Tokyo Motor Show – Concept – Honda Neo Sports Café

Δύο video-teaser μετά την αρχική, πρώτη ανακοίνωση για την δημιουργία της Honda Neo Sports Café, ήρθε η ώρα να δούμε την πραγματικότητα. Το νέο concept της Honda αποκαλύφθηκε στο Tokyo Motor Show και παρά την μινιμαλιστική του εμφάνιση, είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό!

Αρχικά, να πούμε ότι η μοτοσυκλέτα που βλέπετε στις φωτογραφίες δεν είναι μια μοτοσυκλέτα παραγωγής, είναι όμως μια πρώτη ‘γεύση’ από αυτό που θα ακολουθήσει στις 6 Νοεμβρίου στην EICMA.

Tokyo Motor Show - Honda Neo Sports Café Concept
Η Honda Neo Sports Café μπορεί να παρουσιάσθηκε σε μορφή concept στο Tokyo Motor Show, η παραγωγή του μοντέλου όμως είναι κοντά

Εκεί, η Honda μας έχει ενημερώσει ήδη ότι θα δούμε την τελική μορφή της Honda Neo Sports Café. Μια μορφή η οποία αναμένεται κοντά στο αποτέλεσμα που είδαμε στο Tokyo Motor Show, σίγουρα θα διαφέρει όμως έστω και σε λεπτομέρειες.

Τι βλέπουμε όμως από το concept της νέας δημιουργίας της Big ‘H’; Ουσιαστικά, συναντούμε στην πράξη το όνομα της μοτοσυκλέτας· ‘Neo Sports Café’ την ονόμασε η Honda, και σε αυτήν υπάρχει και τον ‘Neo’ και το ‘Café’, το οποίο μας παραπέμπει σε πιο… ρετρό καταστάσεις.

Ένα ‘πάντρεμα’ δηλαδή μοντέρνου στυλ με μια αίσθηση του παρελθόντος δημιούργησαν τη νέα μοτοσυκλέτα, η οποία φέρει καθαρές, μινιμαλιστικές σχεδιαστικές γραμμές στο design της που αν και λιτό, δείχνει πραγματικά εντυπωσιακό.

Ο κινητήρας που έχει χρησιμοποιηθεί είναι ο τυπικός ‘δότης’ των ‘γυμνών’ μοντέλων της Honda, με την εταιρεία να τοποθετεί έναν ‘γερασμένο’ τετρακύλινδρο 998cc από παλαιότερη έκδοση της Fireblade.

Φυσικά δεν τον άφησε έτσι, επανασχεδιάζοντας τα μέρη τα οποία είναι ιδιαίτερα εμφανή στον θεατή ώστε να συμβαδίζουν με το look της μοτοσυκλέτας.

Η επιλογή του μονόμπρατσου ψαλιδιού στο πίσω μέρος της Neo Sports Café δείχνει πολύ όμορφη και συμβάλει τα μέγιστα στην εντυπωσιακή όψη της νέας μοτοσυκλέτας.

Το ‘Made In Japan Project N.S.C.’ της Honda όμως, ξέρουμε ήδη ότι δεν θα πάρει το πράσινο φως για παραγωγή σε ακριβώς αυτή τη μορφή. Αν συγκρίνουμε τα video-teaser της εταιρείας με το concept του Tokyo Motor Show, θα δούμε ότι υπάρχουν ευδιάκριτες διαφορές σε παραπάνω από ένα σημεία.

Η εξάτμιση με το μικροσκοπικό τελικό θα δώσει τη θέση της σε ένα ένα ογκώδες τελικό με διπλή απόληξη, κάτι που είναι λογικό καθώς αυτή που χρησιμοποιείται τώρα είναι σχεδόν βέβαιο ότι δεν περνά τις αυστηρές προδιαγραφές Euro4.

Διαφορές θα υπάρχουν και στα όργανα της μοτοσυκλέτας, καθώς η μινιμαλιστική TFT οθόνη θα δώσει τη θέση της σε μία ακόμη μικρότερη, η οποία θα συνδυάζεται όμως με ένα στρογγυλό στροφόμετρο. Όψη αναμένεται να αλλάξει και το εμπρός φανάρι, το οποίο θα αφήσει το ματ look για μια πιο διάφανη μορφή.

Tokyo Motor Show - Honda Neo Sports Café Concept
Όλα μαζεμένα, μικροσκοπικά και στην TFT οθόνη αναγράφεται το ‘Honda Design’. Μας αρέσει… πολύ

Όσο για την βάση της πινακίδας, ήταν λογικό να λείπει στο concept Neo Sports Café. Στην τελική μορφή της μοτοσυκλέτας όμως έχουμε ήδη δει ότι θα εδράζει στο ψαλίδι, αφήνοντας την κοφτερή ουρά σε κοινή θέα χωρίς… ‘ενοχλητικά εμπόδια’.

Τέλος, να πούμε ότι δεν περιμένουμε από την Neo Sports Café να αντικαταστήσει την CB1000R της Honda, γνωρίζοντας όμως ότι η εταιρεία ετοιμάζει ήδη την νέα της naked, ίσως αυτό το concept αποτελέσει τη βάση για ένα νέο, πιο streetfighter μοντέλο της Honda.