύο Σκέλη του αγώνα στην πίστα του Παραλιμνίου, με τον περσινό Γιώργο Παπαλοΐζου να τον ακολουθεί και τις δύο φορές από τη 2η θέση. Αυτή ήταν και η πρώτη φορά φέτος που ο Παπαλοΐζου δεν κέρδισε ένα Σκέλος σε αγώνα.

Λάμπρος Τσαγγαράς και Σάββας Σάββα μοιράστηκαν τις 3ες και 4ες θέσεις, στα δύο Σκέλη, με τον Τσαγγαρά να πραγματοποιεί το 4-3 και τον Σάββα το 3-4. Μάλιστα ο Σάββα έχασε το δεύτερο συνεχόμενο βάθρο του, καθώς έμεινε από βενζίνη μόλις στον τελευταίο γύρο του Β’ Σκέλους.

MX2: Ο 18χρονος Μιχάλης Πάμπουκκας ήταν και αυτή τη φορά ο νικητής και στα δύο Σκέλη της MX2, έχοντας κάνει μέχρι στιγμής το απόλυτο στα 6 Σκέλη που έχουν πραγματοποιηθεί.

Πέρα από αυτό όμως, ο Πάμπουκκας κατάφερε να κερδίσει όλους τους αναβάτες που βρέθηκαν μαζί του στην πίστα, ενώ σε αυτό το σημείο πρέπει να θυμήσουμε ότι η κατηγορία των 250cc της MX2 αγωνίζεται ταυτόχρονα με αυτή των 450cc της MX1.

Αυτό ήταν ένα σπουδαίο επίτευγμα για τον αναβάτη από τον Λυθροδόντα, ο οποίος κατάφερε να ανταπεξέλθει άριστα στο λασπώδες τεραίν της πίστας του Παραλιμνίου. Οι Χρύσανθος Γεωργίου και Ανδρέας Γεωργίου ήταν αυτοί που ακολούθησαν τον νικητή στο Α’ Σκέλος, τα πράγματα όμως άλλαξαν πολύ στο δεύτερο.

Εκεί ήταν η σειρά του άλλου Πάμπουκκα, του Μάριου να δώσει τις δικές του μάχες, στις οποίες και επικράτησε έναντι του Χρύσανθου Γεωργίου για την 2η θέση. Ο Γεωργίου έμεινε τελικά στην 3η, ήταν όμως αυτός που κατάφερε να πάρει τη 2η θέση στη γενική κατάταξη της κατηγορίας λόγω καλύτερων τερματισμών.

MX3: Στην κατηγορία MX3 οι Ντίνος Θεοδώρου και Μαρίνος Ζηντίλης μοιράστηκαν τις νίκες, με την «πρωτιά» στην γενική να πηγαίνει στον Θεοδώρου. O Νικηφόρος Ανδρέου ολοκλήρωσε και τις δύο φορές στην 3η θέση, ενώ οι συνολικές συμμετοχές ήταν 6.

MX3 Over: Οι 10 συμμετοχές του 2ου αγώνα έγιναν 7 για τον αγώνα στη Λίμνη, όμως οι μάχες και το θέαμα δεν έλειψαν ούτε αυτή τη φορά από την κατηγορία MX3 Over. Ο Μαρίνος Τσαγγαράς ήταν αυτός που κέρδισε τα δύο Σκέλη του αγώνα, με τον Σπύρο Ηλία να τερματίζει και τις δύο φορές μία θέση πίσω του.

Με δύο 3ες θέσεις έφυγε από το Παραλίμνι ο Γιώργος Σιδερένιος, με τους Γιώργο Σάββα και Στέφανο Μαρουλή να ολοκληρώνουν τον αγώνα με δύο 4ες και δύο 5ες αντίστοιχα.

MX4: Διπλό νικητή είχαμε και σε αυτή την κατηγορία, με τον Κυριάκο Πούλλου να κερδίζει και τα δύο Σκέλη της MX4. Για τις υπόλοιπες θέσεις υπήρξαν ανακατατάξεις, με τη 2η θέση γενικής να πηγαίνει στον Παναγιώτη Ττόφια.

Στην 3η θέση γενικής ολοκλήρωσε ο Θανάσης Φέλλας, καθώς τερμάτισε 2ος και 6ος στα δύο Σκέλη του αγώνα.

MX85-MX65: Ο Χρήστος Κημίτρη ήταν ο νικητής και στα δύο Σκέλη της κατηγορίας MX85, αφήνοντας και τις δύο φορές πίσω του τον Αριστόδημο Έλληνα. Με δύο 3ες ολοκλήρωσε τον αγώνα στο Παραλίμνι ο Σπύρος Γιάγκου.

Ο αγώνας της κατηγορίας MX65 δεν πραγματοποιήθηκε, καθώς το τεραίν κρίθηκε ακατάλληλο για την συμμετοχή των νεαρών αναβατών.

MX Veterans: Η κατηγορία MX Veterans είχε 4 συμμετέχοντες αυτή τη φορά, με τον Κώστα Κημίτρη να φεύγει νικητής και τις δύο φορές. Με δύο 2ες ολοκλήρωσε ο Ανδρέας Ανδρέου, ενώ με δύο τερματισμούς στο βάθρο ολοκλήρωσε ο Κώστας Ευθυμίου.

Αναλυτικότερα τα αποτελέσματα όλων των κατηγοριών:

Το επόμενο ραντεβού του Παγκύπριου motocross θα πραγματοποιηθεί στις 14/1/18 στην πίστα της Αργάκας.

Δείτε δράση από τον αγώνα των MX1-MX2 κάνοντας κλικ στον παρακάτω video:

https://web.facebook.com/1800024883656944/videos/1957622684563829/


Θυμηθείτε τον πρώτο αγώνα στην Λίμνη εδώ.
Θυμηθείτε τον δεύτερο αγώνα στην Ποταμιά εδώ.

*Ιδιαίτερες ευχαριστίες στη Λέσχη Μοτοσυκλετών Αμμοχώστου για το υλικό που μας παραχώρησε.