Παρουσίαση – CCM Spitfire 600

Στο Σαλόνι Μοτοσυκλέτας του Λονδίνου η CCM παρουσίασε μια νέα, μοναδικής σχεδίασης μοτοσυκλέτα, με πολλά χειροποίητα μέρη και περιορισμένη παραγωγή.

Η Βρετανική εταιρία, έχοντας σημειώσει ικανοποιητική ανάπτυξη το 2016, αποφάσισε φέτος να κατασκευάσει μια μοτοσυκλέτα τύπου flat-track, η οποία θα προσφερθεί μόλις σε 150 κομμάτια.

Ξεκίνησε απλά σαν μια ακόμη ιδέα από το τεχνικό τμήμα της εταιρίας, η οποία τους άρεσε τόσο, που αποφάσιασαν να την υλοποιήσουν. Για να την κάνουν όμως μοναδική, αποφάσισαν να τις κατασκευάσουν μία-μία, στο χέρι.

That’s a damn flat-track!

Παρ’ όλα αυτά, η τιμή δεν θα ‘ξεφύγει’, παρά την μοναδικότητα της κάθε μίας εξ’ αυτών. Οι Βρετανοί κατόρθωσαν να την κρατήσουν χαμηλά, κοστολογώντας την κοντά στις 9.200€. Όχι και τόσο απαγορευτικό το ποσό, αν αναλογιστούμε την περίπτωση.

Πάμε όμως τώρα να δούμε τι γίνεται με αυτή τη μοτοσυκλέτα. Ο κινητήρας της είναι μονοκύλινδρος, τετράχρονος, 600cc και αποδίδει 55hp και 58Nm ροπής, καθιστώντας τον αρκετά δυνατό ώστε να κινεί το την λεπτή σιλουέτα της μοτοσυκλέτας, που ζυγίζει μόλις 121kg (στεγνή).

Μικροσκοπικός ο κινητήρας, κοντές και όμορφες οι εξατμίσεις

Για το πλαίσιο τώρα, πριν περάσουμε σε λεπτομέρειες, αξίζει να του ρίξουμε μια ματιά. Η Spitfire διαθέτει ένα σκελετό χάρμα οφθαλμών, σωληνωτό, κατασκευασμένο από Βρετανικό ατσάλι Τ45. Είναι όλο φτιαγμένο στο χέρι, όπως και το υποπλαίσιο αλλά και το ψαλίδι.

Όσο για τις κολλήσεις του; Διατηρούν το ‘μελάνιασμα’ από την διαδικασία συγκόλλησης, ενώ μπορούμε απλά να τις κοιτάζουμε με τις ώρες…

Άφησαν το ‘μελάνισμα’ από την διαδικασία συγκόλλησης ανέπαφο – Το αποτέλεσμα, εκπληκτικό

Οι αναρτήσεις που χρησιμοποιούνται είναι της WP για το εμπρός μέρος, ενώ ένα μονό αμορτισέρ της Tractive αναλαμβάνει την ομαλή λειτουργία του πίσω μέρους. Και οι δύο είναι πλήρως ρυθμιζόμενες.

Τα φρένα προέρχονται από την Brembo, η οποία παρέχει δύο δίσκους 320mm και 240mm, για το εμπρός και το πίσω μέρος αντίστοιχα. Οι τροχοί είναι 19in και ακτινωτοί, ενώ τα ελαστικά είναι της Maxis, τύπου flat-track.

Ένα αρκετό καλό πακέτο για το εμπρός μέρος της Spitfire

Και αν κάποιοι από εσάς αναρωτιέστε «ποιός θα ήθελε μια μοτοσυκλέτα flat-track», να σας ενημερώσω ότι ήδη ο επικεφαλής του project, Cristofer Ratcliffe, ανακοινώνει ότι ήδη έχει πωληθεί το ένα τρίτο των διαθέσιμων μοτοσυκλετών, από την πρώτη ημέρα παρουσίασής της.

Οι πρώτες μοτοσυκλέτες αναμένεται να κυλήσουν τις ρόδες τους έξω από την γραμμή παραγωγής του εργοστασίου στα τέλη Μαΐου.

Υπέροχη σέλα, κοντό υποπλαίσιο, ‘χωνευτό’ LED φανάρι… Άψογο

Αφήστε μια απάντηση