Παρουσίαση MotoGP – Η ‘επίσημη δορυφορική’ της Ducati και δηλώσεις των αναβατών (pics)

Η ομάδα της Pramac Ducati παρουσίασθηκε σήμερα, με τους Danilo Petrucci και Scott Redding να αποκαλύπτουν τις μοτοσυκλέτες με τις οποίες θα αγωνισθούν το 2017.

Τα αποκαλυπτήρια έγιναν στο Auditorium Compagna, με τις δύο Desmosedici να μην έχουν δεχθεί μεγάλες αλλαγές στα φετινά τους χρώματα. Για την ακρίβεια, με την πρώτη ματιά μπορείς να αντιληφθείς ποιας ομάδας είναι η μοτοσυκλέτα.

Η Pramac Ducati Desmosedici GP17 του  Danilo Petrucci

Η ομάδα μετρά 15 χρόνια εμπλοκής στο MotoGP, με αρκετούς σημαντικούς αναβάτες να έχουν περάσει από τα box της. Tetsuya Harada, Max Biaggi, Alex Barros, Toni Elias, Loris Capirossi, Andrea Iannone, είναι μερικά από τα ηχηρά ονόματα που οδήγησαν για λογαριασμό μίας εκ των σπουδαιότερων δορυφορικών ομάδων που έχουν περάσει από το MotoGP.

Η Pramac Ducati Desmosedici GP16 του Scott Redding

Στο σήμερα, οι δύο περσινοί teammates συνεχίζουν στις θέσεις τους, με το δίδυμο να καλείται να λύσει τις περσινές ‘διαφορές’ τους στο φετινό πρωτάθλημα.

Οι αναβάτες της Pramac θα λέγαμε ότι δεν είναι και οι πιο ‘δεμένοι’ συνεργάτες, καθώς το 2016 ‘κονταροχτυπήθηκαν’ για την μία και μοναδική GP17 που πρόσφερε η Ducati, με δυσάρεστα αποτελέσματα.

Ο νικητής της φετινής μοτοσυκλέτας, Danilo Petrucci, δήλωσε στο motogp.com ενόψει της νέας χρονιάς: «Πέρυσι ανταμείφθηκα με την επίσημη Ducati και πρέπει να τα πάω καλά. Πρέπει να βελτιώσω τα αποτελέσματα του 2015 και να τερματίσω τους αγώνες που προηγούμουν κατά τη διάρκεια του 2016.

#9 Danilo Petrucci – Ducati Desmosedici GP17

Τι έχει να πει όμως για την νέα του μοτοσυκλέτα; «Η μοτοσυκλέτα είναι ένα βήμα εμπρός σε σύγκριση με αυτή του 2015. Θα δούμε αν θα είναι αρκετό ώστε να μείνουμε με τον ανταγωνισμό ο οποίος φέτος θα είναι σε ακόμη υψηλότερα επίπεδα.

«Δουλεύουμε ακόμη ώστε να ανακαλύψουμε όλες τις δυνατότητές μας, όμως ένα πράγμα είναι σίγουρο: η Ducati Desmosedici GP του 2017 είναι η πιο ανταγωνιστική μοτοσυκλέτα που έχω οδηγήσει

Έπειτα τον λόγο πήρε ο αναβάτης που έχασε τη μάχη της GP17, οποίος για το φέτος θα οδηγεί τη μοτοσυκλέτα με την οποία αγωνίστηκε πέρυσι ο Andrea Iannone.

«Είναι ξεκάθαρη η ελπίδα μας για το 2017, η οποία είναι να βελτιώσουμε τα αποτελέσματά μας. Πρέπει να ομολογήσω ότι το ξεκίνημα δεν ήταν το ευκολότερο.

«Στα πρώτα δύο τεστ προσπαθήσαμε να δουλέψουμε ώστε να επιλύσουμε κάποια τεχνικά προβλήματα τα οποία μπορεί να δημιουργούσαν προβλήματα στο μέλλον.

#45 Scott Redding – Ducati Desmosedici GP16

«Ήταν μια διαφορετική δουλειά σε σχέση με πέρυσι όπου επικεντρωθήκαμε στο να κάνουμε χρόνους.

«Στόχος μας είναι να είμαστε σε θέση να τα πάμε καλά από τους πρώτους αγώνες και είμαι βέβαιος λόγω του ότι η  Ducati Desmosedici GP του 2016 έχει δέιξει ότι έχει καλό ρυθμό και έχει μειωμένη φθορά στα ελαστικά σε σχέση με την έκδοση του 2015.

«Πιστεύω ότι φέτος μπορούμε να τα πάμε καλά και να βελτιωθούμε ειδικά κατά τη διάρκεια των Κυριακάτικων αγώνων.»

Τέλος το λόγο πήρα και ο team manager της ομάδας, Fransesco Guidotti, ο οποίος μίλησε για την στενή συνεργασία της Pramac με το εργοστάσιο του Borgo Panigale.

«Θα είναι μια πολύ σημαντική χρονιά για την ομάδα και τους αναβάτες μας. Η σχέση που έχουμε με την Ducati είναι χρόνο με το χρόνο πιο στενή και το 2017 υλοποιείται με την παρουσία της Ducati Desmosedici GP 2017, στην πλευρά του Danilo Petrucci.

«Αυτή θα είναι μια σπουδαία πρόκληση για τον Petrux, ο οποίος θα έχει ως στόχο να προσπαθήσει να μείνει με τους αναβάτες που είναι μπροστά.»

Pramac Ducati Desmosedici GP

Αφήστε μια απάντηση