Moto2/3 Jerez Test – 3η Ημέρα – Marquez και Bulega επικρατούν στη ‘μάχη’ των χρόνων

Οι Alex Marquez και Nicolo Bulega είναι οι αναβάτες που αποχαιρέτισαν την Ισπανική πίστα με τους ταχύτερους χρόνους των κατηγοριών τους, με τις δοκιμές της Jerez να αποτελούν την προταλευταία στάση ομάδων και αναβατών πριν την έναρξη της χρονιάς.

Τίποτα δεν άλλαξε στις καιρικές συνθήκες σήμερα, με τον καιρό να είναι σύμμαχος στις προσπάθειες των αναβατών καθ’ όλη τη διάρκεια του τριημέρου.

Moto2 – Ο ‘μικρός’ Marquez στην κορυφή

Ο αδελφός του Marc Marquez άφησε την πατρίδα του με την πρώτη θέση τόσο της τρίτης ημέρας όσο και των συνδυασμένων αποτελεσμάτων των τριών ημερών, ‘γράφοντας’ τον ταχύτερο γύρο του σήμερα το πρωί. Με χρόνο 1.41.989 ήταν και ο μοναδικός που βρέθηκε κάτω από το όριο του 1.42sec, ενώ ήταν και κάτω από το ρεκόρ πίστας για την κατηγορία.

Ο Ισπανός αναβάτης απέδειξε και σήμερα ότι βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση, επιβεβαιώνοντας με τον καλύτερο τρόπο τις δηλώσεις του ότι φέτος στόχος του είναι ο Τίτλος. Στη 2η θέση έμεινε ο teammate του, Franco Morbidelli, ο οποίος σημείωσε και αυτός τον ταχύτερό του γύρο στην ίδια διαδικασία με τον Marquez.

O Miguel Oliveira της KTM κατάφερε σήμερα να επανέλθει στα επίπεδα της πρώτης ημέρας σημειώνοντας παρόμοιο χρόνο, καταλήγοντας στην 3η θέση τόσο της Παρασκευής όσο και των δοκιμών γενικότερα.

Με τους περισσότερους αναβάτες να βελτιώνονται σήμερα, οι Aegerter, Navarro και Pasini βρέθηκαν στις θέσεις 4-5-6, με τον Takaaki Nakagami να μένει μόλις 70ς. Ο Ιάπωνας είχε ξεκινήσει πολύ δυνατά τις δοκιμές, ενώ η σημερινή του βελτίωση δεν ήταν αρκετή ώστε να του δώσει μια καλύτερη θέση στην τελική κατάταξη.

Μικρή βελτίωση σημείωσε και ο εντυπωσιακός χθες rookie, Fabio Quartararo, με τον Γάλλο να υποχωρεί σήμερα στην 8η θέση. Μια θέση πιο πίσω ολοκλήρωσε ο Axel Pons, ενώ τη δεκάδα ‘έκλεισε΄ο Tom Luthi που δεν δείχνει τα περσινά καλά του δείγματα.

Να θυμίσουμε ότι οι κινητήρες που χρησιμοποίησαν οι ομάδες της Moto2 δεν ήταν επισημοποιημένοι από την Dorna καθ’ όλη τη διάρκεια του τριημέρου, με τους χρόνους να γίνονται με αδιευκρίνιστων στοιχείων κινητήρες.

Αναλυτικότερα τα συνδυασμένα αποτελέσματα της δεύτερης ημέρας αλλά και του τριημέρου:

Συνδυασμένα αποτελέσματα 3ης ημέρας
Συνδυασμένα αποτελέσματα τριημέρου

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Moto3 – Ο Bulega με τον ταχύτερο γύρο του τριημέρου

Ο Nicolo Bulega της Sky Racing Team VR46 συνέχισε στο υψηλό χθεσινό του επίπεδο, σημειώνοντας τον ταχύτερο γύρο της ημέρας ήδη από το πρωϊνό session. O Ιταλός κατάφερε να πλησιάσει τον χθεσινό του χρόνο αρκετά, με αυτόν που πέτυχε την Πέμπτη να είναι ταχύτερος για μόλις 0.032sec.

Τον δεύτερο ταχύτερο γύρο της ημέρας σημείωσε ο Aron Canet, ο οποίος κατάφερε να επικρατήσει σε δύο από τις τρεις σημερινές διαδικασίες. Ο χρόνος που πέτυχε ο Ισπανός το πρωί ήταν και ο ταχύτερός του για το τριήμερο, με τον αναβάτη της Estrella Galicia 0,0 να δείχνει τόσο γρήγορος όσο και έτοιμος να παλέψει για τον φετινό Τίτλο.

Εξαιρετική επίδοση πέτυχε ο Jacob Kornfeil, με τον Τσέχο αναβάτη της Peugeot MC Saxoprint να σημειώνει τρομερή βελτίωση σε σχέση με τις δύο προηγούμενες ημέρες, σημειώνοντας παράλληλα τον 3ο χρόνο της ημέρας και τον 4ο του τριημέρου.

Μια θέση πιο πίσω ολοκλήρωσε την ημέρα του ο Marcos Ramirez, ο οποίος με σταδιακή βελτίωση όλο το τριήμερο κατάφερε να θέσει εαυτόν στην 6η θέση των συνδυασμένων αποτελεσμάτων.

Στην 5η θέση της τρίτης ημέρας βρέθηκε ο Juanfran Guevara, αφήνοντας πίσω του τον Jorge Martin που δεν κατάφερε να βελτιώσει τον χθεσινό του χρόνο. Joan Mir, Romano Fenati και John McPhee ‘έκλεισαν’ τη σημερινή πρώτη δεκάδα, με τον Ιταλό της παρέας να μένει με τον χθεσινό του χρόνο, χωρίς να καταφέρει να βελτιωθεί.

Αναλυτικότερα τα συνδυασμένα αποτελέσματα της δεύτερης ημέρας αλλά και του τριημέρου:

Συνδυασμένα αποτελέσματα 3ης ημέρας
Συνδυασμένα αποτελέσματα τριημέρου

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση