MotoGP – Οι δηλώσεις μετά τον αγώνα της Sepang

Ο Andrea Dovizioso κατάφερε να κατακτήσει την 1η θέση στον αγώνα της Μαλαισίας, παίρνοντας τους 25 πόντους της νίκης. Παράλληλα μείωσε την διαφορά από τον Marquez στη μάχη του Τίτλου στους 21 πόντους, μένοντας ‘ζωντανός’ ως και το φινάλε του πρωταθλήματος στη Valencia.

Παρόλαυτα στις δηλώσεις του δεν ήταν και πολύ ευχαριστημένος, αφού αναφέρθηκε στο άσχημο αποτέλεσμα που είχε στο GP της Αυστραλίας όπου έχασε υπερπολύτιμους βαθμούς:

«Είμαι πολύ θυμωμένος για τον αγώνα στο Phillip Island. Σήμερα δεν είμαι τόσο χαρούμενος για την νίκη όπως συμβαίνει με άλλες νίκες που έχω πετύχει, γιατί είμαστε δυνατοί αλλά αν δείτε το πρωτάθλημα είμαστε λίγο μακριά. Σίγουρα θα μπορούσα να  είχα περισσότερους πόντους αν δεν έκανα εκείνο το μικρό λάθος στο Phillip Island.

«Όμως εκεί δεν ήμασταν γρήγοροι και αυτή είναι η πραγματικότητα την οποία δεν μπορείς να αλλάξεις.»  Ωστόσο τονίζει ότι πλέον δεν έχει νόημα να ασχολείται με τους προηγούμενους αγώνες. «Σε μερικές πίστες είχα την δυνατότητα να πάρω καλύτερα αποτελέσματα, όμως το να λέω κάτι τέτοιο τώρα δεν αλλάζει το σημείο στο οποίο βρισκόμαστε

Αναφερόμενος στον μεγάλο του αντίπαλο, Marc Marquez, δήλωσε: «Αυτό που έκανε ο Marc στην φετινή σαιζόν είναι απίστευτο και αυτή είναι η πραγματικότητα. Αν δεν μπορούμε να φέρουμε καλύτερα αποτελέσματα αυτό σημαίνει ότι δεν μπορούμε να είμαστε καλύτεροι, οπότε αν ο Marquez κερδίσει το πρωτάθλημα θα σημαίνει ότι αυτός θα είναι ο καλύτερος.»

Ο έτερος αναβάτης της Ducati, Jorge Lorenzo, βρισκόταν στην πρωτοπορία του αγώνα όταν έλαβε μία εντολή για αλλαγή χαρτογράφησης του κινητήρα. Αν τελικά ήταν εντολή αλλαγής θέσεων λίγο ρόλο παίζει, αφού ο Ισπανός δήλωσε χαρακτηριστικά «…ειλικρινά δεν είδα κάτι γιατί ήμουν συγκεντρωμένος στην επόμενη στροφή.

«Ειδικά όταν βρέχει δεν μπορείς να χάνεις την συγκέντρωση σου στον αγώνα. Είδατε όλοι τι συνέβη στο Misano όταν έχασα την συγκέντρωση μου. Ξέρετε πολύ καλά ότι αν έβλεπα κάτι θα σας το έλεγα, αλλά μόνο όταν επέστρεψα στο parc ferme μου είπαν για αυτό το μήνυμα.

«Ωστόσο ήξερα πολύ καλά τι να κάνω σε μία τέτοια κατάσταση, δεν χρειαζόταν να μου το πει κάποιος, ειδικά στην περίπτωση που ο Marquez δεν θα τερμάτιζε. Ήξερα ότι βρισκόταν στην 4η ή 5η θέση.»

Όσον αφορά τον δικό του αγώνα ο Lorenzo δήλωσε: «Προφανώς και ήθελα να κερδίσω τον αγώνα, να πιέσω ως το τέλος, αλλά το μπροστινό μου ελαστικό ήταν στο όριο. Όταν ήμουν κοντά του ήμουν πολύ προσεκτικός στα φρένα και προσπάθησα να μην κάνω κάτι παρακινδυνευμένο με αποτέλεσμα να  χτυπήσουμε. Προσπάθησα να μείνω κοντά του αλλά οδηγούσε πολύ καλά και έκανε ένα μικρό κενό μεταξύ μας.»

