Κράνη AGV εμπνευσμένα από την αγωνιστική καριέρα του Agostini

H AGV παρουσίασε κράνη – replicas με σχέδια εμπνευσμένα από την αγωνιστική καριέρα του Giacomo Agostini.

Η Ιταλική φίρμα ιδρύθηκε το 1946 και από τότε εξοπλίζει ερασιτέχνες αλλά και επαγγελματίες αναβάτες αγώνων μοτοσυκλετών, διάφορων κατηγοριών ανά το παγκόσμιο.

Η AGV αποτελεί  μια από τις διασημότερες και ταυτόχρονα πιο ποιοτικές εταιρείες παραγωγής κρανών. Τα γραφικά αλλά και ο σχεδιασμός στο κέλυφος των προϊόντων της εταιρείας είναι πάντοτε ιδιαίτερα, ενώ η φίρμα έχει συνδέσει τη σύγχρονη ιστορία της με τον 39χρονο, Valentino Rossi.

Πολύ πριν από αυτόν τον Ιταλό όμως, υπήρχε ένας άλλος συμπατριώτης του που ξεχώριζε με αυτή τη φίρμα στις πίστες. Εκείνος έφερε την Ιταλική σημαία πάντοτε στο κράνος του και είναι ο αναβάτης με τα περισσότερα πρωταθλήματα και νίκες σε ολόκληρη την ιστορία των Grand Prix.

Φυσικά, αναφερόμαστε στον Giacomo Agostini, έναν αναβάτη για τον οποίο η Ιταλική εταιρεία επαναφέρει τα γραφικά και το στυλ εκείνης της εποχής στο σήμερα.

Τα X3000 AGO 1 και X3000 GLORIA, αποτελούν μέρος της AGV Legend Series. Το γραφικά των κρανών αποτελούν φόρο τιμής στο μεγάλο πρωταθλητή, κάνοντας μεγαλύτερους σε ηλικία αναβάτες να αναπολούν τις ένδοξες ημέρες της παντοκρατορίας του Ιταλού στα Grand Prix.

Όπως είναι φυσικό, τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή τους είναι τελευταίας τεχνολογίας και πληρούν τις υψηλότερες προδιαγραφές που θέτει η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το AGO 1 φέρει τα χρώματα της Ιταλικής σημαίας και το καφέ-χρυσό στο κάτω μέρος, ενώ το πηγούνι του κράνους είναι ειδικά σχεδιασμένο και βοηθά τον αναβάτη να διπλώνει και να κολλά πάνω στο ρεζερβουάρ όταν η ταχύτητα της μοτοσικλέτας αρχίζει να φτάνει ιδιαίτερα μεγάλα νούμερα.

AGV Legend Series Agostini

 

Από την άλλη πλευρά, στο X3000 GLORIA υπερέχουν το λευκό και το κόκκινο, τα οποία χωρίζονται από τα χρώματα των Ολυμπιακών Κύκλων. Χρωματικά, αναπαριστά την αγωνιστική φόρμα του Ιταλού θρύλου, η οποία είχε ακριβώς τα ίδια χρώματα με το κράνος της εταιρείας.

Διαθέτει ένα ειδικά σχεδιασμένο σύστημα αερισμού το οποίο είναι καλά κρυμμένο στο άνοιγμα της ζελατίνας του κράνους, ενώ το εσωτερικό του είναι υψηλής ποιότητας, αφαιρούμενο και κατασκευασμένο από ύφασμα και δέρμα.

AGV Legend Series Agostini

Το X3000 GLORIA διατίθεται σε 3 μεγέθη ανάλογα με το κέλυφος (XS-MS, ML-LG, XL-2XL). Το υλικό κατασκευής του είναι το fiberglass (Advanced Composite Fiber) ενώ ως έξτρα μπορούν να τοποθετηθούν και 2 ζελατίνες, μια ελαφριά φιμέ και μια πιο σκούρη, αναβαθμίζοντας την όψη αλλά και τη οδήγηση κατά τη διάρκεια της ημέρας.