Αποκαλύφθηκε η τρίτροχη Yamaha Niken!

Λίγες ημέρες πριν η Yamaha έδωσε στη δημοσιότητα ένα video teaser με τον αινιγματικό τίτλο ‘Ride The Revolution’, βάζοντάς μας σε σκέψεις για το τι πρόκειται να αποκαλύψει. Τότε είχαμε γράψει ότι βάση των στοιχείων η ‘Επανάσταση’ της Yamaha θα είναι τρίτροχη και με την αποκάλυψη της νέας Niken, επιβεβαιώνεται ότι δεν πέσαμε έξω.

Την περιμέναμε να αποκαλυφθεί στο Tokyo Motor Show που ανοίγει τις πύλες του σε δύο ημέρες, η Yamaha όμως αποφάσισε να μας δώσει μια πρώτη ‘γεύση’ του νέου της μοντέλου αποκαλύπτοντάς την. Η πολυαναμενόμενη τρίτροχη της Ιαπωνικής φίρμας λοιπόν αποκαλύφθηκε, διατηρώντας με μικρές διαφορές εκείνο το πρώτο στυλ του concept MWT-09.

Yamaha Niken 2018 right front
Η νέα Yamaha Niken 2018

Η νέα μοτοσυκλέτα εμφανίστηκε δημόσια για πρώτη φορά από τον πρόεδρο της εταιρείας, Hiroyuki Yanagi, χωρίς όμως το απαραίτητο ‘συνοδευτικό’ που περίμενε ο κόσμος. Παρά την αποκάλυψη της εμφάνισης της Niken, το μεγαλύτερο μέρος των τεχνικών χαρακτηριστικών της φυλάχθηκε και πάλι ως επτασφράγιστο μυστικό μέχρι την 6η Νοεμβρίου, όπου θα γίνει η παρουσίασή της στο Ευρωπαϊκό κοινό.

Η επίσημη τοποθέτηση της εταιρείας επιβεβαιώνει μόνο ότι ο κινητήρας που θα κινεί το όχημα είναι υδρόψυκτος, τετράχρονος, τετραβάλβιδος, με δύο επικεφαλής εκκεντροφόρους , ηλεκτρονικό ψεκασμό και τρεις κυλίνδρους. Μάλιστα. Αυτά τα γνωρίζαμε, καθώς ήταν ήδη γνωστό ότι η Niken θα χρησιμοποιεί τον κινητήρα της MT-09.

Αποκάλυψαν όμως και τις διαστάσεις της μοτοσυκλέτας, η οποία έχει 2150mm μήκος, 885mm φάρδος και 1250mm ύψος, στοιχεία που μπορεί να μην γνωρίζαμε, δεν μας λένε όμως και κάτι το ιδιαίτερο. Επιβεβαιωμένα στοιχεία εξάγονται και μέσω των φωτογραφιών της εταιρείας, όπου παρατηρούνται πλήρως ρυθμιζόμενες αναρτήσεις (και όχι ημι-ενεργητικές), traction control και επιλογές οδήγησης.

Όσο για την κίνηση του ολοκαίνουργιου εμπρός συστήματος με τους δύο τροχούς; Οι δηλώσεις της Yamaha αναφέρουν ότι «…το Leaning Multi-Wheeler (LMW) είναι μια τεχνολογία που δημιουργήθηκε για την μείωση των επιπτώσεων των μεταβαλλόμενων συνθηκών αλλά και για να προσφέρει υψηλή αίσθηση σταθερότητας κατά το πλάγιασμα

«Επιτυγχάνει άριστη απόδοση για ‘ζωηρή’ και σπορ οδήγηση σε διάφορες οδικές επιφάνειες, έχοντας την ικανότητα να χαράσσει ελεύθερα πορεία σε συνεχείς στροφές ελικωδών δρόμων.

«Το σχέδιο του κορμού κάνει πλήρη χρήση του εμπρός μηχανισμού της ανάρτησης, η οποία συνδέει 15in τροχούς με το αντεστραμμένο διπλό πηρούνι, τονίζοντας οπτικά τη σπορ απόδοση του οχήματος και δημιουργώντας ταυτόχρονα μια υψηλής ποιότητας εμφάνιση και αίσθηση

Όμως, όσο καλά και αν έχουν προσπαθήσει οι άνθρωποι της Yamaha να περιγράψουν με λόγια τη λειτουργία του Leaning Multi-Wheeler, οι εικόνες μιλούν καλύτερα από μόνες τους. Πόσο μάλλον ένα video, καθώς η Yamaha έδωσε στη δημοσιότητα τη συνέχεια του πρώτου video-teaser που είχαμε δει την περασμένη εβδομάδα, με τον αναβάτη της δοκιμής να εκκινά την περιπλάνησή τους στους δρόμους.

Μόνο που αυτή η περιπλάνηση δεν γίνεται με την Yamaha Niken, αλλά με πέδιλα του… σκι. Εκεί φαίνεται ξεκάθαρα πως λειτουργεί το σύστημα της Yamaha, καθώς η κίνηση του εμπρός επαναστατικού συστήματος προσομοιάζει την κίνηση των ποδιών του σκιέρ!

Δείτε το video!