Moto3 Le Mans – Race – Τρίτη νίκη για Mir σε έναν επεισοδιακό αγώνα

Ο Joan Mir κέρδισε για πρώτη φορά μετά το GP της Αργεντινής, σε έναν αγώνα όπου είχαμε διακοπή και επανεκκίνηση λόγω της πρωτοφανούς μαζικής πτώσης στο δεύτερο γύρο της πρώτης εκκίνησης.

Η πρώτη εκκίνηση του αγώνα πήγε στον poleman, Jorge Martin, με τον Romano Fenati να περνά μπροστά μόλις στο πρώτο ‘S’ της πίστας. Εκεί είχαμε μια τετραπλή πτώση, με τη μοτοσυκλέτα του Jakub Kornfeil να παρουσιάζει διαρροή λαδιών. Ο Τσέχος αναβάτης σηκώθηκε και συνέχισε, όμως η Peugeot του γέμισε την La Chapelle με λάδια.

Ο επόμενος γύρος ήταν καταστροφικός, καθώς οι μισοί αναβάτες που πέρασαν πάνω από τη γλυστερή επιφάνεια της συγκεκριμένης στροφής, βρέθηκαν στο έδαφος χωρίς να καταλάβουν τι έγινε! Για μερικά δευτερόλεπτα επικράτησε ένα μικρό αλαλούμ, ενώ σύντομα κυμάτισαν οι κόκκινες σημαίες που σήμαιναν την προσωρινή διακοπή του αγώνα.

Η επανεκκίνηση δώθηκε περίπου 30 λεπτά αργότερα, αφού πρώτα το συνεργείο της πίστας καθάρισε το σημείο της πίστας με τα λάδια. Ο Martin έκανε και πάλι σπουδαία εκκίνηση, τη στιγμή που ο Bulega έχανε πολλές θέσεις από την 2η την οποία εκκινούσε.

Ο Fenati κατάφερε γρήγορα να τεθεί επικεφαλής, με τον Martin να τίθεται εκτός αγώνα τρεις γύρους μετά την επανεκκίνηση και ενώ οδηγούσε από την 2η θέση. Δύο γύρους μετά είχαμε ένα απίστευτο σώσιμο από τον 3ο ως εκείνη τη στιγμή Brad Binder, με τον Νοτιοαφρικανό να μένει με μαεστρία (και πολύ τύχη) πάνω στη μοτοσυκλέτα του.

Αγώνας Moto3 Le Mans 2017
Η κατηγορία της Moto3 μας χαρίζει πάντοτε στιγμές με έντονο συναγωνισμό

Ο Joan Mir στο μεταξύ είχε ανεβάσει ρυθμό και πλησίαζε συνεχώς τον Fenati στην κορυφή, όμως ο Ιταλός δεν έμεινε εκεί ώστε να υπερασπιστεί τη θέση του· εννέα γύρους πριν το τέλος είχε πτώση στην Στροφή 7 της Γαλλικής πίστας, παραχωρώντας τα ηνία του αγώνα στον Mir που στο μεταξύ είχε ξεμακρύνει από τους διώκτες του.

Με τον Mir ανενόχλητο, είχαμε ένα γκρουπ δέκα αναβατών να μάχονται για την 2η θέση. Η κύρια μάχη γινόταν μεταξύ των Binder και Canet, ενώ και ο Ramirez με τη δεύτερη Mahindra πάλευε για το πρώτο βάθρο της καριέρας του. Με τη μάχη να έχει ‘φουντώσει’ για τα καλά, μπήκαμε στον τελευταίο γύρο.

Εκεί ο Di Giannantonio που είχε περάσει τώρα στη 2η θέση έκανε λάθος στο πρώτο ‘S’ της πίστας, βγαίνοντας εκτός και παραχωρώντας τρεις θέσεις. Ramirez, Binder και Canet πέρασαν μπροστά από τον Ιταλό, όμως ο Ramirez ανοίχτηκε πολύ στη Στροφή 6 χαρίζοντας στους αντιπάλους του μερικές θέσεις.

Μια στροφή μετά χάσαμε τον Binder από τον αγώνα, ο οποίος σημείωσε πτώση ενώ ήταν σε τροχιά βάθρου. Έτσι, η καρό σημαία είδε τον Mir να κατακτά με άνεση την τρίτη του νίκη σε πέντε αγώνες, αυξάνοντας παράλληλα τη βαθμολογική του υπεροχή από τον Fenati στους 34 βαθμούς.

Το βάθρο τελικά συμπληρώθηκε από τις Honda των Canet και Di Giannantonio, δίνοντας ακόμη ένα τριπλό βάθρο στην Ιαπωνική εταιρία η οποία φέτος φαίνεται ασταμάτητη στη Moto3.

Αναλυτικότερα τα αποτελέσματα του αγώνα:

Moto3 Le Mans Αποτελέσματα αγώνα
Moto3 Le Mans Αποτελέσματα αγώνα