Volt Lacama – Ηλεκτρική και κατασκευασμένη με εκτύπωση 3D

Η Ιταλική Volt κατασκεύασε τη Lacama, μια όμορφη, naked μοτοσυκλέτα, με ηλεκτρικό κινητήρα και μέρη κατασκευασμένα από εκτυπωτή 3D. Κάπως ακριβή όμως…

Η Lacama έχει έναν πολύ όμορφο σχεδιασμό, ο οποίος ξεφεύγει από τις τυπικές ‘γυμνές’ μοτοσυκλέτες που συναντούμε στο δρόμο. Άλλωστε είναι διαφορετική σε πολλά πράγματα και πρέπει να το δείχνει. Τα μέρη τα οποία την απαρτίζουν είναι υψηλής ποιότητας, με την Brembo να δίνει λύσεις στα φρένα και την Ohlins να φροντίζει για τις αναρτήσεις.

Το ‘κοστούμι’ της Lacama είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο με την υπερσύγχρονη μέθοδο της εκτύπωσης 3D και είναι πλήρως τροποποιήσιμο, καθώς με την αγορά ο ιδιοκτήτης μπορεί να παραγγείλει στον κατασκευαστή τόσο το σχήμα όσο και το χρώμα της νέα του μοτοσυκλέτας. Έτσι όταν καταλήξει στα χέρια του, θα είναι μοναδική.

Στον τομέα των επιδόσεων, η Lacama επιταχύνει από τα 0-100χλμ/ώρα σε 4.6sec, ενώ η τελική της ταχύτητα είναι 180χλμ/ώρα. Η απόδοση του ηλεκτροκινητήρα αγγίζει τους 94hp και η ροπή του είναι 208Nm.

Η μοτοσυκλέτα φέρει μια οθόνη αφής για όργανα, η οποία σου επιτρέπει να επιβλέπεις την κατάσταση της μπαταρίας, ενώσύμφωνα με τη Volt, η φόρτιση της Lacama μπορεί να φτάσει στο 80% μέσα σε μόλις 40 λεπτά. Για να την φορτίσει πλήρως όμως, οι Ιταλοί αναφέρουν ότι θα χρειαστεί να περιμένεις τρεις ώρες.

Με μία πλήρη φόρτιση η βόλτα σου μπορεί να  διαρκέσει ως τα 200χλμ, ένα νούμερο σχετικά καλό για τα δεδομένα των ηλεκτροκίνητων μοτοσυκλετών. Όσο για την τιμή της; Ε, λοιπόν, αυτή είναι λίγο τσουχτερή, καθώς αναμένεται κοντά στις 35.000€. Όμως οι παραγγελίες αρχίζουν το Σεπτέμβρη. Προλαβαίνετε.