Honda RVF 1000 V4 στα σκαριά για το 2019

Τα τελευταία χρόνια η Honda είχε μείνει αρκετά πίσω σε σχέση με τον ανταγωνισμό στις μοτοσυκλέτες Superbike και παρά την παρουσίαση της νέας Fireblade, η ψαλίδα με τον ανταγωνισμό δεν λέει να κλείσει. Ο Ιάπωνας γίγαντας όμως φαίνεται πως κάτι ετοιμάζει και πιθανόν να μας το παρουσιάσει εν έτη 2019.

Οι άνθρωποι του περιοδικού MCN είχαν προβλέψει πως η Honda εργάζεται πάνω σε μια μοτοσυκλέτα Superbike με V4 κινητήρα για να βγει στην παραγωγή, ενώ φαίνεται πως το 2019 θα μας φέρει μια περισσότερο προσιτή από άποψης χρημάτων RC213V-S.

Η πληροφορία αυτή δεν προξένησε τις εντυπώσεις, καθώς με την παρουσίαση της ανανεωμένης CBR1000RR μαθεύτηκε πως η Honda εργάζεται ταυτόχρονα σε 2 project: το Fireblade αλλά και σε ένα V4 superbike.

Η παρουσίαση της νέας Honda CBR1000RR έφερε έντονο προβληματισμό στο κοινό αλλά και τους δημοσιογράφους που την αντίκρισαν για πρώτη φορά. Παρ’ ότι η νέα Superbike των Ιαπώνων είναι ανανεωμένη σχεδόν σε όλα τα μέρη της, δεν κατάφερε να πείσει ότι η Big ‘H’ βαδίζει στο σωστό δρόμο για την ναυρχίδα της – τουλάχιστον όσο αφορά τους αγώνες.

Η δυσπιστία του κοινού για την νέα Fireblade άρχισε να βρίσκει αντίκρισμα όταν ξεκίνησε η φετινή αγωνιστική χρονιά, με τους αναβάτες της μοτοσυκλέτας να δυσκολεύονται σε ότι πρωτάθλημα και αν συμμετείχαν.

Η Honda CBR1000RR δεν τα πάει καλά τόσο στο WSBK όσο και στα εθνικά πρωταθλήματα, ενώ δεν είναι τυχαίο ότι η φετινή χρονιά ήταν μια από τις χειρότερες της Honda στο TT του Isle Of Man.

Και μπορεί οι Guy Martin και John McGuinness να μην συμμετείχαν στον περίφημο αγώνα εξ’ αιτίας των πτώσεων που είχαν, οι δύο αναβάτες όμως ανέφεραν ότι είχαν τεχνικά προβλήματα που τους οδήγησαν σε αυτές.

Honda RVF 1000 V4 Superbike 2019 Secret Plans
Αυτό είναι είναι ένα από τα επίσημα σχέδια της Honda για την νέα V4 Superbike που ετοιμάζει. Άγνωστο αν στην τελική της μορφή θα μοιάζει έστω και λίγο με αυτό που βλέπετε, άγνωστο επίσης και το αν θα τη δούμε το 2019

H Honda αντιλαμβανόμενη πλέον πως με μια απλή ανανέωση της Fireblade δε θα μπορέσει να διατηρηθεί ψηλά σε σχέση με τον ανταγωνισμό στη κατηγορία των 1000cc, φαίνεται πως στρέφει την προσοχή της σε κάτι νέο, μια μοτοσυκλέτα που θα την φέρει ξανά στο προσκήνιο των Superbike μοτοσυκλετών παραγωγής.

Μολονότι η Honda έχει αναφέρει πως εργάζεται πάνω σε μια V4 superbike – και όπως είναι κατανοητό προς το παρόν βρίσκεται στα πρώτα στάδια του σχεδιασμού της – το MCN αναφέρει πως η μοτοσυκλέτα θα παρουσιαστεί εντός 2019, δείγμα της προσπάθειας που καταβάλλει η εταιρία για την αντιστροφή του όποιου αρνητικού κλίματος.

Φυσικά, η χρονιά που οι πληροφορίες λένε ότι θα παρουσιασθεί η μοτοσυκλέτα φαντάζει ακόμη πιο δύσκολη, αν αναλογιστούμε ότι μια μοτοσυκλέτα από το σχεδιασμό ως που να βγει στην αγορά χρειάζονται 3-5 χρόνια. Έτσι θα πρέπει να περιμένουμε για να δούμε αν τελικά η Honda θα καταφέρει να παρουσιάσει κάτι ως τότε.

Οι λάτρεις και φανατικοί της εταιρείας θα πρέπει να υπομένουν καρτερικά για το RVF 1000 το οποίο αναμένεται να είναι ένα καθαρόαιμο αγωνιστικό μοντέλο.

Αυτό σημαίνει πως η παραγωγή του θα γίνει σε περιορισμένο αριθμό (υπολογίζεται περίπου στα 500 κομμάτια), ενώ η τιμή του δε θα ξεπερνά τις 40.000€. Αυτά είναι και τα χρήματα τα οποία θέτει ως όριο στους κανονισμούς του το πρωτάθλημα World Superbikes, έτσι ώστε να μπορεί να συμμετέχει ένας κατασκευαστής.

Πιθανών το νέο αυτό μοντέλο να διαθέτει φθηνότερα εξαρτήματα και μέρη σε σχέση με το RC213V-S τα οποία και θα βγουν σε μαζική παραγωγή, ποιός ξέρει, ώσπου να δούμε κάτι επίσημο από την Honda όλα είναι πιθανά. Το αποτέλεσμα των σχεδιαστών της εταιρίας πάντως αναμένεται να είναι τελείως νέο και μοναδικό.

Εν αναμονή και της ολοκαίνουργιας CBR600RR που ετοιμάζουν οι Ιάπωνες, φαίνεται πως η Honda ετοιμάζει την αντεπίθεσή της – και γνωρίζουμε καλά ότι έχει όλα τα εφόδια για να επιτύχει.