Έξι νέα παγκόσμια ρεκόρ ταχύτητας με scooter από την συνεργασία Benelli, Malossi και Pirelli

Μια καθ’ όλα Ιταλική προσπάθεια στο Bonneville απέφερε έξι νέα παγκόσμια ρεκόρ ταχύτητας, με το Moto Club Benelli, την Pirelli και την Malossi να ‘γράφουν’ ιστορία στη θρυλική ευθεία των ρεκόρ. Την εμφάνιση της ομάδας αλλά και των scooter επιμελήθηκε ένα άλλος Ιταλός, ο πασίγνωστος, Aldo Drudi.

Το project της συμμετοχής του Moto Club Benelli στο Bonneville της Utah ονομάστηκε ‘από την Bologna στο Bonneville’ και το Ιταλικό scooter ετοιμάστηκε κατάλληλα από την ίδια τη Malossi για το μεγάλο αγώνα. Υποστηρικτής της προσπάθειας ήταν η Pirelli, η οποία εξόπλισε το Benelli 491 με ελαστικά Diablo Rosso Scooter.

Η συμμετοχή έγινε με δύο αναβάτες και τρεις κινητήρες, οι οποίοι ρυθμίστηκαν στην εντέλεια από τον περίφημο guru των δίχρονων κινητήρων, Jörg Möller.

Τα πρώτα δύο ρεκόρ ήρθαν από τα χέρια του μηχανικού Fabio Fazi, ο οποίος οδήγησε το 50cc scooter του ως την ταχύτητα των 114.823 χλμ/ώρα σε μια απόσταση ενός χιλιομέτρου. Στο επόμενο εγχείρημά του έπρεπε να πάρει την αντίθετη κατεύθυνση και σημείωσε 114.737 χλμ/ώρα σε μια απόσταση ενός μιλίου. Οι δύο αναγραφόμενες ταχύτητες αντιπροσωπεύουν την μέση ωριαία ταχύτητα που σημείωσε ο Fazi στις δύο του προσπάθειες.

Τα επόμενα τέσσερα ρεκόρ ήρθαν από τον πρώην αναβάτη του Παγκοσμίου και του Ιταλικού πρωταθλήματος SBK, τον Mauro Sanchini. Ο Ιταλός είχε την ευκαιρία να θυμηθεί τα νιάτα του με το αγωνιστικό scooter που οδήγησε, καθώς η καριέρα του εκκίνησε το 1990 ως οδηγός τέτοιου τύπου scooter για λογαριασμό της Malossi.

O Sanchini οδήγησε το scooter των 85cc αλλά και αυτό των 100cc, σημειώνοντας με το πρώτο 133.002 χλμ/ώρα στο ένα χιλιόμετρο και 132.668 χλμ/ώρα στο ένα μίλι. Αντίστοιχα, με το scooter των 100cc σημείωσε 142.088 χλμ/ώρα στο ένα χιλιόμετρο και 141.914 χλμ ώρα για την απόσταση του ενός μιλίου.

Ο επόμενος στόχος για τους αναβάτες, το Moto Club Benelli, την Malossi και την Pirelli, είναι η επιστροφή σε ένα χρόνο στο ίδιο μέρος, με σκοπό το σπάσιμο των δικών τους ρεκόρ.

Moto Club Benelli Scooter Speed Record Bonneville