Την 3η θέση του GP της Μαλαισίας κατάφερε να την πάρει ο Johan Zarco. Ο Γάλλος με την δορυφορική Yamaha οδήγησε για λίγο τον αγώνα, μέχρι που τον πέρασαν οι δύο Ducati.

Όπως δήλωσε: «Προσπάθησα να μείνω συγκεντρωμένος στην 1η θέση και να δημιουργήσω μία διαφορά, αλλά ο Lorenzo με πέρασε στην Στροφή 9 και αμέσως μέτα ο Dovizioso στην Στροφή 14. Σκέφτηκα ότι ίσως μπορώ να παλέψω μαζί τους, αλλά έχανα πολύ σε επιτάχυνση και σίγουρα δεν έφταιγε η επιλογή του πίσω ελαστικού.

«Ήμασταν στο όριο όσον αφορά την πρόσφυση και η επιλογή του μαλακού ελαστικού μας βοήθησε να είμαστε πρώτοι στην αρχή του αγώνα όπου οι συνθήκες δεν ήταν καλές. Όταν έχασα δυο φορές τον έλεγχο σκέφτηκα ότι δεν πρέπει να κάνω ανόητα λάθη και πρέπει να μείνω συγκεντρωμένος.

«Τελικά τερμάτισα 3ος και είμαι πολύ χαρούμενος που πήρα ένα δεύτερο βάθρο αυτή την σαιζόν. Ξεκίνησα έχοντας την νίκη στο μυαλό μου και παρόλο που δεν την πήρα, η θέση στο βάθρο είναι τέλεια,» ολοκλήρωσε ο Zarco.

Από την άλλη μεριά, ο Marc Marquez κατάφερε να κάνει μία φοβερή εκκίνηση και από την τρίτη σειρά του grid βρέθηκε δεύτερος στους πρώτους γύρους. Τελικά τερμάτισε στην 4η θέση, κάτι που του δίνει μεγάλο πλεονέκτημα για την κατάκτηση του Τίτλου στην Valencia.

Ο Marquez δήλωσε: «Ξεκίνησα τον αγώνα αρκετά επιθετικά αλλά σύντομα κατάλαβα ότι οι Ducati ήταν πιο γρήγορες από εμένα. Συνειδητοποίησα ότι θα μπορούσα να περάσω τον Zarco αλλά θα έπρεπε να πάρω αρκετά ρίσκα, έτσι σκέφτηκα ότι καλύτερα είναι να έχω 24 ή 21 πόντους διαφορά για την Valencia.

«Έτσι αποφάσισα να μείνω στην 4η θέση.» Συνεχίζοντας αναφέρει: «Ισως αν έπαιρνα περισσότερα ρίσκα θα μπορούσα να πάρω το πρωτάθλημα εδώ, αλλά αν έπεφτα θα είχα μόνο 7 ή 8 πόντους διαφορά.»

Ο Valantino Rossi τερμάτισε στην 7η θέση, καθώς όπως ανέφερε δεν είχε καθόλου καλή αίσθηση επάνω στην μοτοσυκλέτα του. «Δεν είχαμε καθόλου πρόσφυση στον αγώνα και ήταν πολύ δύσκολο να οδηγήσεις την μηχανή με αυτές τις συνθήκες.

«Ένιωθα ότι αν πίεζα παραπάνω θα έπεφτα όπως στο Motegi. Την Παρασκευή στο βρεγμένο είχα το ίδιο πρόβλημα αλλά ήμουν 6ος. Κάναμε κάποιες αλλαγές και ήλπιζα ότι θα βελτιωθούμε αλλά τελικά είχαμε το ίδιο πρόβλημα. Είναι κρίμα γιατί θέλαμε ένα ακόμα καλό αποτέλεσμα μετά το Phillip Island αλλά δεν τα καταφέραμε.

«Στο στεγνό ήμουν πολύ ανταγωνιστικός αλλά τελικά είχαμε βρόχινο αγώνα. Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για όλες τις συνθήκες αλλά τελικά δεν τα καταφέραμε.»