Παρουσίαση – MV Agusta Dragster RC 2018

Η θρυλική MV Agusta, έπειτα από την αποκάλυψη της νέας Superbike F4 RC , αποκάλυψε το δεύτερο μέλος της οικογένειας Reparto Corse. Ο λόγος για την πανέμορφη naked της Ιταλικής φίρμας, MV Agusta Dragster RC, η οποία παρουσιάζεται με αναβαθμισμένο κινητήρα για το 2018.

Τα περισσότερα γρανάζια του κινητήρα παρουσιάζονται βελτιωμένα στη νέα μοτοσυκλέτα, κάτι που σύμφωνα με την MV Agusta θα βοηθήσει στη μείωση των μηχανικών θορύβων αλλά και τη φθορά του τρικύλινδρου κινητήρα των 798cc, απόδοσης 140 ίππων.

O πρωτεύων άξονας έχει επαναχεδιασθεί, ενώ νέα είναι τα γρανάζια της αντλίας τόσο του λαδιού, όσο και του νερού. Επιπρόσθετα υπάρχει και ένας αποσβεστήρας κραδασμών για τον κινητήρα, ενώ βελτίωση έχει δεχθεί και η μίζα.

Ένας νέος χάρτης κινητήρα δημιουργήθηκε ειδικά για την ανανεωμένη MV Agusta Dragster RC, ενώ βελτίωση παρουσιάζεται και στον τομέα των ηλεκτρονικών. Αρχικά υπάρχουν αναβαθμίσεις στο 8 επιπέδων traction control, ενώ και το quickshifter προσαρμόστηκε ώστε να προσφέρει πιο ομαλές και προοδευτικές αλλαγές ταχυτήτων.

MV Agusta Dragster RC 2018 Front and rear
Εντυπωσιακή εμπρός και πίσω όψη, με την εμπρός να φαντάζει έτοιμη να σε αρπάξει μέσα από το σκοτάδι…

Η Supersport F3 800 ‘δανείζει’ την naked ‘Ιταλίδα’ με τα καπάκια του κινητήρα της, καθώς η εταιρεία αναφέρει ότι αυτά βοηθούν στη μείωση του θορύβου, αλλά και στην προστασία του κινητήρα σε ενδεχόμενο χτύπημα.

Καμία διαφορά δεν παρουσιάζεται στα τεχνικά χαρακτηριστικά της μοτοσυκλέτας σε σχέση με το μοντέλο της περσινής χρονιάς, ενώ το look της μοτοσυκλέτας είναι και αυτό εμπνευσμένο από την αγωνιστική ομάδα της φίρμας στο WSBK, όπως και κάθε μοντέλο που φέρει το ακρωνύμιο ‘RC’.

Τα χρώματα στην εντυπωσιακή σάρκα της MV Agusta Dragster RC ακολουθούν το δρόμο που χάραξε πριν λίγες ημέρες η νέα F4 RC, αφήνοντας μάλιστα το μαύρο χρώμα των τροχών για το εκθαμβωτικό κόκκινο. Το νούμερο ’37’ αντιπροσωπεύει τους Παγκόσμιους Τίτλους που έχει κατακτήσει η εταιρεία, ενώ η μοτοσυκλέτα έρχεται με την ηχητική υπόκρουση των εξατμίσεων SC Project στον εργοστασιακό της εξοπλισμό.