Concept – KTM 790 Duke Prototype

Πολλοί είναι αυτοί που περίμεναν απο την ΚΤΜ να μας παρουσιάσει δύο νέα μοντέλα στην έκθεση του Μιλάνου, με τον ίδιο, εν σειρά δικύλινδρο κινητήρα των 800cc.

Περίμεναν μια γυμνή Duke και μιαν Adventure. Τελικά παρουσιάστηκε μόνο μια, η Duke και αυτή σε μορφή prototype. Όμως, μια και μόνο της εμφάνιση, ήταν αρκετή για να μας κάνει να αρχίσουμε να μαζεύουμε λεφτά.

KTM 790 Duke Prototype
Είναι «αλλού», όμως δύσκολα θα τον αφήσουν ίδιο

Ο λόγος; Θα τα πούμε και παρακάτω, όμως πρώτα, κάντε μια περιήγηση στο φωτογραφικό μας υλικό και θα καταλάβετε.

Ο κινητήρας ονομάζεται LC8c (το c είναι για compact) και θα υπάρχει όλη η τελευταία τεχνολογία, όπως multi level traction control, ride by wire, μεταβλητές επιλογές καυσίμου και cornering ABS, ένα σύστημα που διαθέτει ήδη ο μεγάλος αδελφός SuperDuke 1290.

KTM 790 Duke
Απίστευτη η όψη του

Όσο για την ιπποδύναμή της και το βάρος της; Επίσημα στοιχεία δεν υπάρχουν, όμως σκεφτείτε τι θα κάνει αυτό το «πράγμα» με περίπου 80-85hp και καμιά 160αριά κιλά.

Και μπορεί τα παραπάνω νούμερα να είναι απλές υποθέσεις, όμως μη σας φανεί παράξενο αν τελικά η KTM μας κάνει να αποδειχθούμε απαισιόδοξοι, παρουσιάζοντας κάτι ακόμη πιο extreme όσον αφορά τον κινητήρα. Γιατί όσο αφορά την όψη της μοτοσυκλέτας, είνα ήδη extreme. Και μας αρέσει.

KTM 790 Duke Upper View
Από όπου και αν την κοιτάξεις, είναι υπέροχη

Η μοτοσυκλέτα αναμένεται να παρουσιαστεί τέλος του 2017 και να βρίσκεται στους αντιπροσώπους το 2018. Γι αυτό κάντε υπομονή και  ξεκινήστε να μαζεύετε χρήματα.

Το νέο Duke αναμένεται να είναι μια μινιμαλιστική και επιθετική μεσαίου κυβισμού γυμνή μοτοσικλέτα, που σκοπεύει να κατατροπώσει τους ανταγωνιστές. Σε πολλούς μάλιστα τομείς.

Εξάτμιση KTM 790 Duke
Εντυπωσιακές εικόνες, με την εξάτμιση να είναι το highlight

Φυσικά η μοτοσυκλέτα που βλέπουμε στις φωτογραφίες είναι ακόμη σε πολύ πρώιμο στάδιο, όμως δεν θα ήταν καθόλου άσχημο αν διατηρούσε ως την τελική της μορφή την καταπληκτική αυτή εξάτμιση, ή την εντυπωσιακή στενή γραμμή της σιλουέτας της.

Ελπίζουμε οι Αυστριακοί να μη μας απογοητεύσουν και η τελική όψη του δεύτερου εκ των αδελφών Duke να μην απέχει πολύ από αυτήν…

Αφήστε μια απάντηση