1ος Παγκύπριος Αγώνας Motocross – Λίμνη – Μια δυνατή αρχή!

Η ολοκαίνουργια πίστα της Λίμνης υποδέχθηκε τους αναβάτες του πρωταθλήματος motocross, για την έναρξη της νέας αγωνιστικής χρονιάς. Οι μάχες ήταν πολλές την Κυριακή στο ηλιόλουστο Παραλίμνι, με τον απολογισμό της ημέρας να υπερκαλύπτει τις προσδοκίες.

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη ο πρώτος αγώνας motocross της περιόδου 2017-2018 για το πρωτάθλημα της Κυπριακής ομοσπονδίας Μοτοσυκλέτας. Ο αγώνας έγινε στις νέες αθλητικές εγκαταστάσεις μοτοσικλέτας Αμμοχώστου τη Κυριακή 24/09/2017 .

Η διοργανώτρια λέσχη έθεσε ψηλά τον πήχη στο επίπεδο διοργάνωσης. Τα μέλη της λέσχης έκαναν άψογη δουλειά φτάνοντας τα επίπεδα ευρωπαϊκών διοργανώσεων, με περισσότερους από χίλιους θεατές να επισκέπτονται τη πίστα.

Όλα κύλισαν ομαλά, ενώ θεατές και αθλητές απόλαυσαν θέαμα στην εντυπωσιακή με πολλά άλματα και μεγάλες στροφές πίστα.

MX1: Στο αγωνιστικό κομμάτι, τη μεγάλη κατηγορία ΜΧ1 κέρδισε ο Χρήστος Τσαγγαράς, αφού κέρδισε από ένα σκέλος με το περσινό πρωταθλητή Γιώργο Παπαλοίζου.Στο πρώτο σκέλος έκαναν και οι δύο πολύ καλή εκκίνηση φεύγοντας μπροστά και πρόσφεραν πλούσιο θέαμα με περισσότερες από τρεις φορές να αλλάζουν την 1η θέση, με τελικό νικητή το Παπαλοίζου.

Στο δεύτερο σκέλος την εκκίνηση κέρδισε ο Λάμπρος Τσαγγαράς, οδηγώντας τη κούρσα μέχρι το μέσο του αγώνα όπου μια πτώση τον έφερε στη 3η θέση δίνοντας την ευκαιρία στο Παπαλοίζου και τον Χρήστο Τσαγγαρά να μονομαχήσουν για τη 1η θέση. Τελικό νικητής στο σκέλος και τον αγώνα ήταν ο Τσαγγαράς.

Στην 4η θέση και στα δύο σκέλη βρέθηκε ο Σάββας Σάββα που ταλαιπωρήθηκε από το πρόσφατο τραυματισμό του στο γόνατο.

MX2: Στην ΜΧ2 ο Μιχάλης Πάμπουκας ήταν ο μεγάλος νικητής κερδίζοντας και τα δύο σκέλη. Τη τριάδα συμπλήρωσαν ο Γεωργίου Αντρέας και ο νεοφερμένος στη κατηγορία Κλεάνθης Γιάγκου. Πολύ καλή εμφάνιση από τον Ιωάννου Αντρέα και Γεωργίου Άριστο, οι οποίοι κερδισαν την 4η και 5η θέση αντίστοιχα.

Μεγάλος απών από τη κατηγορία ο Χρύσανθος Γεωργίου της Λέσχης Αμμοχώστου, καθώς ένας τραυματισμός λίγες μέρες πριν τον άφησε εκτός αγώνα.

MX3: Στην κατηγορία ΜΧ3 εξελίχθηκε μεγάλη μάχη και εναλλαγή θέσεων για τη πρώτη θέση μεταξύ του περσινού πρωταθλητή της κατηγορίας Μούσκου Μάριου και του τοπικού αναβάτη από το Παραλίμνι Μαρίνου Ζιντίλη.

Η μάχη κράτησε μέχρι το τέλος του αγώνα με νικητή το Ζιντίλη και στα δύο σκέλη, με τον ίδιο να μαζεύει το απόλυτο στους βαθμούς. 3ος σε ένα μοναχικό αγώνα ο Ντίνος Θεοδώρου που αγωνίστηκε με τραυματισμένο ώμο.

