Κατασκοπευτικό – Η BMW ετοιμάζει δύο νέες ‘μικρές’ GS για το 2018

Η αγορά των adventure μοτοσυκλετών όλο και αυξάνεται, προσελκύοντας τόσο νέους, όσο και μεγαλύτερους σε ηλικία αναβάτες. Η BMW φαίνεται πως το γνωρίζει καλά αυτό και για το 2018 επενδύει σε δύο νέες ‘μικρές’ GS!

Πάνω από 30 χρόνια πριν, η Γερμανική εταιρία παρουσίασε την πρώτη μοτοσυκλέτα του είδους, την R80 G/S. Αυτή η πρώτη προσπάθεια της BMW για μια adventure μοτοσυκλέτα διέθετε boxer κινητήρα 798cc, ακριβώς τον ίδιο κυβισμό που είχε και η F800GS που πρωτοπαρουσιάσθηκε το 2008.

Περνώντας στο σήμερα όμως, βλέπουμε ότι οι άνθρωποι της BMW αναγνωρίζουν τη δύναμη που τους δίνει η οικογένεια ‘GS’, μοτοσυκλέτες στις οποίες χρωστούν μεγάλο μερίδιο του ετήσιου κέρδους της εταιρίας. Για το λόγο αυτό, οι Γερμανοί ετοιμάζουν επίθεση σε όλα τα μέτωπα, θέλοντας να παρουσιάσουν για το 2018 μια ανανεωμένη ‘ναυαρχίδα’ στα 1200cc και δύο νέες, μικρότερες σε κυβισμό GS, με τους πιθανούς κυβισμούς τους να είναι τα 900cc και τα 750cc.

Πριν λίγο καιρό σας είχαμε δείξει φωτογραφικό υλικό από την μοτοσυκλέτα που οι φήμες θέλουν να έχει κυβισμό στα 900cc, η οποία φαίνεται πως έχει έναν ολοκαίνουργιο κινητήρα με τελική μετάδοση κίνησης στα αριστερά (αντί στα δεξιά που είχε ως τώρα η F800GS). Εκτός του κινητήρα, η μοτοσυκλέτα των Γερμανών δείχνει εντελώς νέα τόσο στο πλαίσιο και το ψαλίδι, όσο και στα πλαστικά μέρη της.

Η άλλη μοτοσυκλέτα που ετοιμάζουν οι Βαυαροί έχει παρόμοια εμφάνιση, όμως το συμβατικό πηρούνι, ο μικρότερος ανεμοθώρακας και μερικές διαφοροποιήσεις στο εμπρός και πίσω φανάρι της ‘μαρτυρούν’ πως πρόκειται για μια άλλη έκδοση, πιο ‘μικρή’ σε κυβισμό. Φυσικά δεν έχουν διαρρεύσει περισσότερες πληροφορίες από την BMW, έτσι σε αυτό το στάδιο οι μόνες διαφορές μπορούν να εντοπιστούν μόνο στις φωτογραφίες.

Επιπρόσθετα, αναμένεται να δούμε και τα δύο αυτά μοντέλα της BMW σε δύο εκδόσεις, όπως άλλωστε το συνηθίζουν οι Γερμανοί. Είναι λοιπόν πιθανό να δούμε και πάλι μια βασική έκδοση με τροχούς από αλουμίνιο (με τον εμπρός 19in), ενώ η έκδοση adventure θα διαθέτει ακτινωτούς τροχούς (με τον εμπρός 21in).

Τέλος, τα παραδοσιακά, διπλά όργανα της σειράς F-GS, αναμένεται να δώσουν τη θέση τους σε πολύχρωμες TFT οθόνες, δίνοντας άλλον ‘αέρα’ στο επάνω μέρος των δύο μοντέλων.

Φαίνεται ότι μετά και τις κατασκοπευτικές φωτογραφίες της νέας Yamaha MT-07 adventure αλλά και της πολυαναμενόμενης KTM 790 adventure, ο ‘πόλεμος’ ανάμεσα στις μεσαίου κυβισμού μοτοσυκλέτες της κατηγορίας είναι έτοιμος να αρχίσει. Υπομονή ως τη φετινή EICMA όπου αναμένεται να υπάρξουν πολλές αποκαλύψεις.

Μείνετε συντονισμένοι!

(φωτογραφικό υλικό: Motorcycle.com)