MotoGP – Rossi – Πρέπει να αλλάξω τον τρόπο με τον οποίο αγωνιζόμουν τόσα χρόνια

Σε δηλώσεις που έκανε ο 9 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής, Valentino Rossi παραδέχεται ότι θα πρέπει να αλλάξει μελλοντικά τον τρόπο με τον οποίο προσέγγιζε μέχρι τώρα τους αγώνες.

Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά του αγώνα στο Phillip Island ήταν οι σκληρές μάχες των οκτώ πρωτοπόρων, στις οποίες είδαμε συχνές επαφές και οριακά προσπεράσματα. Ο Rossi τελείωσε τον αγώνα με σημάδια από το ελαστικό του Marquez στη φόρμα του, ενώ τόσο ο Johann Zarco όσο και ο Andrea Iannone,  ήταν ιδιαίτερα επιθετικοί μαζί του.

Ο αναβάτης της Yamaha – ο οποίος τερμάτισε 2ος πίσω από τον Marquez, θεωρεί ότι πλέον πρέπει να αλλάξει τον τρόπο που προσεγγίζει τους αγώνες. Ανέφερε επίσης ότι πρέπει να ξεχάσει τους ανεπίσημους κανόνες που μέχρι τώρα ίσχυαν μεταξύ των αναβατών για τα οριακά προσπεράσματα.

MotoGP - Rossi Phillip Island 2017 γδαρμένη φόρμα
Η δυνατή επαφή που είχε ο Valentino Rossi με τον Marc Marquez στον αγώνα του Phillip Island άφησε έντονα τα σημάδια της στη φόρμα του Ιταλού

«Πλέον χρειάζεται να προσεγγίζω αλλιώς τους αγώνες,» ξεκίνησε να λέει ο Ιταλός. «Προφανώς πρέπει να αλλάξω τον τρόπο με τον οποίο αγωνιζόμουν τόσα χρόνια. Με το να εκνευρίζεσαι και να θυμώνεις δεν κερδίζεις τίποτα» δήλωσε για να συνεχίσει έπειτα, αναφέροντας:

«Υπάρχουν ορισμένοι κανόνες που θα πρέπει να ακολουθούνται όταν η μάχη είναι ρόδα με ρόδα και να μην υπάρχουν τέτοιου είδους επαφές (αναφερόμενος στον αγώνα της Αυστραλίας). Ίσως σκέφτομαι λίγο αναχρονιστικά αλλά θα πρέπει να προσαρμοστώ», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Σήμερα ήμουν και εγώ αρκετά επιθετικός και ίσως δεν είμαι ο κατάλληλος για να μιλήσω» παραδέχθηκε. «Όμως, η διαφορά είναι πως παλαιότερα αυτό συνέβαινε στους τρεις τελευταίους γύρους του αγώνα, ενώ τώρα ήταν σχεδόν για όλο τον αγώνα».

Ενώ ο Rossi έχει επικρίνει πολλές φορές φέτος τον Zarco για ιδιαίτερα επιθετική οδήγηση, παραδέχεται ότι κανείς δεν πέρασε την κόκκινη γραμμή στις μεταξύ τους μάχες στο Phillip Island και ότι πλέον αυτού του είδους η οδήγηση είναι μέρος του παιχνιδιού.

«Ήμασταν πολύ κοντά στο όριο αλλά κανείς δεν έπεσε. Πολλά πράγματα μπορούν να ειπωθούν αλλά στο τέλος της ημέρας αυτό είναι που κάνει την διαφορά. Νομίζω ότι πρέπει να είμαστε επιθετικοί μέχρι ένα όριο και σήμερα ήταν μία σπουδαία μάχη, παρ’ όλο που έπρεπε να παλέψω σκληρά με τον Zarco και τον Iannone, ενώ είχα και μερικά χτυπήματα από τον Marquez.

«Είναι μέρος του παιχνιδιού αυτό, αλλιώς θα πρέπει να καθήσεις στο σπίτι».