MX3 Over: Στη κατηγορία ΜΧ3 Over ο νεοεισερχόμενος στη κατηγορία (από την ΜΧ1), Μαρίνος Τσαγγαράς, ήταν ο νικητής και στα δύο σκέλη. Στο πρώτο σκέλος κέρδισε δύσκολα τον Σπύρο Ηλία, αφού ο Αγιαναπίτης οδηγός βρέθηκε αρκετά κοντά του στην αρχή του αγώνα, πιέζοντας για την 1η θέση χωρίς να τα καταφέρνει.

Στο δεύτερο σκέλος ο Τσαγγαράς κέρδισε ποιο εύκολα τον Ηλία με 3ο τον Σιδερένιο να συμπληρώνει το βάθρο.

MX4: Στη κατηγορία ΜΧ4 με τις συμμετοχές να φτάνουν τις 13 ο αγώνας ήταν συναρπαστικός. Ο Κυριάκος Πούλλου στον πρώτο του αγώνα με το εντυπωσιακό του στυλ και με δίχρονη μοτοσικλέτα, κατάφερε μετά από 2 δεύτερες θέσεις και στα δύο σκέλη να πάρει τον αγώνα.

Στο πρώτο σκέλος ο νεοεισερχόμενος από την ΜΧ85 Ζαχαρία Βίκτωρας κατάφερε να κερδίσει, ενώ  χωρίς να τα πηγαίνει και τόσο καλά στο δεύτερο έμεινε στις πίσω θέσεις τερματίζοντας 4ος γενικής. Ο Λιοπετρίτης οδηγός Αντρέας Ηλία κατάφερε μετά από μια 4η και μια 3η θέση να γευτεί και αυτός το βάθρο στο πρώτο του αγώνα ανεβαίνοντας στο δεύτερο σκαλί.

Τη τριάδα συμπλήρωσε αναβάτης από τη Σωτήρα, Θανάσης Φελάς, ενώ με μια 3η και μια 4η θέση στα σκέλη ισοβάθμισε με τον Ηλία. Ο Αδάμος Μανώλη κέρδισε το δεύτερο σκέλος αλλά η κακή του εμφάνιση στο πρώτο τον άφησε στην έκτη θέση.

MX85-MX65: Στις μικρές κατηγορίες ο Χρήστος Κιμίτρης επικράτησε και στα δύο σκέλη του Έλληνα Αριστοδήμου, παίρνοντας το απόλυτο των βαθμών αφήνοντας στη δεύτερη τον Έλληνα.

Στην 3η θέση οι Γιώργος Τσαγγαράς και Ντόμινικ Κολοκάσης μοιράστηκαν τη 3η και 4η θέση στα σκέλη, με τον Τσαγγαρά να κερδίζει το βάθρο λόγο καλύτερης θέσης στο δεύτερο σκέλος. Στην 5η θέση βρέθηκε ο Αντρέας Γεωργίου, στην 6η ο Σπύρος Γιάγκου, στην 7η ο Βρυώνης Βλάσιου και στην 8η ο Νίκος Καραπιττίδης.

Στη μικρή κατηγορία των ΜΧ65 επικράτησε και στα δυο σκέλη ο Μιχάλης Χρισοστόμου με δεύτερο το Κωνσταντίνο Χρυσοστόμου τρίτο το Λεόντιο Παράσχου και τέταρτο το Ταξιάρχη Παπαγεωργίου.

MX Veterans: Στη νέα κατηγορία MX VETERANS νικητής ήταν ο Κώστας Κιμήτρης, 2ος ο Αντρέου Αντρέας και 3ος ο Ευθυμίου Κώστας.

Το επόμενο ραντεβού του Παγκύπριου motocross θα πραγματοποιηθεί στις 22/10/17 στην πίστα της Ποταμιάς.

Αναλυτικότερα τα αποτελέσματα όλων των κατηγοριών:

*Ιδιαίτερες ευχαριστίες στη Λέσχη Μοτοσυκλετών Αμμοχώστου για το υλικό που μας παραχώρησε.